Ваксинирани са над 50% от възрастното население в САЩ

Част от американците се колебаят дали да се ваксинират
26 май 2021 09:40, Елка Василева
46
Ваксинирани са над 50% от възрастното население в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Повече от половината от възрастното население в САЩ вече са ваксинирани срещу коронавирус, предаде АФП, позовавайки се на съобщение на Белия дом.

Още по темата
Над 50% от възрастните са със завършен курс на ваксинация, написа в Twitter Сайръс Шахлар, която отговаря за данните за разпространение на вируса. Това означава, че са получили две дози от ваксините на Модерна или Пфайзер, или им е поставена еднодозовата ваксина на Джонсън и Джонсън, предаде БНР.

Коронавирусът взе над половин милион жертви в САЩ, но сега страната е световен лидер в провеждането на ваксинацията. АФП отбелязва, че повече от половината население от 332 милиона вече е с поставена поне една доза ваксина, но кампанията се бави заради колебанията на част от хората дали да се имунизират.

Президентът Джо Байдън си постави за цел да бъдат ваксинирани 70 процента от възрастните хора в страната с поне една доза до 4 юли. В момента този процент достига почти 62.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Ебасиму преди 2 години
До Анонимен Е как така всички познати и роднини се ваксинираха и няма нито един със сериозна странична реакция? Не четете какво пишат тъпаните по форумите, а гледайте какво се случва на хората около вас - ако никой не получава сериозни странични реакции, не е ли това причина да се убедите че тези небивалици по форумите са пропаганда?
23
0
 
0
 
! Отговори
.. преди 2 години
До Смъртните случаи | Ти чакай да те разберат тиквочите по форумите. Половината си нямат понятие от наука и четат руска пропаганда без дори да го осъзнават, другата половина са платени от русия ***. Познай кои цъкат минусите.
22
0
 
4
 
! Отговори
за смъртните случаи преди 2 години
Починалите от Корона вируса са повече ,защото не са лекувани.Оставени в изолация-БЕЗ ЛЕКАРСТВА,само на парацитамол и съветвани, да се обадят по телефона ,ако се влошат.Разбира се, всяка една инфекция,когато напредне ,се лекува по-трудно.Никаква информация за профилактика,никаква опция за ранно лечение.Дори обикновенният грип ще вземе повече жертви без лечение.Дори сега авторитетни медицински органи, се чудят дали да одобрят или не доказано и добре действащи лекарства.Идеята е пробутване на вакси
21
5
 
2
 
! Отговори
Смъртните случаи преди 2 години
от корона вирус са три милиона и половина, докато починалите след(!) ваксина са поне 1000 пъти по-малко. Трябва да си пълен тиквундер, за да не разбираш ползите о ваксинирането. Тогава да спрем и всички останали ваксини и да решим въпроса с пренаселването на Земята.
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До За българитеНай-добре е само хора с ваксинационен сертификат да се допускат до кръчмите и ресторантите, тогава антиваксърите ще станат рядкост като белите лястовици.
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ФАКТИМасово хората в САЩ споделят за близки, познати, приятели, колеги, засегнати от страничните ефекти и колко смъртни случаи на всякакви възрасти. В България информация за това няма, което за мен означава, че цифрите за ваксинираните са силно преувеличени. Иначе щяхме да знаем от първо лице много такива случаи ако 1 млн. са ваксинирани.
18
1
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Делото на МакДоналдс ще бъде довършено от Пфайзер.Нема да ги бъде тия...
17
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Във всяка една държава когато стигнат около 40% ваксинирани с поне една доза, темпа на ваксинациите спада значително. САЩ не правят изключение. За последните 30 дни там имат 24 милиона нововаксинирсни, а през предишните 30 дни бяха 51 милиона.
16
4
 
8
 
! Отговори
ФАКТИ преди 2 години
В САЩ вече не искат да се ваксинират,това е гочивата истина.Все по-малко желаещи и за първа и за втора игла.Много факти излязоха за смърт след ваксина,парализи,миокадит и други ,,нежелани ефекти''.На ю-туб хора показват,как залепят мгнити на рамото си след ваксина,заради състава на ваксината.Група лекари и адвокати съдят Файзер,заради смъртните случаи.Много имунолози и лекари се обявиха срещу масовото прилагане на ваксините.Според статистиката-това е най смъртоносната ваксина до сега в историят
15
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако прочетете как умират като мухи хората от любимите ви ваксини, ще ревете, платени драскачи. млади хора, здрави хора в работоспособна възраст, възрастни здрави хора (да, там има и такива и хората не се пенсионират на 62 години), след първа, но особено след вторите дози. но вие не четете, не говорите английски, не ви интересува, само каквото ви каже официалната власт, това е.
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това е лъжа. голяма и тлъста. пропаганда.
13
7
 
5
 
! Отговори
За българите преди 2 години
Единственият работещ стимул за ваксиниране е икономическата и социална принуда. Направете ваксинационните сертификати задължителни при постъпване на работа, в учебни заведения, при влизане в държавни и културни учреждения, за ползване на обществен транспорт, при пътувания в чужбина и за получаване на социални помощи, в това число медицински бонуси и отстъпки при плащане на данъци и такси.
12
1
 
7
 
! Отговори
Предлагат преди 2 години
Милион долара награда и джойнт за всеки ваксиниран. Ето така се действа.
11
1
 
5
 
! Отговори
НОВО ПЕТ преди 2 години
А В РУСИЯ КОЛКО СА ВАКСИНИРАНИТЕ....ЗА СРАВНЕНИЕ ДЕ
10
3
 
3
 
! Отговори
Бау преди 2 години
До Опитайте пактой е вторият ... Първата е на 90 и си е жива :D
9
7
 
10
 
! Отговори
Опитайте пак преди 2 години
Ааа видяхме,видяхме първия ваксиниран как е спечелил от томболата дървен костюм.
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно в САЩ са по-малко злобничките и пp0cти антиваксърченца, при които си личи липсата на образование и възпитание.
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ при над 330 милиона население, половината са с поне една доза, а 40% са с две дози. Скоро в САЩ ще имат по-малко нови случаи и починали от България.
6
3
 
5
 
! Отговори
Друг въпрос преди 2 години
Взехте им парите - и помага ли ?
5
6
 
8
 
! Отговори
Бау преди 2 години
явно са опитни зайчета и САЩ след 5 години няма да го има :D