Доналд Тръмп все повече се обсебва от изборите през 2020 г.

Той вярва, че лятото ще се върне на президентския пост
4 юни 2021 22:30, Нели Христова
158
Доналд Тръмп все повече се обсебва от изборите през 2020 г.
Снимка: БГНЕС

Дана Баш от CNN съобщи в четвъртък сутринта, че бившият президент Доналд Тръмп е "по-обсебен от всякога от изборите през 2020 г.". Тя се позова на думите на бивш съветник на Тръмп, който заяви, че бившият президент слуша само онези на "дъното, на дъното, на лудите във варела".

Тези разкрития дойдоха малко след като The New York Times и The Washington Post публикуваха статии, в които се твърди, че Тръмп е убеден, че в даден момент това лято ще бъде възстановен на поста президент, след като разнообразни придирчиви и неблагонадеждни одити влязат в сила.

"Тръмп толкова се е вманиачил по одитите, че наскоро предложи пред съюзниците си, че техният успех може да доведе до завръщането му в Белия дом тази година, според хора, запознати с коментарите, които той е направил", пише The Washington Post.

Самият Тръмп изпрати множество изявления по темата - възмути се на губернатора на Аризона Дъг Дюси и генералния прокурор на Аризона Марк Бърнович, и двамата републиканци, за това, че не са направили повече в подкрепа на нелепото повторно преброяване на гласовете в окръг Марикопа. А в понеделник той заяви това: "В Джорджия се върши страхотна работа, разкриваща измамата по време на президентските избори през 2020 г. Но не трябва да позволяваме на НИКОЙ да компрометира тези бюлетини, като оставим сградата необезопасена, което беше направено късно в петък. Републиканците и патриотите трябва да защитават това място и бюлетините там."

Какво е очевидното заключение? Тръмп не се отказва от заблудите си относно изборите през 2020 г. Тъкмо напротив - влошава се.

И не става дума само за Тръмп. Тези, които формират разбиранията си чрез него, което с право се разбира като по-голямата част от републиканската база, също слизат по-дълбоко в лудостта на дивите теории на конспирацията.

Свидетелят Майкъл Флин, съветник на Тръмп по националната сигурност, през уикенда изглежда подкрепи подобен на Мианмар преврат в САЩ. (По-късно Флин каза в Парлер, че "няма никаква причина за преврат в Америка и той не е призовавал за каквито и да било действия.")

А контролирани от републиканците законодателни органи в цялата страна, напредвас в приемането на така наречените закони за "сигурност на изборите" в отговор на несъществуващата заплаха, породена от широко разпространените твърдения, че е имало измама на президентските избори.

Тази глупост не забавя или изчезва, а набира скорост.

Всичко това подкопава стратегията, използвана от републиканските лидери във Вашингтон към днешна дата - което е най-добре описано от Хоумър Симпсън по отношение на голям тест, който трябва да се вземе: "По време на изпита ще се скрия под нечие палто и ще се надявам, че по някакъв начин всичко ще стане както трябва."

Отчаяната надежда на лидерите на малцинството в Сената, като Мич Макконъл, беше, че след изборите през 2020 г. Тръмп просто ще изчезне. Че той ще остане фигура с някаква значимост за някои членове на Републиканската партия, но способността му да командва националната сцена или да упражнява значително влияние върху ръководството на партията ще намалее значително.

Това просто не се случи. Което създава тази реалност за републиканците: Докато Тръмп се отклонява все повече и повече във все по-диви фантазии за завръщането си на власт, базата на GOP стои плътно заедно с него. И тъй като никой политик не може да се надява да спечели избори без базата на своята партия зад гърба си, републиканските служители се подготвят.

Което означава, че сега са на борда с човек, който вярва, че това лято ще бъде възстановен на пост заради поредица от необичайни преброявания и одити.

Още по-тревожно за републиканците: Няма доказателства, че Тръмп е стигнал дъното. Или че изобщо има дъно. И те вече толкова дълго позволяват нелепото му поведение, че е трудно е да си представим, че изведнъж могат да кажат, че бившият президент е преминал някаква граница по отношение на коректността или отговорността. Той - и те - отдавна оставиха тази линия в праха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента,в някои щати започна одит (проверка и преброяване) ,заради абсурдни нарушения и погазване на закона.Този одит е предизвикан само на места,където все още има някаква демократична власт,като Аризона.Авторката на статията от Партийната медия пищи срещу тази проверка,явно се притеснява от нещо...защо ли?.Забравила е само да вкара заветите на Мао и Сталин.Като се прибави и лошият превод,става ужас!
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп и индустриалния капитал, който стои зад него беше последният шанс на САЩ, обаче едва ли ще се върнат на власт отново. Демократическата партия готви няколко изборни трика като признаването на Вашингтон ДС за щат + даването на гражданство на много нелегални мигранти в Тексас. Това ще бъдат много електорални вотове срещу републиканците и на практика Тръмп няма да може да спечели изборите. САЩ по-скоро отиват към разпад на щатовете на белите бачкатори от щатовете на черните и джендърите.
14
4
 
10
 
! Отговори
Партиен плам преди 2 години
гори в това пасквилче, което не се различава много от някогашните редакционни статии в България преди 1989 г.И да ви напомня за найсти път, че за да не пълните с безсмислици "преводите" си, трябваше да понаучите още и английския, и българския език.
13
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като чуят за Бай Дончо с голямата тояга ...байдънясълите *** скимтят жално и не знаят ни какво пишат,ни какво приказват.
12
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гнусно Работническо Дело! Тръмп е най-обичаният Президент в историята на САЩ ! Назначения педофил с памперса не може да събере 20 души на пълните си с гафове речи,само Антифа и БЛМ останаха да се влачат с Джо.
11
1
 
15
 
! Отговори
преписана статия преди 2 години
Цитирана статия от ЦНН, буквално БСП-то на Америка. Защо ли говорят лошо срещу десняка Тръмп, хммм ?
10
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп ,Обама,Байдън са белези на изчезващата мощ на САЩ в 21 век.Освен да налагат санкции докато страната им запада и се разпада повлечена от расова омраза,те няма да правят друго.Хънтингтън предвижда до 2050 САЩ дори да престанат да съществуват в този си вид като съюз.
9
5
 
22
 
! Отговори
Дф преди 2 години
Ще се върне бай ви Тръмп, по силен от всякога. Изобщо не е клоун или както искат да го изкарат. Тръмп им Бръкна дълбоко отзад на демократите и им запариха много зад. ниците.Бяха се побъркали от страх. Ако беше останал още един мандат, щеще бая коч.ина да изрине. Половината Америка беше зад него. Напрвиха шашми с изборите.
8
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ню Йорк Таймс,Вашингтон Пост и СиЕнЕн са говорилните на неолибералния глобалистичен елит и собственика Сорос! Не лъжете хората с левичарско-марксистката им пропаганда!
7
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доналд Тръмп е истинският Президент на САЩ !Джо Байдън е поставен...като тоалетна чиния!
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фейсбук замразява профилите на Тръмп за две години :D Демонизираха го.
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НИКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЕ ОБИЧА ИЗБОРНИТЕ ИЗМАМИ.
4
1
 
14
 
! Отговори
Малии преди 2 години
Преводът е пълен гаф.
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избори в Сащ няма след избирането на Кенеди. След отстраняването му има само назначения. Тръмп, Байдън, Хилъри, Джим Кери комика, все тая. Също като у нас. Ние от по напред. От 1944-та
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страха е голем шефовете ви натискат от щатите да плюете срещу тръмп. Споко 2024 ще изрине всички особено след колапса който байден вече е започнал
1
24
 
8
 
! Отговори
моля преди 2 години
престанете да ни занимавате с този клоун