Бил Клинтън за Бин Ладен, срещата на Г-7 и защо не се обажда на президентите след него

Бившият президент вече се подвизава като автор
8 юни 2021 19:50, Нели Христова
45
Бил Клинтън за Бин Ладен, срещата на Г-7 и защо не се обажда на президентите след него
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Бил Клинтън се обедини за втори път с автора Джеймс Патерсън. Първата им работа заедно, политически трилър,е продаден в повече от три милиона копия. Вторият роман, озаглавен "Дъщерята на президента", се основава на времето, след като Клинтън напуска Белия дом и разказва за отвличането на президентска дъщеря.

"Ето какво го направи истинско за мен - всяко дете на бивш президент губи правото да бъде охранявано от тайните служби, след като мандата приключи и президента напусне Белия дом. Обикновено няма нищо лошо в това, тъй като няма реална опасност, но когато аз напуснах Белия дом, 11-ти септември все още не се беше случил, Бин Ладен ме държеше под прицел, защото толкова много исках да го убия или поне да го заловя, а всичко се засили, когато посолството на САЩ в Африка бе бомбандирано през 1998 г. Страхувах се, че всеки един член на семейството ми може да пострада. След това Хилари стана сенатор на Ню Йорк, а аз постоянно се чудех "как ще се справим с това", разказва Клинтън пред BBC.

"Президентът в книгата на Бил Клинтън не е самият той, нито дъщерята е Челси или Иванка Тръмп, или сестрите Буш. Всичко е измислица. Дъщерята на президента е героят в книгата", казва автора Джеймс Патерсън.

През януари тази година група последователи на Доналд Тръмп щурмуваха Капитола, какво мисли Клинтън за случилото се?

"Те бяха насърчени да отидат там. И защото те бяха там заради думите на хора, които са си създали навика да слуша, според мен цялото нещо бе фалшифицирано. Бях ужасен, но това беше логичната стъпка към поляризацията на Америка", обяснява бившият президент.

Говорейки за срещата на Г-7 по-късно този месец, Клинтън заяви, че световните лидери са длъжни да намерят начин да ваксинират хората в по-бедните страни. "Нормално е страни, които имат излишък, като САЩ, да го дарят по най-ефективния начин. Но също така има много страни по света, които имат капацитета да произвеждат качествени ваксини. Така че, Г-7  и Г-8 трябва да се фокусира върху повишаването на продукцията навсякъде. Вижте всички тези варианти, които се появяват сега - пред какво се изправи Виетнам, ужасът, който се случва в Индия. Всичко това ще се върне и във Великобритания, и в САЩ", на мнение е той.

Бил Клинтън е бил президент на Америка от 1993 до 2001 година, но поддържа ли връзка с колегите си?

"Говоря си с другите президенти само ако те ми се обадят. Ако искате ми вярвайте, но за 20 години не мисля, че съм се обаждал на нито един президент, защото те са заети. А и когато излезеш от Овалния кабинет, трябва да стоиш извън него. Ако си активен, Белият дом трябва да знае защо го правиш и да го одобри", обяснява бившият президент и споделя, че се радва на кариерата си като автор, защото "никой не те кара да се пенсионираш".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тази медия има един критерий за прием на персонала, и той е селяндурщина, по възможност космическа и безмерна, каквото и да означава това.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Те бяха насърчени да отидат там. И защото те бяха там заради думите на хора, които са си създали навика да слуша, според мен цялото нещо бе фалшифицирано. Бях ужасен, но това беше логичната стъпка към поляризацията на Америка"===Някой разбира ли нещо от този превод, или само аз нищичко не вдявам? Какво!? Редакторите, може ли да разтълкувате написаното по-горе в коментар, моля?
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя шиваняк бутна покрива на мой приятел в Горна Баня. Циа.нето от Драгалевци белия мънг.жери им разреши на краварите да ползват бг територията за да бомбят сърбите. Когато прелитаха над София за да направят заход към сърбия ракета от самолет пада и добре че е била дефектна и не гръмна а проби покрива на къщата и събори половината етаж..На тоя Бог му е отредил специално място в Ада. Ще прави кав.али на дяволите както Люински на него.
6
1
 
16
 
! Отговори
българин преди 2 години
До 8 ми! Много Гербери Не вдяват,защо наистина Плюнката Плевел " величае" д-р Борисов! Да ги светна само! Техно парк София е частна собственост! Именно Плевела и е чорбаджията! А др Борисов чрез поста си който заемаше,инвестира милиарди средства от нашите данъци,в личният му строителен бизнес! Та Плевела си гледа интереса! Е как няма да оплюва Радев открито? Сега що се сниши като тревата както Борисов? Излизат нещата вече едно по едно! -:) Кой колко и н кого и защо! Смърт на ГЕРБ! Мъртвеце вече!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"посолството на САЩ в Африка бе бомбандирано" - Ицкова, научете се да пишете грамотно. Крайно време е на тази възраст.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бил, мани тия работи, кажи сега за Моника Люински. Бива ли я, добра ли е? За един приятел питам.
3
3
 
14
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Плевнелиев защо се Обажда ?Той защо Критикува Президента Ни ?Защо няма Главен Прокурор за него ?Мисля че Плевнелиев се е уплел с ГЕРБ като свински черва - няма разделяне без коляч - тоест Главен Прокурор .
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо забрави Ейбрахам Линкълн? Той също се е противопоставял на задкулисието и банкстерите.
1
7
 
10
 
! Отговори
za USA преди 2 години
Двамата най-велики президенти на САЩ....................Кенеди и Тръмп!!