Джо Байдън подари на Путин авиаторски очила и бизон

Слънчевите очила имат връзка с НАТО
17 юни 2021 19:47, Нели Христова
52
Джо Байдън подари на Путин авиаторски очила и бизон
Снимка: БГНЕС

Президентът Джо Байдън е подарил на руския президент Владимир Путин чифт персонализирани авиаторски слънчеви очила, направени от Randolph USA по време на срещата им на върха в сряда, твърди служител на Белия дом пред CNN.

Слънчевите очила са произведени от американска компания, която ги е предоставила на американската армия и нейните партньори от НАТО. Самият Байдън също е почитател на подобен модел очила.

Това не е единственият подарък, който Байдън е направил на Путин. Той е дарил руския президент с кристална скулптура на американски бизон - националния бозайник на САЩ - направена от Steuben Glass от Ню Йорк, според длъжностното лице.

Авиаторските очила, свързани с НАТО, са символични. Подаръкът идва след срещата на върха на отбранителния алианс в Брюксел, на която Байдън присъства. По време на срещата на върха Байдън потвърди ангажимента на САЩ към военния алианс и призова западните съюзници да се настроят по-добре срещу Русия и Китай.

Компанията, Randolph USA, произвежда своите очила в Масачузетс, обяснява служителят. През 1978 г. компанията обединява сили с американската армия, за да произведе HGU-4 / P Aviator, който е предназначен за пилоти на изтребители.

Кристалната скулптура на американския бизон представлява сила, единство и устойчивост, казва служителят. Американският бизон е националният бозайник на САЩ от 2016 г., когато президентът Барак Обама подписа Националния закон за наследството на бизоните.

Според длъжностното лице скулптурата е имала основа от черешово дърво, за да символизира бившия президент на САЩ Джордж Вашингтон, както и персонализиран гравиран надпис, отбелязващ срещата между двамата лидери.

След срещата им на върха в Женева, Байдън заяви по време на пресконференция, че се е фокусирал върху правата на човека и постигането на стабилни отношения с Русия по време на преговорите им с високи залози.

По-рано Путин заяви на отделна пресконференция, че не е открил враждебност по време на разговора. Срещата на върха завърши със скромно споразумение за връщане на посланика на всяка страна на техния пост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
8
 
! Отговори
А познайте преди 2 години
Колко тематичен подарък, бизон ама забравили и другото национално "животно" - индианец да поставят на черешовата поставка, че и то местно и национално избивано и сегрегирано.... с авиаторските, розови очила погледнато какво ви чака ако ви завладеем. Много предвидливо подаръче
38
1
 
11
 
! Отговори
Един преди 2 години
Тръгнал Байдън да решава правата на човека в Русия. В Саудитска Арабия, където най много нарушения има,кога ще се заговори там за права на човека?
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пуделчето върти опашката на господаря си.
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голееееееми експерти тука бе, бате... От международна политика разбират, от Руска политика разбират, че и мнения дават. Бреееееей, аз за къде съм с моята университетска диплома...
35
2
 
5
 
! Отговори
ДОЖИВЯХМЕ !!! преди 2 години
доживяхме да видим президента на САЩ да целува гъзза на Кремъския чиффут .... САЩ са вече история
34
3
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
"белия заселник" в Северна Америка ИЗБИ 50 МИЛИОНА бизони за да нямат какво да ядат местните индианци!...Така че "Некролог 1 на Щатите" е подарил на Путин.."надгробна статуя" на бизона..
33
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън трябваше да му подари белезници !
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Отговор Ами че тя е фактор. Не мислиш ли?
31
0
 
9
 
! Отговори
Какво е соросоид преди 2 години
До въпрос 2: Просто стани и се погледни в огледалото. :) Това е!
30
4
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До OOOOOOOOOOOOOххх/ ВЧЕРА БЕШЕ ДЕН НА ТРАУР! КОМЕНТАРИ БЯХА ИЗЛИШНИ! ДЕМОКРАЦИЯТА ВЪВ ФАЩ Е ПОГРЕБАНА ПРИ БИТДЪН!
29
4
 
20
 
! Отговори
Византийска мъдрост преди 2 години
Ръка която не можеш да отсечеш се целува! Така е, драги ми Джо!
28
1
 
2
 
! Отговори
въпрос 2 преди 2 години
До OOOOOOOOOOOOOххх Какво е Соросоит?
27
0
 
2
 
! Отговори
въпрос преди 2 години
До OOOOOOOOOOOOOххх Какво е ***?
26
2
 
4
 
! Отговори
И ся ко... преди 2 години
На него и без друго няма да му трябват очилата вече.
25
11
 
3
 
! Отговори
,,..,,// преди 2 години
До АнонимеН | Ей забавни истории се разказват тук. Нашия Радед по-читав от Байдън и други такива шегички. Тея на заплата от Масква поне сте забавни, признавам ви го.
24
2
 
17
 
! Отговори
OOOOOOOOOOOOOххх преди 2 години
Copocoидите мълчаха вчера.-и но вече са получили новите лисчета от Козяк и пак започнаха да тровят форумите.
23
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех, ех- чета русофилските коментари и се чудя... Възхваляват бедняци с БВП колкото Бавария и по-малко от това само на Калифорния и то в пъти... В Русия, ако имаше демокрация, щеше да е най-великата държава на света. Но уви- пръв опашкар, както всички от комунистическия блок, барабар с нас. Поне ние дръпнахме, защото има доста чужди компании у нас и заплатите скочиха в пъти последните години (разбира на квалифицираните хора, не говорим тук за слугинаж).
22
9
 
10
 
! Отговори
до 21 преди 2 години
Абе, сладур. Кой изкупи Черноморието? Една кутийка там струва колкото заплата и половина моя в София. Айде спри се малко с глупотевините. Защо не си купуват имоти в Марсилия, например? В Москва да взимаш 5-7к долара е нищо. Никой си с тях, нямаш пари за нищо. А колко струва една кутийка на бетономорието? Няколко техни заплати. Просто българите с възможности не купуваме имоти на бетономорието, а в Гърция- това е.
21
7
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИТДЪН Е НАЙ-ЖАЛКИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА ФАЩ И ТО ДОКАЗАНО ВЕЧЕ! КОЛЕНИЧИ И ЦЕЛУНА ПРЪСТЕНА НА ФАЛШИВИЯ ПУТИН В ЗНАК НА ПОДЧИНЕНИЕ! КАКВОТО И ДА ГОВОРИ ВЕЧЕ , НИКОЙ МУ НЯМА И ГРАМ ДОВЕРИЕ!!! ТОВА Е ВСЕ ЕДНО РАДЕВ ДА ОТИДЕ ПРИ ГЕШЕВ И ДА МУ СЕ ПОКЛОНИ! НАШИЯ РАДЕВ Е ПО-ЧИТАВ ОТ БИТДЪН!
20
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак добре че дедото не долазил на четри крака до Путин!