Тръмп поиска 10 трилиона долара от Китай заради пандемията

Според него за останалия свят сумата трябва да е значително по-висока
17 юни 2021 15:11, Петя Славова
37
Тръмп поиска 10 трилиона долара от Китай заради пандемията
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп заяви, че Китай трябва да плати 10 трилиона щатски долара като компенсация за щетите, причинени от пандемията само на САЩ, докато за останалия свят тази сума ще бъде дори значително по-висока, съобщава "Дойче Веле".

Още по темата

"Тази цифра е много по-висока, но това е всичко, което те могат да платят. И ние говорим само за плащания към нас, за останалата част на света тази цифра е дори по-висока", каза бившият ръководител на Белия дом .

"Цели държави бяха унищожени заради това, което те направиха", подчерта Тръмп.

Администрацията му е критикувана, че предполага, че пандемията е можела да започне в резултат на изтичане на инфекция от Института по вирусология в Ухан. Според него тази критика се оказва абсолютно безпочвена.

"Надявам се, че това се е случило случайно или поради некомпетентност на някого", посочи Тръмп, позовавайки се на причините за избухването на коронавируса.

"Но както и да е, Китай трябва да окаже помощ", отбеляза той, цитиран от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е, тия натресоха на света тая гадост.
5
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия плащаше репарации за Втората Световна Война на много държави, като последните репарации към Израел бяха през 1989. Абсолютно логично е ако се докаже, че Китай умишлено е пуснал този вирус да плаща на целия свят репарации десетилетия наред. Китай трябваше да затворят своите граници след като откриха КОВИД-19, а не да пращат туристи в Италия и целия свят. Китай трябва да бъде съден и да плаща.
4
5
 
8
 
! Отговори
Бай Дончо Луд преди 2 години
10 трилиона....? Ми.то няма толкова пари в кеш в целия свят бе. От къде да ги вземат? Дори и в злато не могат да платят. Всичкото изкопано злато на света е на стойност около 12 трилиона долара. Китайците не сам оче няма да платят нищо ами още ще продължат да ограбват света. Всички големи производства вече са техни. Сега ще почнат да вдигат цените ида изнудват западните държави.
3
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо толкова повърхностно? Звучи все едно, че Тръмп говори наизуст а то не е така. Нещо за последните разкрития от имейлите на Др Фаучи? За призивите на републиканците той да бъде подведен под отговорност? Вече има явни доказателства за твърденията по повод Уханската лаборатория и връзките и с организации-спонсори и Фаучи.
2
2
 
11
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
:)
1
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя още се има за президент.