Байдън за щурма на Капитолия: Това беше тест за демокрацията

Необходимо е американците да се борят с омразата и лъжите
7 юли 2021 09:55, Ния Христова
29
Байдън за щурма на Капитолия: Това беше тест за демокрацията
Снимка: БГНЕС
"Необходимо е американците да се борят с омразата, лъжите и екстремизма, довели до тази брутална атака. Обществото трябва да се бори с омразата“. Така американският президент Джо Байдън отбеляза 6 месеца от атаката на Капитолия във Вашингтон. 
 
На 6 януари 2021 г. тълпа привърженици на тогавашния президент Доналд Тръмп нахлуха в Капитолия и временно забавиха одобряването на резултатите от президентските избори. 
 
Няколко души загинаха, а срещу стотици бяха повдигнати обвинения. Камарата на представителите поиска импийчмънт на президента заради подбудителство към бунт, но Тръмп вече беше напуснал Белия дом.
 
"Това не беше протест. Това беше бунт, който се превърна в екзистенциална криза и тест дали нашата демокрация може да оцелее", каза Байдън в изявлението си, пише БГНЕС.
 
"Това изисква демократите, републиканците и независимите да работят заедно за една обща кауза, за да възстановят достойнството, честта и уважението към върховенството на закона", заяви още американският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
За други - това беше акт на народния гняв с/у лявата еврейска "Демокрация" на САЩ...
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости .Беше като шахматна игра. Бели протестиращи срещу чернокожи полицаи които са стреляли. То и в България се е влизало в парламента както и в други държави но само в САЩ бяха застреляни хора .Защо американците са агресивен народ . Такива работи са ставали и ще стават по света .Нищо кой знай кво .Трябва ли ченгетата да стрелят на месо ?
5
2
 
1
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Само дъртата, се надяваше да я носят, но не я намериха.Бързо е тичала.Не забравяй никога, дори и когато спиш прав, от кого е основана Америка.
4
1
 
7
 
! Отговори
Не съм роден вчера преди 2 години
"ДЕМОКРАЦИЯТА". Този спечели изборите с манипулация. Всички президенти, които не са били застреляни или отстранени по някакъв начин са били кукли на конци на елитите до ента степен. Пропагандирането на демократични ценности трогва само хората, които не знаят на коя планета живеят. Идеята, че обикновените роби имат думата за каквото и да е било е чисто и проста комична. Държавата им се управлява от картели, а иначе обичат да се подиграват на Мексико. За елитите няма закони. Всичко е пародия.
3
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Байдън не говори за това, че голяма част от щурмувящите говреха свободно руски, а на якетата им пишеше "Слава Русии"? Байдън продължава да се отнася много меко към Русия. Имаше в Ютуб снимани тълпи с такива надписи, които вървяха към Капитолия и викаха "слава Русии". Зщо това се премълчава? На другия ден полицията в Ню Йорк търсеше преводачи от руски.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОЩЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ КОГАТО ЩЕ ИЗБЕРАТ ТРЪМП ЗА ДА ГИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ И ОМРАЗАТА НА СОЦИАЛ-ДЕМОКРАТИТЕ
1
1
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Кой го казва-президентът избран с най-голямата измама в американската история!