Майка на загинал войник в Афганистан към Байдън: Да гориш в ада!

Семействата са разочаровани от отношението на президента към тях
1 сеп 2021 20:15, Нели Христова
103
Майка на загинал войник в Афганистан към Байдън: Да гориш в ада!
Снимка: БГНЕС

По време на среща между Джо Байдън и семействата на загиналите в Афганистан войници, разстроени роднини са казали на президента на САЩ да "гори в ада". Според семействата на 13-те военни, убити при атентата на летището в Кабул, Байдън постоянно е гледал часовника си и е говорил за собствения си син.

Когато Байдън напусна военновъздушната база Довър, след като се срещна със семейства, които току-що бяха получили телата на своите близки от летището в Кабул, една жена изкрещя: "Надявам се, че ще изгориш в ада! Това беше брат ми!"

Суровата и емоционална сцена е описана от Марк Шмиц, баща на 20-годишния Джаред Шмиц, в The Washington Post.

Шмиц казва, че се е разстроил, когато е видял как Байдън проверява колко е часът и отвръща лаконично, когато е помолен да си спомни мъжете и жените, убити в Кабул.

"Казах му: "Никога не забравяй това име. Никога не забравяйте това лице. Никога не забравяйте имената на другите 12 ... и отделете малко време, за да научите техните истории", разказва Шмиц за думите си към президента. Байдън отговаря бегло, а коментарът му не допада на опечаления родител. "Знам техните истории", отговорил лидерът.

От видеозапис, направен по време на срещата, не става ясно дали президентът действително е поглеждал часовника си. На кадрите може да се види как поглежда надолу, докато спуска ръце.

Бившият президент Доналд Тръмп също се присъедини към нападките съм наследника си.

"Когато той продължи да говори за сина си толкова много, интересът ми се загуби. Бях по-фокусиран върху собствения си син, отколкото това, което се е случило с него и неговия син", казва г -н Шмиц. "Не се опитвам да обидя президента, но просто не изглеждаше подходящо да прекара толкова много време в разкази за собственото си дете."

Джена Макколъм, бременната съпруга на ефрейтор от морската пехота Райли Макколъм, беше разочарована от разговора си с Джо Байдън, казва нейната сестра Ройс каза пред Post.

"Не можете да коленичиш пред нашето знаме и да се преструваш, че те е грижа за нашите войски. Не можеш да се прецакаш толкова зле като него и да кажеш, че съжаляваш. Това не трябваше да се случва и всеки живот е в неговите ръце", казва Макколъм. "Хилядите афганистанци, които ще страдат и ще бъдат изтезавани, са пряк резултат от неговата некомпетентност."

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки защити президента, когато го попитаха за срещата.

"Той знае от първа ръка, че няма какво да кажете, няма нищо, което можете да предадете, за да облекчите болката и да облекчите това, през което преминават всички тези семейства", каза Псаки пред репортери. "Със сигурност всеки човек, който се е срещнал с президента вчера, има право да говори публично за своя опит", добави тя.

Междувременно други семейства отказаха да говорят с президента. Дарин Хувър, бащата на Тейлър Хувър, каза пред Fox News, че семейството му "не го иска никъде близо до тях", като заяви, че Байдън е проверявал часовника си всеки път, когато един по един ковчезите са сваляни от самолета.

"Той гледаше часовника си до последния, при всичките 13 -  той гледаше надолу към часовника си", каза Хувър пред Fox."Като баща, виждайки това неуважение и чувайки от бившите си лидери, един от главните сержанти на Тейлър да каза, че това можеше да бъде избегнато, че са ги оставили там... Това не може да се случи никога повече."

Преди срещата Кати МакКолъм каза пред радио SiriusXM Patriot в събота, че е била събудена в 4 часа сутринта от двама морски пехотинци, които й казали, че синът й е починал. "Никога не съм мислила, че синът ми ще умре за нищо, за нищо...", казва тя .

Емоциите от семействата се нажежиха толкова много, че една жена, Шана Чапел, майка на 20-годишния ефрейтор Ланс Карим М Никоуи, заяви, че нейният акаунт в Instagram е изтрит, а пост във Facebook е премахнат, защото е критикувала Байдън.

"Изглежда, че Instagram се е заел да изтрие акаунта ми, защото предполагам, че спечелих толкова много последователи заради смъртта на синовете си поради небрежността, невежеството и предателството на Байдън", пише Чапел във Facebook. "Предполагам, че Facebook ще изтрие и следващия пост. "

Говорител на Facebook заяви в изявление пред The ​​Independent, че акаунтът й е изтрит случайно и оттогава той е възстановен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
0
 
! Отговори
fact преди 2 години
До Анонименеми то, ТРЪМП го кръсто слипи джо. Аз му викам бай пън.
79
5
 
3
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Ааа,умрели, така ли?!Какьв го дирите тогава там, на хиляди км от страната ви?!Вие и миризливите руснаци избихте милиони афгани,ей така,за нищо!Те майки нямаха ли,те не бяха ли хора? ,,Експортирали"' тероризьм,наркотици...Хайде холан,безсрамни льжци!Нали си имате граници,технология-спрете ги,не ги пропускайте! Всичките ви изгониха, с по един калашник са ,но ви изгониха!Ще горите в ада всичките,вкл.и ганчовците!!А бе пезевенги,вие пьк защо бяхте там?!И вие не знаете...
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Дън е като конете, явно и прав може да спи. Този дето му е измислил прякора заслужава награда Пулицър.
77
2
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МНОГО ВОЕННИ КУЧЕТА БЯХА ИЗОСТАВЕНИ В АФГАНИСТАН, ЗАРАДИ ТАЛИБАНИТЕ НА БАЙДЪН И ЗА ТОВА ЩЕ ПЛАТИ ФАЩ И БАЙДЪН)!
76
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За демократите, които клеймят социализма постигнал за 45 години толкова много! Когато у нас по време на юговойната имаше щатски войници, те с огромна завист гледаха огромните къщи на хората в погранично градче и казваха, аз цял живот трябва да воювам за къща четвъртинка от тази. Хора, вие българите сте богати защо сте се отказали от комунизма... Техните войници са бедни хора, защото една мизерна къща там струва милион долара и нагоре.
75
2
 
16
 
! Отговори
Рамбо I - първа кръв преди 2 години
*** то така беше и с Виетнам бе другари, отидохме, пуснахме кръв и си тръгнахме с подвити опашки. Там поне си изтеглихме и техниката и кучетата.
74
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво е виновен Байдън, той не е вкарал американските войски там, изтегля ги. Байдън не е човекът създал тази бъркотия. Той сега изпълнява решение на другаря Тръмп за изтегляне на войските. Ама помнете бе хора. Стига с тази маймунска памет. В една армия винаги има инциденти. Това не е профсъюзно събрание да се говорят безсмислени неща.
73
8
 
26
 
! Отговори
За сведение преди 2 години
В американската армия (тя е наемна), се постъпва по ЖЕЛАНИЕ и доброволно. Там можеш и да откажеш мисия, законът не те преследва ако откажеш мисия. Влизаш в армията с ясното съзнание, че там не е балетна школа!!! Изборът е твой - или отиваш, или се отказваш. Рискът е оценен в доларова равностойност. Толкова.
72
2
 
58
 
! Отговори
Невероятно,но факт! преди 2 години
Докато пристигаха ковчезите с мъртви американци,Камала Харис изнасяше теч за правата на ЛГБТ общността във Виетнам.Тази администрация срина имиджа на САЩ дори в САЩ !
71
2
 
72
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Сега разбрахте ли, че Тръмп беше прав и за социалните мрежи !
70
32
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
спомнете си Президента Рейгън...Желязната Лейди...убиха чудовището СССР...върнаха вярата и надеждата на Човечеството...и сега ...ЕС...троянският кон...обслужващ и финансиращ...престъпници-олигарси в източна...и напъваща се да приема още...троянски на путин...македония и албания са троянски коне на русия и путин!с какво ви държат ес политици...добре ли ви плащат?не е намеса...за лоялност става въпрос...за приятелство,ЕС приятели ли сте на САЩ?...и ще ви зададем въпроси...ако сте...Ново начало..
69
29
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
разбирай...при нужда...обръщайте се към путин...тоя велик...убиец,САЩ няма да позволят повече деца на американци да умират..пазейки довете на преяждащи...европейци...от приятелят им...путин!!!...закъсняха американските политици дори!
68
27
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Истинатаимаше...войната в авганистан вървеше докато ...тръмп-мафиота бе президент на една Велика Държава...САЩ,а иначе мелодрамата разиграна в статията от ...кгб...нищо ново,представете си със средствата спестени от авганистан...до тук над 2 трилиона...какво могат да направят за Народа си...за САЩ!...и за враговете си разбира се!!!...заради това плачат и лъжат...враговете на САЩ!...а и Свободата ви е лична отговорност...от днес...кофти за продаващите...партньори!!!дано сте го разбрали...
67
7
 
57
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Това назначено *** Байдън тепърва ще пролива кръв!И при Тръмп имаше американска армия,ама нямаше ковчези,защото при Тръмп войни НЯМАШЕ!
66
43
 
11
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Да не го е пратил Байдън там сина и? Трън сключи договор с талибаните, а Бсйдън после е виновен?
65
3
 
32
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
За 1 милион: колко клетви могат да понесат сатанистите като полуживата мумия байдан?
64
2
 
30
 
! Отговори
СиЕнЕн преди 2 години
Извънредно.Днес обичания от цяла Америка Джо Байдън си увеличи личната охрана с още 20 000 войници!
63
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето млади хора, които постъпват в американската армия, го правят, за да могат да платят висшето си образование. Което означава, че не са от богаташки семейства. Байдънчо цял живот чиновниче, сенаторче, сега президентче. Все на топличко. И такива като него са създали навремето талибаните срещу СССР и после им изпуснаха края. Жалко за хората, жертва на тоя мракобесен ислямски режим. Има снимки от Кабул през 70-те - разлика с Европа няма.
62
2
 
21
 
! Отговори
Байдънист преди 2 години
Много кофти дрога ми дават,чак ми се иска чичо Джо да ми подуши останалата косичка около плешивото теме.Обожавам му прясно напълнения памперс и после заедно да се търкаляме по стълбите!Довечера съм на марксистки митинг на БЛМ,нямам търпение да оберем някой мол и после да го запалим с предимно мирен протест!
61
2
 
23
 
! Отговори
до 67 преди 2 години
Точно така , с едно уточнение - гледам реклами да се запишеш в Британските въоръжени сили - изкарват го едва ли не, че ще станеш супер специалист, ще се разхождаш като турист около света, и на всичкото отгоре ще ти плащат. Не се споменава, че ще убиваш хора, или пък може да бъдеш убит. Основно се записват заблудени момчета от затънтени безперспективни градчета. Други се записват главно заради парите. Те буквално се молят да има някъде война, понеже тогава им се плаща повече.