Обвиниха кмета на Ню Йорк в злоупотреба с власт

Бил де Блазио използвал ресурсите на службата за сигурност за лични цели
8 окт 2021 10:48, Петя Славова
13
Обвиниха кмета на Ню Йорк в злоупотреба с власт
Снимка: БГНЕС

Кметът на Ню Йорк, Бил де Блазио е използвал ресурсите на службата за сигурност за лични цели, съобщиха американски медии. Дъщерята на кмета е била охранявана от службите за сигурност, докато се е премествала в ново жилище, гласи доклад на градския отдел за разследване, предава БГНЕС.

"Използването на служебен микробус и охраната от полицията за преместване на мебели са били злоупотреба с власт за лични цели", се казва в документа.

Според разследването кметът също така не е успял да възстанови близо 320 000 долара, изразходвани от градския бюджет, за да гарантира безопасността на пътуването си по време на президентската кампания. Средствата бяха използвани за плащане на полети, хотелско настаняване, хранене и коли под наем за служители по сигурността.

В доклада не се казва, че кметът е нарушил закони, но дава препоръки за предотвратяване на злоупотреба с държавни ресурси за сигурността.

"New York Times" пише, че пресслужбата на кмета в отговор на разследването е заявила, че Де Блазио и семейството му се ръководят от етичните правила, а на децата му е гарантирана правна защита от полицията.

От пресслужбата добавиха, че цивилните следователи нямат право да решават как да гарантират безопасността на кмета и неговото семейство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ясно, че злоупотребява, никой и не е помислил, че е 'честен политилк' хахаха
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те демокрадите могат само да крадат
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ ЗА УНИКАЛНА ДЪРЖАВА...ОПИТВАТ СЕ ДА ПРОМОТИРАТ ДЕМОКРАЦИЯ,КОЯТО ТЕ САМИТЕ НАМИРАТ ЗА АБСУРДНА...В ТОЗИ СМИСЪЛ В АМЕРИКА МОЖЕШ ДА ПРОТЕСТИРАШ ЗА КАКВОТО СИ ИСКАШ,КАКТО СИ ИСКАШ,КЪДЕТО СИ ИСКАШ,КОГАТО СИ ИСКАШ...ОТДЕЛЕН Е ВЪПРОСА ДАЛИ НЯКОЙ ВЪОБЩЕ ЩЕ ТИ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ,ЩЕ ТЕ ЧУЕ А ОЩЕ ПО-МАЛКО РАЗБЕРЕ...ИЛИ НАЙ-*** КАЗАНО WHO CARES!А И ЧИСТО ПО АМЕРИКАНСКИ МОЖЕ И ДА ТИ ПОКАЖАТ ЕДИН СРЕДЕН ПРЪСТ!
9
0
 
3
 
! Отговори
Жабари преди 2 години
Де Блазио, Джулиани, дева и Камората...
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО,КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ С ВЛАСТТА Е ДА ЗЛОУПОТРЕБЯВАШ С НЕЯ!ПРИМИРЕТЕ СЕ С ТОВА!
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЗ ПРИНЦИПНО НЕ ЗНАМ КАКВО ДРУГО МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ С ВЛАСТТА ОСВЕН ДА СЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВА С НЕЯ!
6
0
 
6
 
! Отговори
Хайдуци преди 2 години
Що няма в пандора един янки)))))))
5
0
 
6
 
! Отговори
Без думи преди 2 години
ДЕМОКРАД
4
1
 
9
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Това не може да бъде, защото в Америка отдавна няма корупция. Иначе как може толкова да са напред. Нали нашите така казват-спираме да крадем и ставаме богати. Ето, Комитова спря парите на строителите и ги раздаде на пенсионерите, вече си получих вчера моите 120 лв.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно се е противопоставил на нещо, свързано с измислената им пандемия и са го изтипосали по вестниците. Охранявал дъщеря си - ау, какво невероятно престъпление.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократите ще паднат в собствения си капан. С техните камъни по техните глави.
1
3
 
12
 
! Отговори
А Чорапа и Тиквата преди 2 години
Какви средства използваха и използват по време на предизборната кампания. За много по-малко в Щатите щяха да ги разкулачат.