Байдън призна: Хаванският синдром съществува

Какво предизвиква здравословните проблеми, засега остава неизвестно
9 окт 2021 23:00, Нели Христова
77
Байдън призна: Хаванският синдром съществува
Снимка: БГНЕС

Полицията в Германия разследва два случая на "Хавански синдром" - атаки със звуково оръжие, сред служители на американското посолство в Берлин, а заради зачестилите случаи по света Джо Байдън подписа указ за подпомагане на жертвите на мистериозните инциденти, съобщи  "Ню Йорк Таймс".

"Настоящият президент е първият държавен глава, който признава съществуването на Хаванския синдром. Целият екип по национална сигурност приема изключително сериозно инцидентите", заяви Джен Псаки, говорител на Белия дом.

Съмнения за атаки със звуково оръжие срещу американски дипломати в германската столица имаше още през август.  "Анормални здравни инциденти" в американското правителство - така вече се водят случаите на мистериозния "Хавански синдром".

Американското посолство в Берлин отказа да съобщи подробности за разследваните случаи.

През август полетът на американския вицепрезидент от Сингапур за Ханой закъсня заради оплаквания на член от екипа.

"Уолстрийт джърнъл" твърди, че миналата седмица служител на ЦРУ е бил изведен от Сърбия след предполагаема "акустична атака". Подобни инциденти има регистрирани също в Китай, Грузия, Тайван.

Ще бъдат предприети важни стъпки за стандартизиране на докладването на тези анормални здравни инциденти, допълни Джен Псаки, говорител на Белия дом.

Внезапно главоболие, световъртеж, гадене, отпадналост - това са основните симптоми на "Хаванския синдром". От 2016 г, когато е засечен първият случай в кубинската столица Хавана, са регистрирани над 200 в различни точки на света.

Какво обаче предизвиква здравословните проблеми, засега остава неизвестно. Американският президент заяви, че ще открие причината и отговорните за синдрома.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано не то приложат върху 1-вия, да не обърка копчетата. Няма нужда да ги търси бай Джо отговорните. Вече ги е избрал/намерил, сега остава технологично време да скалъпи разследване и правилни изводи. Е тук е проблема - може да не дочака, може да го налегне някакъв друг напън, а просто може и да забрави - все под влияние на синдрома.
53
0
 
4
 
! Отговори
ими да преди 2 години
и байдановия синдром съществува , деменцията му напредва и вече говори по телевизора вместо по телефона, обаче тези които му дърпат конците и които всъщност управляват ще го държат до последно
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
така става като пият фалшив алкохол.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
звуково оръжие. май някои хора нямат никаква представа как се разпространяват звуковите вълни. и варианта с микровълновите издиша също.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сащ смята, че срещу тях се използва оръжие. Каквото почукало - такова се обадили. Или, за чукът, всичко е пирон.
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Деди е живо доказателство - ако си много време със слушалките в ушите и слухтиш какво прави Кремъл - получаваш стрческо слабоумие!
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лелее на кой остана света.
47
0
 
4
 
! Отговори
Хаванско хайванче преди 2 години
До Гого .... Драги ми Патиланчо. Вече се осссра. ТИ си бил атакуван със ЗВУКОВО ОРЪЖИЕ? И знаеш всичко от личен опит ? Хаха. А какво казва лекуващия те лекар ? Последния ред от коментара те да не би да означава че тебе вече са те пратили в лудницата да се лекуваш или е само грешно построено изричение . Пич, не знам какво са ти пратили от тролската агенция да пускаш като коментар ама ако беше поне маааалко запознат щеше да знаеш че САЩ РАЗРАБОТВАТ ТАКОВА ЗВУКОВО ОРЪЖИЕ ОТ ПОНЕ 10г.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, а земята е плоска. Нали, деди?
45
5
 
1
 
! Отговори
Гого преди 2 години
До Хаванско хайванче: Драги ми СмехуркоКоментираш неща дето не са ти ясни.Това че ТИ не си видял или усетил нещо не означава че не е така.Това дето се случва никой не може да го измери или потвърди по ясни причиниЗа мое съжаление, вече го знам от личен опит какво е и как се чустват хоратаАко преди 6 месеца някой ми го беше разказвал. щях и аз да го пратя в лудницата да се лекуваАма ....
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или е "акустична атака" от неизвестни шпиони с неизвестно оръжие, невиждано досега, или е прекаляване с алкохол. Естествено ще разследват дали не е първото.
43
0
 
19
 
! Отговори
Хм преди 2 години
На това навремето му викахме махморлук.
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първият случай бил засечен в американското посолство в Берлин! Сигурни ли са, че не са употребени фалшив кубински ром, произведен от съвсем истински български роми в някой гараж и транспортиран в добре направени бутилки до братята в немско? Да не излезе, че шума в ушите, халюцинациите и влошеното здраве са резултат от шльокавицата на бат Хай Шукариа? То че е оръжие за масово изтребване фалшивия алкохол, така е, но явно американците и немците не са се сблъсквали с нашите заводи по махалите
41
0
 
15
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Сега Байдън да ги зареже тия измишльотини и да си признае с какво са си ваксинирали служителите! Всичко започна заедно с ковида.
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей много лоши тия кубинци бе, пури правят да ти замътят главата, рома им трепач, че и жените им красавици. Тия сигурни ли са че са били облъчвани с вълни някакви? Да не е било препиване и пре е е ваване?
39
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние го наричаме махмурлук, ама те си знаят. Преди време го наричаха дископатия, ама им се присмяха.
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е не. Стига бе хора, стига с тая гнусна пропаганда и старите глупости от студената война. Черно на бяло, провалила се е акцията им в Куба, издънили са се някои пишман агенти, понеже са се нафиркали с ром и са били преластени от няколко знойни кубинки и после пищя ми главата, облъчиха ме и т.н. то и на нас ни пищят ушите от интернета и от мощните антени на операторите, това да се брои ли като Хавански синдром? Питам, че да можем да съдим тия дето реално ни облъчват.
37
0
 
9
 
! Отговори
страната на лъжците преди 2 години
Имате ли хляб? Имаме, разбира се, драги господине. Колко желаете? Едно шише или две? Червен или чер? Чер не, разбира се! отговорил Джелсомино. При това наистина ли го продавате в шишета?Търговецът прихнал да се смее. А как искате да го продаваме? Може би при вас го режат на филии? Гледайте, гледайте какъв хубав хляб имаме!И докато разговаряли, той му показал цяла етажерка, върху която, подредени по-добре от батальон войници, стоели стотици разноцветни шишета мастило.
36
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната на Американците против реалността продължава с нов устрем.
35
2
 
16
 
! Отговори
11 преди 2 години
Като сте толкова ***, психясвате. Ядете храна ГМО, обездвижини сте, облъчват ви с пропаганда години на ред. Това е резултата, нацията ви се изражда.