Байдън: Белите расисти са най-голямата терористична заплаха за САЩ

Президентът присъства на митинг във Вашингтон
21 окт 2021 23:05,
86
Байдън: Белите расисти са най-голямата терористична заплаха за САЩ
Снимка: БГНЕС

"Проповядващите върховното превъзходство на бялата раса представляват най-смъртоносната терористична заплаха в Съединените щати", каза на митинг във Вашингтон президентът на страната Джо Байдън.

"Вътрешният тероризъм на белите расисти е най-смъртоносната терористична заплаха в нашата родина. За тази цел нашата администрация предприема първите всеобхватни усилия за борба със заплахата, породена от вътрешния тероризъм, включително движението за превъзходство на бялата раса.

Ние правим това, като предприемаме действия за намаляване на нивото на радикализъм в интернет и борбата срещу вербуването с цел извършване на актове на насилие. Разрушаваме и мрежи, които подбуждат към насилие и вътрешен тероризъм. Не можем и не трябва да приютяваме омразата", допълни американският президент, цитиран от БГНЕС.

Още по темата
По-рано Байдън възложи на администрацията си да засили борбата срещу вътрешния екстремизъм, да извърши цялостна оценка на рисковете от него във връзка с бунтовете, които се разиграха в Конгреса на САЩ на 6 януари.

Министърът на правосъдието и главен прокурор Мерик Гарланд заяви, че американските власти са извършили около 650 ареста от началото на разследването на вълненията в Капитолия.

На 6 януари поддръжници на републиканеца Доналд Тръмп, който тогава беше президент на Съединените щати, нахлуха в сградата на Конгреса, за да попречат на одобряването на резултатите от президентските избори в страната през ноември 2020 г., спечелени от демократа Джо Байдън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
23
 
! Отговори
й преди 2 години
Тоя пак се е ....
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука некакъв напълно неосъзнат расист пише пълни глупости едва ли не от първа инстанция.
26
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога човекът, избягал от Африка, е станал бял? Белият човек е произлязъл от черния човек...........
25
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само чернокожите от Африка са истински 100 процентови Хомо Сапиенс. Европейците и азиатците имат 3 процента неандерталска кръв и гени...........Белите и жълтите са хибриди................
24
5
 
33
 
! Отговори
Black and yellow преди 2 години
Аз да кажа моите впечатления. Жълт да открадне, да лъже или да лентяйства нв съм видял. Може да не са приятни на някого, но си мълчат и работят. За другите не можем да кажем същото. Срещу жълтите също има настроения в САЩ, но не съм видял да хленчат. Поддържат се помежду си, защото не са глуппави и знаят, че могат да разчитат само на себе си.
23
0
 
34
 
! Отговори
Додо преди 2 години
В денят, в който се изправи пред Създателя, този жалък, долен червей ще отговаря за мерзките си дела.
22
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ай съвсем изплиска легена... Ужас...
21
3
 
39
 
! Отговори
Киро Х преди 2 години
Тази празна черупка от човек - Джо Биден - педофил, кариерен измамник, лъжец и най-долен буклок е вече в степен на абсолютна и кохерентна неадекватност и само повтаря като папагал онова, което му шишат на Кю-то от централата на Злото. Това по-скоро е гавра с полутруп.
20
2
 
37
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
тоя алцхаймер сигурно ще бъде линчуван...Що за "изказване" е това?!..Та той не се ли усеща,че първо НАСАЖДА РАСИЗЪМ,наричайки хората .."бели расисти"..?..И второ:..-Щом има "бели",значи има и ЧЕРНИ расисти!!!..Иначе вехтаря щеше да спомене САМО "расисти"..Споменавайки "цвета",вече е ПОДПАЛИЛ ИСКРАТА на барута на "ДРУГИТЕ","НЕ БЕЛИТЕ"..С какво всъщност си играйка Търкалящия се по стълбите?!
19
6
 
41
 
! Отговори
Додо преди 2 години
В модерният свят има само един-единствен вид расизъм, и той е срещу хората от Европейската (неправилно наричана бяла) раса и Християнската религия. Всичко друго е лъжа и пропаганда, отново наливаща вода във воденицата на расизма срещу Европейската раса.
18
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да ви е смешно, но на българите през ВСВ , когато са се опитвали да им обясняват какво е това ''расизъм'' и те се пулили и така не разбрали за какво им говорят, расизма и към бели и към жълти и черни,червени, се създава изкуствено от определена група хора и за лични цели и изгода!
17
3
 
41
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
педо байдъна пак с поредната диментирала мозъчна повърняяяя!Едно не може да се отрече на на ФАщ опредлено "избират" президенти които осигуряват доволен сеир за нормалните хора!
16
5
 
38
 
! Отговори
Има данни преди 2 години
В Харвард има расови квоти. В противен случай жълтите, по-конкретно китайците, ще са повече от половината. Ако се гледат само постиженията. Просто работят повече. Ако решаваш средно 12 часа задачи, а белият три, няма как да не станеш по-добър. С такава трудова етика скоро ще са първи във всичко. И на белите няма да им остане никакво конкурентно предимство освен расизъм. Черните обратно. Имат квоти да влизат по-лесно. Иначе единици ще успеят. Мързелът ги мъчи много. Добре, че не боли.
15
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се ,че няма превъзходство на бялата раса държавите в Африка и Латинска Америка са супер уредени и ахаа ,да задминат по жизнен стандарт Германия и Франция,САЩ и Канада и другите бели държави от които бледоликите започват да се изселват към Африка и Южна Америка!
14
5
 
35
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Затова белите в престижните университети са под 35% при средно 65% от населението в САЩ. И когато Тръмп искаше да ги разследва, Байдън спря разследването.
13
11
 
22
 
! Отговори
Расизъм преди 2 години
Жълт друг освен дуг жълт на работа не наема. И сервитьорките в китайските ресторанти ВИНАГИ са китайки!
12
9
 
16
 
! Отговори
Тероризъм в България преди 2 години
В България банди близки до Борисов са въвели Смъртна присъда срещу неудобни!Не става ясно как още не са ни изключи ли от ЕС, та чак и помощи ни дават!
11
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** манипулират лайковете политкоректно...
10
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Black Lives Doesnt Matter!
9
15
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя дементирал старчок още ли говори?