Дейна Зим, която има "Х" в паспорта: Не съм нито жена, нито мъж

Това е прекрасен документ, означава много, сподели тя
28 окт 2021 18:30, Ния Христова
88
 
В Съединените щати вече издадоха и първия паспорт с "X" в графата за пол. Притежателят му е Дейна Зим.
 
"Това е прекрасен документ, означава много", сподели Дейна Зим, предаде Bulgaria ON AIR.
 
Дейна води 6-годишна съдебна битка преди да стане първият човек в Съединените щати с паспорт, в който не се посочва конкретен пол.
 
"Имам точен паспорт, който не ме принуждава да се идентифицирам като мъж или жена, а признава, че не съм нито едното, нито другото", допълни Зим.
 
Ражда сe с рядко генетично състояние, при което няма ясно изразени външни полови белези. Лекарите отбелязват в акта за раждане пол – "неизвестен". 
 
Родителите решават да го отгледат като момче, но пораства без да се вижда като такова.
 
Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
Това е само началото преди 2 години
До Krom ... ти *** ли си или обикновен *** ? Къде съм казал че е "сензация" ? А ти ако успееш да завършиш най-накрая ,толкова любимия ти 6-ти клас отвори статистиките за да ти стане ясно че за последните 100г. броя на умствено увредените , на хронично болните, на хората с психически проблеми и на тези с генетични увреждания РАСТЕ пропорционално на влошаването на качеството на живот. Човечеството се изражда .Не казвам че само храната е причината .Добави там и мръсния въздух и стреса...
51
3
 
0
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Това е само началото - 57 - такива глупости си писал, та чак непонятно! В природата това не е "сензация" - има го от хиляди години. При някои биологични видове е норма. И със сигурност, не е защото плюскат ГМО от магазина. Обратно в 6-ти клас да си припомниш учебниците по биология.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 60. Написах О Х Л Ю В, защо го изтрихте. Голяма обида.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този да не е ***, тогава? Някаква нова форма след изпитания на ново ядрено оръжие
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех , Германия , защо загуби войната ...
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Карбовски беше разказал за случай на *** и наистина ми стана мъчно за човека. АК в тези случаи пол Х е разбираем, но всякакви други прищявки на разни там общества са напълно безумни и не лежат на никакви стойностни аргументи. Всеки може да се чувства и определя, както какъвто си иска, но "онова" в гащите си остава признак на пол.
46
1
 
16
 
! Отговори
Това е само началото преди 2 години
... и още ще има ... и ще се увеличават . САЩ са първите защото там отдавна магазините за простолюдието се зареждат с бАкллуци пълни с химия . ЗА цвят на прясно ... за миризма на свежо... за повече дълготрайност ... химия ... химия ... химия ... Е-та... подобрители ... овкусители... заместители ... Вече много отдавна не ядем истинска храна ... ОТРОВИХМЕ СЕ... тия химикали не се разграждат в организма а се натрупват ... и човек боледува по-често... и психически откачча ... и генетично се изражда.
45
1
 
36
 
! Отговори
природа преди 2 години
Така се е родил човекът-хер,..мафродит-с полови белези и на двата пола. Не е виновен. За тях само може да се пише пол-Х. Такива хора са много малко , но ги има. Но не следва тези медицински случаи да се преекспонират и прехвърлят върху останалите хора родени с конкретен биологичен пол-мъж или жена
44
5
 
6
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 2 години
Гнусна работа, като кентавър от древногръцката митология...
43
1
 
18
 
! Отговори
До 51 преди 2 години
Никой на никого не вменява вина. Но все още не можем да променяме БИОЛОГИЧНИЯ пол при бозайниците. Раждаш се с него. Усещай се както си искаш, никой не ти пречи. Но пола си е пол. Аз много искам да съм се родил с криле на гърба и така си се усещам ама крилата ги няма. Какво да направя сега.
42
7
 
7
 
! Отговори
? преди 2 години
Защо издават паспорти на тези които НЕ СА ЧОВЕЦИ?
41
1
 
12
 
! Отговори
Така се е родил преди 2 години
Не е виновен. ИМА такива случаи като него където е трудно да се определи и да се оперира и за какво трябва да го мъчат човека ако не може или не искат да се оперира и подлага на процедури само заради ограничението да се впише в графи мъж или жена. НЕ ВИЖДАМ никакъв проблем да има правото да си остане такъв какъвто е и да си го пишат по документи както си е редно.
40
5
 
2
 
! Отговори
Хей Хичко преди 2 години
До Хичо ти на какъв се правиш бе? Не знаеш ли, че мъжете и жените имат в телата и двата вида полови хормони. Защо мъжете имат зърна? Както и други белези. Човека в началото си е бил същество двуполово независимо от еволюцията тези следи и белези са останали и до днес.
39
9
 
1
 
! Отговори
Професор Пръц преди 2 години
Няма кво да се лъжем-на едно ниво сме с Албания,Мъкедония,Босна,Беларус.До тук ни докараха крадците,които ни управляваха....
38
1
 
4
 
! Отговори
ТРЯБВА И У НАС преди 2 години
Има такива хора просто е необходимост да има опция във всички документи да има техният пол. Случва се и се раждат хер./мафродити, които си имат право да решават дали ще си правят операции или да не се оперират оставяйки в своя междинен пол.
37
3
 
19
 
! Отговори
Хичо преди 2 години
Грешка на природата....лошото е,че гHycHaTa твар занимава света със себе си,а може да си съществува мирно и спокойно без да се набива в очите на обществото...затова обратните са ми противни-всячески изкат да изтъкнат сексуалната си ориентация...паради ли не щеш,еднополови бракове,***.Бъди какъвто си,без да парадираш...
36
0
 
12
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Оставете половите белези. Те все по успешно се коригират хирургически. Но това същество има хромозоми, които ясно и недвусмислено го приравняват към един от двата пола.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като го гледам как изглежда, все тая какъв пол е.
34
2
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Въобще не ме занимавайте с ПАЩ( Провалените Американски Щати).
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В заглавието пише която 😆