Бебе в САЩ, родено едва 420 гр., е най-малкото оцеляло в света

Детето влезе в Книгата на Гинес
12 ное 2021 07:42, Петя Славова
7

Недоносено бебе от Съединените щати, родено с тегло едва 420 грама, стана най-малкото оцеляло в света и влезе в Книгата на Гинес. 16 месеца след появата си Къртис вече е у дома, предава Bulgaria ON AIR.

Къртис Мийнс се е родил 19 седмици или 132 дни по-рано в щата Алабама. И то на паметната за Съединените щати дата - 4 юли, 2020 година. Имал и сестричка, която починала ден след раждането. Медиците били категорични, че и двете деца имат по-малко от 1% шанс за оцеляване.

Майката Мишел винаги ще помни онези фойерверки за празника на Америка.

"Бях бременна 21 седмици и един ден. Преди това всичко беше наред", сподели Мишел.

Този случай ще помни и лекуващият лекар.

"Майката ме попита: "Можете ли да дадете шанс на бебето ми". Правя това от почти 20 години, но никога не съм виждал толкова малко бебе да е толкова силно, колкото беше той", коментира д-р Брайън Симс.

Къртис бил под постоянно наблюдение на апаратна вентилация. Той обаче се преборил и 9 месеца по-късно е изписан от болницата. След точно 275 дни, този април. Къртис - който има три по-големи братя и сестри - все още се нуждае от допълнителен кислород и сонда за хранене, но лекарите казват, че е в добро здраве.

А за майката това е щастие.

"Той е страхотен. Семейството ми ме подкрепя", допълни Мишел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Хм... преди 2 години
Родило се е такова ... помогнали са му да оцелее , за да могат докторите да си видят имената по медиите .... А от сега нататък това малко същество и майка му да му мислят. Доживотни проблеми с костната система ... хронични заболявания ... проблеми със сърцето ... проблеми със имунната система ... проблеми със ставите ... Аз съм санитар и такива недоносени съм виждал много . На никого не го пожелавам. Тежък живот очаква детето и семейството му. Много тежък. Дано имат сили да се справят .
3
3
 
2
 
! Отговори
до ветеринар преди 2 години
Глухите трябва да умират ли?
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Далеч не е най-малкото бебе, родено преждевременно и оцеляло, не знам от къде си извадихте информацията. Има едно дете, наполовина българче, което е родено 250гр и е оцеляло. Казва се Мадисън-Анатоли. А предишните коментари са изключително пошли и грозни!
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото по-напреднала е медицината, толкова по-съвършен инвалид ще си отглеждате.