Бившият шеф на ЦРУ откровено за убийството на Осама Бин Ладен

Беше ужасна грешка Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел, казва той
12 дек 2021 22:30, Нели Христова
100
Бившият шеф на ЦРУ откровено за убийството на Осама Бин Ладен
Снимка: БГНЕС

Бяхме в стаичката на командния център в Белия дом и наблюдавахме какво се случва в къщата в Пакистан, където се намираше Осама Бин Ладен. Бяхме притеснени не само за успеха на мисията, но и за сигурността на спецчастите. Това разказа пред bTV Джон Бренън, бившият шеф на ЦРУ от времето на президента Барак Обама. Той е човекът с основна роля за ликвидирането на Осама Бин Ладен.

Той си спомня. че в началото е имало съмнения дали става въпрос наистина за Бин Ладен, докато тялото не е отнесено в Афганистан. След анализ на останките наистина е било потвърдено убийството на терориста.

"Два пъти съм пътувал до България в кариерата си. Първият път през 1995 г., после за около седмица през 2012 г. след атентата в Сарафово, когато 5 израелци и 1 българин бяха убити. Имах много интензивни разговори с колегите си. За съжаление политиката и политическата корупция в България намалява ефикасноста на някои от службите и те някои тях бяха използвани като политически пионки, сподели той. - България все още е по-пътя към демокрацията. Има лица в България, които клонят към единомислие със Запада, и такива, които все още са под влиянието на Русия."

"Знаех за Тръмп от години, знаех, че няма никакъв опит в международните отношения и е бизнесмен. При първата ни 90-минутна среща ми стана ясно, че той ще изпълнява отговорностите си на президент по много различен начин. Той беше мотивиран от интересите си за лична и финансова репутация, а не от интересите на САЩ и световния мир", спомня си Бренън за първата среща с Доналд Тръмп.

Според него е било голяма, дори ужасна грешка Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел. Защото така американският президент е пренебрегнал постулата, че този статут ще се определи с преговори.

Бренън смята също, че войната в Ирак през 2003 г. е била незаслужена и необоснована, а са били използвани неверни сведения за наличие за химическо оръжие.

"Едуард Сноудън предаде верността си към САЩ. Той можеше да използва много други възможности да изрази съмненията си. Но Сноудън подкопа националната сигурност и нанесе сериозни щети", смята бившият шеф на ЦРУ.

"Има много мистерии около ЦРУ и затова много се зарадвах, че книгата ми "Непоколебимо" се превежда на български, каза той. - Така читателят ще разбере каква действително е работата на ЦРУ."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
8
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
ФАЩ има над 700 военни бази по цял свят. Русия колко има? Кой е окупаторът?
64
15
 
3
 
! Отговори
"Русия е най-ве преди 2 години
От този форум става ясно, че невежеството на русо-робите е смайващо и преди всичко от това, че те са абсолютно убедени, че примитивна Рус в една предстояща война ще срази Космическа Америка. Читателите на руската пропаганда не трябва да бъдат убеждавани в истината, защото те нямат познания, нито собствени разсъждения.
63
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя лъжи като за последно...
62
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо директно не го назове подчинения на Русия, а уж натовски генерал, то вече и на малките деца им е очевадно?
61
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Роналд Рейгън имаше ли опит в международните отношения?
60
1
 
16
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Лошо е да се дава трибуна на убиициДа се хвалят сьс делата си , как се *** светъ
59
3
 
9
 
! Отговори
антирелигия преди 2 години
Докато се разрешава на религии да промиват мозъците на деца от ранна детска възраст - това е резултата - насилие, престъпления, изстъпления... Религията трябва да е като цигарите и алкохола, само за пълнолетни и със съответните надписи... "Религията вреди на вашето здраве...". Заради религиозни и верски глупости са погубени милиарди хора и все още не спират... Долу религиите и брадатите дедовци дето ни ги продават като абсолютни истини!
58
6
 
1
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 83 Мечтай си! Само в Сибир!
57
3
 
14
 
! Отговори
Друг Българин преди 2 години
До българин - Да ще се промени - Ще си останем проруски - Вие другите да му мислите !!
56
23
 
6
 
! Отговори
българин преди 2 години
Правилно си е казал бившият шеф на ЦРУ. В България има много народ настроен проруски. Това ще се промени. Рано или късно!
55
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка една дума е лъжа. Едва ли има някой който да се съмнява че не е така.
54
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много прос'таци си мислят, че Бин Ладен беше търсен заради 9/11, но то е защото са си про'стаци.... като некадърните си бащи - бкп активисти.
53
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изхождайки от факта, че Бин Ладен умря 2001-2002 ра година от бъбречна криза в пещерите на Бора Бора - яко лъже анлантикът.
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** пак е ползвала гуглъл транслейт при превеждането на статията
51
7
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До В Узунов/33"Кажите ся Георги Димитров ли запали Райхстага" - ц. Един сбъркан западняшки пироман. Сбъркан като всички холандци.Други въпроси от теб и приятелите ти - про'стаци?!
50
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тези убиват човек без съд и присъда, но и без да са сигурни, че това е човека. Първо го убиват после проверяват. Колко според вас коства за тези човешкия живот? При залавянето на втория в алкайда - Аззаркауи взривиха цяла къща с хора(вкл. и напълно невинни) и после се хвалят че са убили терориста. Няма такива лицемери като тези.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 73 - Ами знай, бацьоовуту - За всички американци се отнасяше.
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 47"...телефонните разговори на всички американци, а вероянто и на всички в ЕС и други места." - за всички янки - ни знам, но за приятелските ес демокрации е сигурно на 100%.
47
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Той си спомня. че в началото е имало съмнения дали става въпрос наистина за Бин Ладен, докато тялото не е отнесено в Афганистан" - демек - ако беше Бин Ладен - значи сме ние и сме победители, ако не беше той - ми некви терористи са се упражнявали....Американско двуличие.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ля ляХубавото е, че ти нямаш проблеми. Пише се нещастници, а не нешасници. Изречение се започва с главна буква. Но това не е твой проблем. Проблем е за околните.