Бившият шеф на ЦРУ откровено за убийството на Осама Бин Ладен

Беше ужасна грешка Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел, казва той
12 дек 2021 22:30, Нели Христова
100
Бившият шеф на ЦРУ откровено за убийството на Осама Бин Ладен
Снимка: БГНЕС

Бяхме в стаичката на командния център в Белия дом и наблюдавахме какво се случва в къщата в Пакистан, където се намираше Осама Бин Ладен. Бяхме притеснени не само за успеха на мисията, но и за сигурността на спецчастите. Това разказа пред bTV Джон Бренън, бившият шеф на ЦРУ от времето на президента Барак Обама. Той е човекът с основна роля за ликвидирането на Осама Бин Ладен.

Той си спомня. че в началото е имало съмнения дали става въпрос наистина за Бин Ладен, докато тялото не е отнесено в Афганистан. След анализ на останките наистина е било потвърдено убийството на терориста.

"Два пъти съм пътувал до България в кариерата си. Първият път през 1995 г., после за около седмица през 2012 г. след атентата в Сарафово, когато 5 израелци и 1 българин бяха убити. Имах много интензивни разговори с колегите си. За съжаление политиката и политическата корупция в България намалява ефикасноста на някои от службите и те някои тях бяха използвани като политически пионки, сподели той. - България все още е по-пътя към демокрацията. Има лица в България, които клонят към единомислие със Запада, и такива, които все още са под влиянието на Русия."

"Знаех за Тръмп от години, знаех, че няма никакъв опит в международните отношения и е бизнесмен. При първата ни 90-минутна среща ми стана ясно, че той ще изпълнява отговорностите си на президент по много различен начин. Той беше мотивиран от интересите си за лична и финансова репутация, а не от интересите на САЩ и световния мир", спомня си Бренън за първата среща с Доналд Тръмп.

Според него е било голяма, дори ужасна грешка Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел. Защото така американският президент е пренебрегнал постулата, че този статут ще се определи с преговори.

Бренън смята също, че войната в Ирак през 2003 г. е била незаслужена и необоснована, а са били използвани неверни сведения за наличие за химическо оръжие.

"Едуард Сноудън предаде верността си към САЩ. Той можеше да използва много други възможности да изрази съмненията си. Но Сноудън подкопа националната сигурност и нанесе сериозни щети", смята бившият шеф на ЦРУ.

"Има много мистерии около ЦРУ и затова много се зарадвах, че книгата ми "Непоколебимо" се превежда на български, каза той. - Така читателят ще разбере каква действително е работата на ЦРУ."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 58 - В една измислена статийка от три изречения , в две и половина от тях се говори за ГРЕШКИ , допуснати от "най- великите демократи " в чийто ръце УЖ е съдбата на целия свят - Мислиш ли че подобна ГРЕШКА да тръгнат срещу Путин ще завърши като с Осама , или Садам , защото аз не съм много убеден ?! Ти изобщо мислиш ли , или си пишеш просто за да се упражняваш ?!
44
1
 
9
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Откровено да кажат защо се стигна до атентатите на 9/11 и защо Афганистан го отнесе а не СА?
43
4
 
12
 
! Отговори
Селски преди 2 години
Тоя ми прилича на съседа Бай Унуфри от Стърчипатка Видинско. Майсторски вари ракия и гледа сфине, като млад беше тракторист в ТКЗСто. Тоя да не му е брат близнак??
42
4
 
13
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Победителите не ги съдят! Обаче в тая последна война САЩ няма да са победители...
41
5
 
12
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
много нешасници имав тази измислена държава които са така комплексирани и тласкани към материалното и изкуственото! колкото и конспирациии и различия се намират и всичките те са по повод тази страна - измислената и без история! то това им е основния проблем на тези - нямат история!
40
1
 
13
 
! Отговори
Фен преди 2 години
Тоя си е за панделата. И то не само за това че лъжеше брутално пред Сената, което си подсъдно също
39
1
 
22
 
! Отговори
Радо преди 2 години
Пак налагат само и единствено собствените си виждания, но всеки човек си има мнение и то не е същото като това , което ни натрапват. Истината може и да е различна както и виждането ни за свободата на хората.
38
4
 
9
 
! Отговори
До 638 атентата преди 2 години
В Хавана има музей, в който са документирани всички тези атентати, поотделно.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Метафора: - Извинявай, но това Gamer Workstop ми звучи, като нещо свързано с ... игри. Ако това ти е дефиницията за ... непромиване на мочъци ... малеееееееее
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Разведка - Не е баш нищо, но като се види, то винаги е скандално.
35
2
 
6
 
! Отговори
Разведка преди 2 години
След книгата на Филип Ейджи, "Вътре в компанията", нищо интересно за ЦРУ не е виждало бял свят.
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 50 - Ами виж - самото изказване, че е "предал националната сигурност", относно Сноудън, може да се критикува и разглежда като грешно. Ако за путин - Ами зависи - кой е бил предаден? Русия или Путин? И следва въпросът - Путин Русия ли е?
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой руснак предаде националната сигурност на Русия сигурно ще получи медал за храброст от Путин?
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"о Сноудън подкопа националната сигурност и нанесе сериозни щети" - Да - показа, че шпионирате сосбтвените си хора, че лъжете за това, че сте готови да нарушите правата на всеки, за каквото ви кефне. Това не ви прави добри. Просто храота са в неравно положение с вас, където вие имате цялата свобода, а другите са "конспиратори", ако кажат нещо против вас.
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
""Едуард Сноудън предаде верността си към САЩ. Той можеше да използва много други възможности да изрази съмненията си." - Като например? Кое е можел да позлва Сноъудън, дето е нямало да завърши с предупреждение от рода на "Внимавай какво говориш или ..." или с "елиминация"?
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 45 - Вероянто говорим за масовата програма на събирнае на метаданни от телефонните разговори на всички американци, а вероянто и на всички в ЕС и други места.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ганаеца винаги се чувства велик когато стане въпрос за някой силен и да го коментира дали ще е Русия или САЩ панелния шкеембо наизкача
28
4
 
1
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
Каква програма за масово следене? Следели са този с чаалмата с дронове и техника иначе великите сили си имат наистина програми за следене както САЩ така и руснаците а може би и китайците които са тиха вода но не са безопасни
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Религията е глупост и трябва да се забрани ще изчезнат всякакви атентати, шамани и глупости
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еха! А кога ти се кле публично, пред сената, че нямало програма за масово следне, не предаде никого, нали? Или какво? Оправдаваш се, че е било "за общото благо"? Че е позволоено, защото е "разузнаването"? Сега обвинявате Сноудън, в еродиралото доверие към правителството, защото ВИЕ излъгахте.