Готвят нови санкции за руските олигарси с инвестиции в Англия

Това ще стане, ако Русия навлезе в Украйна
68
Готвят нови санкции за руските олигарси с инвестиции в Англия
Снимка: БГНЕС

Руските олигарси, свързани с президента Владимир Путин, които имат инвестиции в Обединеното кралство, ще бъдат потърпевшни на новите сурови санкции, ако Русия навлезе в Украйна, това се очаква да заяви днес британският министър на външните работи Лиз Тръс в парламента, представяйки ново законодателство, съобщи БНР.

Съгласно новото законодателство правителството ще може да санкционира „всеки индивид или бизнес от икономическо или стратегическо значение за Кремъл“.

В момента икономическите санкции са с много ограничен обхват, така че могат да бъдат налагани само на компании с пряко участие в дестабилизирането на Украйна, според думите на Лиз Тръс. Тя допълни, че целта сега е да се разшири обхватът, така че компании, свързани с Кремъл и режима в Русия, да попадат под ударите на закона, „за да няма къде да се скрият олигарсите на Путин“.

Запитана дали за предложените нови санкции Великобритания няма да плати твърде висока икономическа цена, Тръс отговори, че „защитата на свободата и демокрацията са много по-важни от краткосрочните икономически интереси“.

Депутатите в Камарата на общините ще обсъдят направените предложения от външния министър.

Вестник „Файненшъл таймс“ пише, че всичко това става след като премиерът Борис Джонсън реагира на кризата около Украйна като предложи да разположи още 900 войници в Естония, което означава удвояване на британското присъствие.

 Джонсън, който ще проведе телефонен разговор с Путин и се очаква да посети района тази седмица, освен това предложи да изпрати изтребители за Румъния и България и бойни кораби в Черно море.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: англияУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Лиз Тръс й предстои пътуване до Москва, труден разговор със Сергей Лавров и не е чудно, че с тези си заявления, тя се мъчи да си изгради гнездото на страшен яcтpeб. Няма да й мене номера - също като на Жозеп преди година, защото Государят Путин още през 2024-15 г. каза на т.н. олигарси и офшоркаджий да си прибират имането вкъщи, защото наглосаксонските пирати ще им го откраднат или конфискуват. Който чул - чул. Който не се е скрил - да не се сърди на Русия.
10
6
 
12
 
! Отговори
до 8 преди 2 години
Цяла източна европа глътна вода след като коми балона се спука. Обаче другите дръпнаха напред само ние още копаме дъното. Ама те си нямат русофили за разлика от нас...
9
8
 
5
 
! Отговори
Гроб за империализма преди 2 години
Меко казано дискриминационен закон, ама нищо ново за най-лицемерната и лъжлива нация на Земята.
8
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия главно може да се ежи само на слаби държавички. Турците им свалиха изтребител и ко стана? Нищо. В момента се опитват да плашат Украйна с техника по границата и като се намеси САЩ ко стана? Почнаха да пискат като девици. България да била напуснела НАТо ... аве ей алоу забравихте се нещо. Никой не ви смята за хора.
7
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние вече и мозамбик не можем да стигнемЕдно време сьбираха от работещите в предприятията пари в помощ на виетнам , мозамбик , анголаСега те трябва да сьбират за нас
6
4
 
6
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
Ние Естония не можем я стигнем и след 100 години.
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде нема нужда пияндура да испраща нищо да ги прати на естония те заслужават - истински демократи са
4
6
 
13
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Ми да прати бе:) що не праща? :) Тя и ултиматум от една седмица дадоха на НАТО и ко стана? :)) НАТО им върна отговор още същия ден в писмен вид и им каза да си ходят на матушка. Хайде да прати :) всички чакаме :)
3
4
 
7
 
! Отговори
До българина преди 2 години
Ще прави в мокрите ти сънища главно.
2
11
 
9
 
! Отговори
българина преди 2 години
ако ако. ами ако Русия прати в Лондон бяколко ракети? кой ще прилага санкциите. защо нямаше санкции са сащ за влизането в ирак либия сирия....
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така трябва. Русия е толкова безмислена държава... всички ресурси в нея и накрая ... газ и калашници. Ако не са новините дори няма да се сетя, че съществува.