Блинкен към Лавров: Ще има мащабен отговор при руска агресия срещу Украйна

Руският дипломат №1: Кампанията на Вашингтон преследва провокативни цели
12 фев 2022 17:02, Красимир Ангелов
325
Блинкен към Лавров: Ще има мащабен отговор при руска агресия срещу Украйна
Снимка: БГНЕС

Агресията на Русия срещу Украйна ще предизвика "решителен и мащабен" отговор от САЩ и техните съюзници, предупреди държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в телефонен разговор с руския му колега Сергей Лавров, проведен по инициатива на американската страна.

Още по темата
Блинкен обсъди с Лавров опасенията на САЩ за възможна военна агресия срещу Украйна през следващите дни, добави Държавният департамент в своето съобщение за телефонния разговор.

Първият дипломат на САЩ даде се разбере, че дипломатическият път остава отворен за решаване на кризата, но се изисква деескалация от страна на Русия, съобщава БГНЕС.

На свой ред Сергей Лавров заяви, че „пропагандната кампания, започната от САЩ и техните съюзници за „руската агресия“ срещу Украйна, преследва провокативни цели, насърчавайки властите в Киев към саботаж на Минските споразумения и към вредни опити за решаване на „проблема с Донбас“ със сила, “, съобщи руското МВнР, цитирано от медиите.

Освен това Лавров изтъкна пред Блинкен, че отговорът на САЩ и НАТО на руските предложения за гаранции за сигурност игнорира ключови опасения на Москва, преди всичко относно неразширяването на алианса и неразгръщането на системи за ударно оръжие близо до руските граници.

„Беше подчертано, че тези въпроси ще заемат централно място в нашата оценка на документите, получени от САЩ и НАТО, които ще бъдат доведени до вниманието на колегите“, допълват от руското МВнР. Лавров напомни и на Блинкен за недопустимостта на действия, които нарушават поетите на най-високо ниво ангажименти за неделимостта на сигурността в евроатлантическата зона.

По-късно в събота се очаква телефонен разговор и между президентите Джо Байдън и Владимир Путин, които също да говорят за напрежението около Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не моем разберем,кво общо имат отношенията между Русия и Украйна с "МАЩАБНИЯТ ОТГОВОР НА САЩ" и забележете"НЕГОВИТЕ СЪЮЗНИЦИ"Има, има пич, някой се опитва да разпали война.
203
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен Русия вече постигна целите си в Украйна и без война - всички англо-американски плъхове т.нар. военни инструктури се изнасят през глава от Украйна, тоест точно каквото искаха руснаците. Според мен това беше пика на "войната"
202
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 229 Асо ви стиска може да си опитате късмета да повоювате срешу Русия.Успех.
201
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ 32 милиона американци гладуват, промишлената инфлация за 2021 г е 25%, а происвеждат 10 пъти повече оръжия от Русия - самолети, танкове, ракети. А Русия с 20 пъти по малък военен бюджет може да унищожи САЩ с ракети, каквито САЩ в близките години няма да имат. Скоро американците ще им се наложи да ядат танкове и ракети, и без това за друго няма да им послужат.
200
2
 
3
 
! Отговори
Кой иска война! преди 2 години
Отговорът на този въпрос ще разберем вероятно чак в края на годината, защото войната може да бъде отлагана до последния ден на тази година. Не се очаква постигане на мирно споразумения, а това значи неизбежна война. А иначе, "решителен и мащабен отговор", с какъвто се заканва Блинкън, няма да изненада никого, като се знае, че военният бюджет на Космическа Америка е 800 милиарда долара, срещу 50 милиарда долара военен бюджет на Русия..
199
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия има огромно предимство. Русия се откроява с едно качество: тя е неуязвима за сценария на Сахаров когато бомба с капацитет от стотина мегатона избухва близо до брега, на която и да е държава. Сега почти всеки може да направи бомба с всякаква мощност.
198
4
 
3
 
! Отговори
Към момента преди 2 години
на Земята няма по-мощна по въоръжение държава от Русия!Дано това го осъзнаят краварите. Ако не, то крайно време е нещо неприятно да се случи и на тяхна територия.
197
3
 
3
 
! Отговори
не сме 1940 преди 2 години
Щатите са уязвими по море могат да се атакуват от всякъде. Ако само срещу каньона Хъдсън, отиващ към Ню Йорк, се взриви бомба от няколко стотин мегатона? Вълна с височина около километър ще удари Ню Йорк. Или Сан Франциско Китай, където цялата индустрия е на брега, Япония дори е смешно да се каже. Европа в южната част на Северно море да се взриви бомба, и Европа я няма. И само Русия е абсолютно неуязвима.
196
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 222Я обясни къде е паднала ракетата точно, би требвало аз да знам по добре от теб русофилче.......хахахааха. Ако си сърбе, отивай в Сърбия, ако си турчин, отивай в Турция,какво правиш тук не е ясно :)))
195
2
 
5
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Икономическото джудже Русия не може да превъзхожда в която и да е област напредналия технологично запад.
194
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе мозъци Как решихте че САЩ нямали нищо.Имат американците технологии изпреварили времето си.Всички Тея -НЛО дето за които говорят са американски летателни апарати.Нямате си на представа какво притежават американците в тайните си бази.
193
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеобща ядрена война няма да има защото Русия не е заинтересована от това, а САЩ не са способни да водят ядрена война с Русия. При ядрена война Русия ще понесе сериозни поражения, а САЩ и някои европейски държави ще бъдат изтрити напълно от лицето на Земята.
192
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ изтеглят военния си персонал от Украйна, след като американски официални лица предупредиха за война.
191
5
 
7
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 2 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
190
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Сърбия каква агресия имаше руска или американска та падаха ракетите чак в София.Каква беше агресията в Ирак , Либия, Сирия руска или нечия друга.
189
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АсанЧак пък да се базикаш така с рашките не бива, нали са приятели сега с Ердоганчо :))))
188
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските дипломати спешно напускат Киев.
187
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Циркон за разлика от Авангард и Кинжал може да набере сама хиперзвукова скорост при хоризонтален полет и при излитане, не само при спускане. Това е съвършено друго ниво, съвършено други ракетни двигатели. Това е само първата стъпка, но ракетата съществува и поразява целите при изпитанията. А САЩ нямат, и още дълго няма да имат такива технологии. И това не е всичко, и САЩ се досещат, че това не е всичко защото никой не изкарва на показ последните си военни технологии.
186
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една добре организирана провокация... и войната е започнала... После върви доказвай кой е виновен, когато вече ще има хиляди жертви... За мен Путин не живее в 21 век, а в началото на миналия... За какво се ежи толкова... не разбирам.
185
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пореден провал на изпитанията на хиперзвуковата ракета на ВВС на САЩ. Тестът на ВВС на САЩ на хиперзвуковата ракета AGM-183A по програмата ARRW (Air-Launched Rapid Response Weapon) завърши с неуспех, съобщи The War Zone, позовавайки се на представител на ВВС на САЩ.