САЩ бият тревога: Русия може да нападне Украйна всеки момент

Путин можело да нареди нахлуване преди края на Олимпиадата
12 фев 2022 07:44, Елка Василева
370
САЩ бият тревога: Русия може да нападне Украйна всеки момент
Снимка: БГНЕС

Русия в момента има достатъчно сили, за да извърши голяма военна операция срещу Украйна и нападението може да започне "във всеки един момент", каза съветникът в Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан, цитиран от Ройтерс.

Съливан, който говори на брифинг в Белия дом, без да даде конкретни доказателства, каза, че всички американци, които още са в Украйна, трябва да напуснат в следващите 24-48 часа, защото руско въздушно нападение ще затрудни заминаването им.

Още по темата

Съветникът подчерта, че американското разузнаване смята, че руският президент Владимир Путин може да нареди нахлуване преди края на зимните Олимпийски игри в Пекин и че е възможно много бързо нападение срещу украинската столица Киев.

Съливан даде брифинга, след като президентът на САЩ Джо Байдън проведе видео разговор по защитена линия с трансатлантическите лидери от Белия дом и потърси съюзническо единство в условията на влошаваща се ситуация.

Остава неясно, каза Съливан, дали Путин е дал окончателна заповед за започване на нахлуване. Съливан съобщи, че очаква Байдън да говори по телефона с Путин за кризата.

Джо Байдън и Владимир Путин ще разговарят по телефона днес, заяви междувременно представител на Белия дом, цитиран от Ройтерс.

"Те ще разговарят в събота сутринта. Русия предложи телефонен разговор в понеделник. Ние направихме контрапредложение за събота и те приеха", каза служителят.

Преди това Кремъл заяви, че Путин и Байдън възнамеряват да проведат телефонен разговор днес по инициатива на американската страна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че разговорът се планира за събота вечер московско време, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
313
1
 
0
 
! Отговори
toti преди 2 години
САЩ да са мислили преди да се правят на голяма работа,щото са останали без *** и лошото Русначе ще засучи мустаче ха ха
312
1
 
0
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Путин няма да нападне Украйна по време на Олимпиада .Ще изчака Награждаването на Олимпийските Шампиони , и тогава ще нападне Украйна .Вярвате ли на САЩ ?
311
1
 
2
 
! Отговори
М преди 2 години
САЩ още търсят химическото оръжие на Садам Хюсеин заради което разрушиха Ирак. Понеже не го намериха решиха че Русия ще удари Украйна. Ама така им се иска отново да изстрелват ракети от офисите си с чаша в ръка че го сънуват даже.
310
3
 
11
 
! Отговори
байалцхаймер преди 2 години
Русия казва нема да има война, Киев казва същото само ФАЩ настояват....Ами навива го, яко го навива байалцхаймер да я почте тая война, но Путин неще и неще.... ще вземат янките да си я започнат, натам отиват работите...
309
1
 
8
 
! Отговори
Байдън преди 2 години
Очакваме на 30-ти февруари да нападне...
308
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ние бием тревога, че в сащ всеки момент ще избухне цветна революция срещу Бай дън.
307
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МОЛЕТЕ БОГ,ХОРА И ПОЛАГАЙТЕ УСИЛИЯ ЗА СЛЕДВАНЕ НА ПРАВИЛАТА МУ! ИНАЧЕ НИ ЧАКА ГИБЕЛ И В ТЕЗИ,И В ДРУГИТЕ ИЗМЕРЕНИЯ! НИМА ТОВА ИСКАМЕ?! ЗАСЯГА НАЙ-ВЕЧЕ ЛИДЕРИТЕ НА НАРОДИ,ЧЕ ТЕ ДИКТУВАТ ВСИЧКО,А ХОРАТА СА ПОТЪРПЕВШИТЕ! НО ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС Е ОТГОВОРЕН ЗА ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ГРЕХА! НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ ВСИЧКО ТОВА,КОЕТО СЕ СЛУЧВА НА ЧОВЕК,А И В СВЕТОТО ПИСАНИЕ Е ОПИСАНО ПРЕДИ ХИЛЯДИ ГОДИНИ! "ГОСПОДИ, ПРОСТИ НИ И НИ ПОМИЛУЙ, НАС ГРЕШНИТЕ"! СПРЕТЕ ВРАЖДИТЕ ПОМЕЖДУ,ЧЕ И БОГ ЩЕ СЕ НАМЕСИ! АМИН!
306
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много късно разбрахме , че САЩ и Русия са в един отбор .
305
1
 
2
 
! Отговори
БРПк преди 2 години
Чакаме 16 2 22Но ако не я нападне искаме за България 500 милиарда долара безвъзмездно.
304
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са се притеснили от конвоите на свободата ми се струва - затова търсят отчаяно повод да въведат военно положение!
303
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ бие тревога. Е, сега ще си разплета левия чорап. Какво друго да направя?
302
16
 
8
 
! Отговори
Историк преди 2 години
Ако "миротвореца" Путин нахлуе в Украйна, ще можем да гътнем Альоша в Пловдив и паметника на съветската армия в София.
301
9
 
1
 
! Отговори
Кръстьо Костов преди 2 години
Може, Путин може всичко ! Но и Байдън може да нареди на армията на САЩ да нападне Канада, защото и Байдън може всичко ...
300
5
 
8
 
! Отговори
" селянин " преди 2 години
Американската комунистическа пропагандна система много бързо се задвижи . По-добре да си се погрижат за вътрешния си ред вместо да отвличат вниманието на нормалните хора в САЩ с комунистчетата си пропагандна машина .
299
4
 
1
 
! Отговори
бай Ставри преди 2 години
До АнонименТоя под мен, има над сто мнения написани! р00ската па плач атакува
298
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо русия ще напада украйна,каква ще е причината за това.Защо сащ бият тревога,тях какво ги засяга в другия край на света,на кого бият тревогата,кой очакват да скочи и да го отнесе вместо тях.Май искат конфликт между европа и русия а те да зяпат отстрани на по пакет пуканки и както винаги да се намесят към края на конфликта и да оберат меда
297
1
 
29
 
! Отговори
ъъъъ преди 2 години
Абе...защо само САЩ вдигат дандания постоянно за това? Докато европейските лидери разговарят с Путин и се срещат с него с идеята да се намали напрежението, САЩ само подскачат и крещят "ще нападат, ще нападат!". WTF!?
296
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не беше ли насочена за средата на януари? или сега е средата на февруари!? Няма да се учудя да е средата на март или април.... Абе... важното е да има паника :D
295
4
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
тоя път ептян са изтървали акълите тия !../доколкото са ги имали де!..А тоя на снимката е типичнозомби,само го погледнете на какво мяза!../....ВПК на Щатите неистово напъва за нова война!...И като не може друго,кара със старите тертипи:..-ЛЪЖИ,КЛЕВЕТИ,инсинуации и всяване на ПАНИКА у хората !...Като типични наследници на Гьобелсте си знаят:-"Една лъжа,повторена сто пъти,става истина"....Сега обаче не става дума за Ирак,или Афганистан,или Сирия. !!!!...Щепоскимтят ,па ще се кротнат.За животеца и
294
1
 
27
 
! Отговори
ЛЬОШ ПУТИН преди 2 години
Неще и неще да напада тоа льош ПУТИН.... абе давайте му по голема плата или му правете санкция щом не я почва тая война!!!