Зеленски с молба до САЩ: Дайте ни самолети руско производство

Ще направя всичко по силите си, за да помогна, заяви сенатор Чък Шумър
5 мар 2022 20:20, Анисия Иванова
354
Зеленски с молба до САЩ: Дайте ни самолети руско производство
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски отправи днес "отчаяна молба" до американски сенатори Украйна да получи самолети руско производство, съобщи лидерът на мнозинството в долната камара на американския Конгрес Чък Шумър, предаде Ройтерс.

Тези самолети са много необходими. И аз ще направя всичко по силите си, за да помогна на администрацията да улесни прехвърлянето им, се казва в изявление на Шумър. 

Той подчерта, че Конгресът бързо ще деблокира 10 милиарда долара, обещани на Украйна, за да се помогне в икономически и хуманитарен план на украинците, както и за сигурността на страната, допълва Франс прес.

По време на тазсутрешния си разговор по видеовръзка с американски сенатори Зеленски разкритикува решението да не се налага забранена за полети зона над Украйна, целяща да се осигури защита за украинския народ, предаде Фокс нюз.

Фокс нюз съобщи още, позовавайки се на източник от Сената, че президентът на Украйна е поискал доставяне на още самолети и е настоял използването на "Виза" и "Мастъркард" в Русия да бъде преустановено.

Зеленски е казал на американските сенатори, че на руския петрол трябва да бъде наложено ембарго и че ако санкциите са били наложени преди месеци, сега "нямаше да има война". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ще нападне Европа, никакви самолети за него
219
2
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Дайте му оръжие чудо,оръжие на възмездието по нацистки образец,сега е моментът,ха-ха-ха.
218
2
 
34
 
! Отговори
Стоянов преди 2 години
Докато жена ти пазари парцалки в Италия с американски долари, украинците загубиха домове и близки. Схвана ли това с американските долари ***.
217
0
 
13
 
! Отговори
КОЙЧО преди 2 години
До Анонимен Човече, просто те са най велики, с много войни и жертви за свободата.Всичко друго е масали.
216
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха и къде ще кацнат тия самолети като нямате летища. Тоя явно си е въобразявал, че някой ще хукне да го брани. Когато човек не е на улегнали години и с достатъчно мозък не е дорасъл за президент. Този ни го доказа.
215
6
 
3
 
! Отговори
КОЙЧО преди 2 години
Гудже, пиша на фонетика щото ми е по-лесно и не ми прави забележки защото не си толкова грамотен колкото си мислиш.Много такива като тебе съм видял и Веждито ВИ каза,че и *** от вас не встава.Там където Койчо е минал минеш ти ше си 2-00 а не сладкарница.
214
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом не спира войната,значи санкциите дето наложиха на Русия не работят.Трябват още санкции!
213
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е някакъв зъл комик. Чарли Чаплин искаше мир.
212
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е САЩ от къде да му ги вземат руските самолети на Зеленски?Освен наще МИГ-ове да им дадем,ама те са едни щайги дърти,не е ясно дали са годни за бой?В НАТО може поляци и чехи да имат такива и за друг не се сещам.
211
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Койчо, Койчоооо! В българския език няма множествено число на Й. Българският правопис не е фонетичен - не се пише, каквото се чува. "Краварите" ли са ти виновни, че си неграмотен? Ако беше се "ограмотил" и исторически, щеше да знаеш, че всеки режим се нуждае от враг, за да съществува. С врага обясняват на негра_мотниците като тебе неспособността им да развиват икономика, както и да изнамират и въвеждат иновации. Иновации в тоталитарно общество няма, защото човекът там е смазан.
210
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ник 262 За тероризъм и провокации са отлични в случая руските хвърчила. Ти искаш с американски Ф16 и Ф35 провокации и тероризъм в Украйна ли да правят. Не се излагай. В момента се цели цялосно очерняне на русия и путин. Дори тези дни заговориха, че Адолф Хитлер не бил толкова лаш човек, но пък путин бил много по-лош от Хитлер.
209
0
 
16
 
! Отговори
4 to преди 2 години
Наглец
208
2
 
20
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
От руското по-хубаво няма! - В. Зеленски.
207
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да е зле да им дадем на хората нашите миг-ове и су-та.
206
2
 
13
 
! Отговори
ник преди 2 години
Как така?Те нали не отговарят на натовските стандарти.
205
4
 
18
 
! Отговори
лудото ленче Зе преди 2 години
пак ще прави провокации от името на русия със помощ от фащ
204
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли кой да му каже на този, че това не е филм, а реалност или да го събудят. За него е късно, но за хората не е.
203
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Без да взимам страна 255 Китай ще ги продаде, няма проблем... ;)
202
5
 
23
 
! Отговори
Без да взимам страна преди 2 години
Едно нещо прави кофти впечатление:Как така непрекъснато се искат пари за хуманитарна помощ за оръжие?!?Нещо като с. е.к.с. за устойчива девственост!Някак си нещо не се връзват нещата - сега пък 10 милиарда за руски самолети. Само това остава - американците да ги отпуснат, а руснаците да им ги продадат.Този човек наистина е професионалист ..в комедията!
201
1
 
20
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
да де, ама от САЩ са му отговорили, че трябва малко да почака, т.е., биха могли да му осигурят самолети, ама друг път...!