Зеленски с молба до САЩ: Дайте ни самолети руско производство

Ще направя всичко по силите си, за да помогна, заяви сенатор Чък Шумър
5 мар 2022 20:20, Анисия Иванова
354
Зеленски с молба до САЩ: Дайте ни самолети руско производство
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски отправи днес "отчаяна молба" до американски сенатори Украйна да получи самолети руско производство, съобщи лидерът на мнозинството в долната камара на американския Конгрес Чък Шумър, предаде Ройтерс.

Тези самолети са много необходими. И аз ще направя всичко по силите си, за да помогна на администрацията да улесни прехвърлянето им, се казва в изявление на Шумър. 

Той подчерта, че Конгресът бързо ще деблокира 10 милиарда долара, обещани на Украйна, за да се помогне в икономически и хуманитарен план на украинците, както и за сигурността на страната, допълва Франс прес.

По време на тазсутрешния си разговор по видеовръзка с американски сенатори Зеленски разкритикува решението да не се налага забранена за полети зона над Украйна, целяща да се осигури защита за украинския народ, предаде Фокс нюз.

Фокс нюз съобщи още, позовавайки се на източник от Сената, че президентът на Украйна е поискал доставяне на още самолети и е настоял използването на "Виза" и "Мастъркард" в Русия да бъде преустановено.

Зеленски е казал на американските сенатори, че на руския петрол трябва да бъде наложено ембарго и че ако санкциите са били наложени преди месеци, сега "нямаше да има война". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
1
 
16
 
! Отговори
Калашников преди 2 години
Да постегнем старите самолети от военно-истирическият музей , както и тези на селскостопанската авиация и да им ги изпратим по ЕКОНТ !!!
239
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпрос на време е преди американците да ни принудят да изпратим на Украйна всичкото си въоръжение, не само самолетите. Без финансови компенсации! Ако откажем ще ни наложат санкции.
238
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада и САЩ какво казват за убийството на член от украйнска страна на преговарящите... без съд и присъда напомни ми за 1944 в България.
237
1
 
28
 
! Отговори
дедо преди 2 години
Крайно неприятно е когато се бият християни. Всяка една страна си е права за себе си.На кого да помогнеш? На Украйна сега или след 2014г. на Донбас или Луганск? 14 000 рускоговорещи бяха убити от своите сънародници украинци.Сега си го връщат.Мисля ,че България трябва да заеме неутрална позиция.
236
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Зелински моли САЩ, а не държавите, които имат такива самолети? САЩ ли ще решава вместо нас какво да правим с нашите самолети?
235
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знаех ме че сащ имат руски самолети )
234
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напушения комик що не иска американски самолети а иска руски?
233
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не щеш самолети от Русия. По евтино ще ти седнат.
232
2
 
36
 
! Отговори
п.п. преди 2 години
ако пентагона му даде сме въвлечени във война всички! тоя зеленчук мисли само за себе си, даже сега избяга в полша и оттам говори
231
42
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски е прав, ако на руския фашизъм беше наложен санкционен режим преди три месеца сега нямаше да има война хиляди жертви и десетки разрушени традове и пътища из цяла Украйна. Байдън не искаше превантивни санкции за да не провокирал Путин. Е и като не го провокира стана по-лошо отколкото ако беше го провокирал. Бившият амер. посланик в Киев Макфол още октомври предлагаше да се въведат превантивни санкции на Русия. Тогава Путин не беше и толкова полудял като сега.
230
9
 
44
 
! Отговори
туз преди 2 години
зеленски кога ще изтрезнеиш
229
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой няма полза от тази война в Украйна, никой, нито Украйна - разрушения и смърт, нито Русия, нито Европа, най-малко Европа има полза от тези военни действия, чувам, че някой каза, че щатите имали полза, ами - не и те нямат полза, защото се набутват с много пари за Украйна за нищо, никой няма полза от тази война в Украйна! А половин Европа са славянски държави и си представете как се чувстват, когато убиват събратята им в Украйна!
228
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски, ти си за съда в Хага, защото си масов убиец и то на хората(славяните, руснаците) , които ви спасиха през ВСВ и ви дадоха държава, за да не ви затрият нацистите, защото и след ВСВ, нацистите продължаваха да убиват хора в Европа! Върви си! И ново нацистко правителство не искаме в Украйна, върнете Украйна на Русия, те са братя, а ти си им никакъв, даже си техен убиец!
227
6
 
40
 
! Отговори
Уффффф, аман преди 2 години
Всяка трета статия е за клоуна зеленски, той ще да е новия Пфайзер...
226
1
 
22
 
! Отговори
Борислав Георгиев преди 2 години
Само тогава украйна ще свали нещо.
225
5
 
15
 
! Отговори
до 278 преди 2 години
Щом досега не е качила нищо в нета значи е пропаганда това.Една френска журналистка каза е като една жена в трамвая каза.Без доказателства не става!Вярвам само на репортажи на живо в момента като дават директно.Нагласени записи са ясни.Пропаганда има и от двете страни.
224
3
 
11
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
До Анонимен Момко и сега живееш с това ,което е направено преди време.Не вярвай на това,което ти насаждат.Родителите ни са се раздавали да живем добре,но това не се получава защото други хора искат да живеят по-добре от нас.
223
2
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
До Анонимен Ние на времето учехме за дадена професия и за това,което учехме можехме да го работим и сега можем.Може да правим това,което Вие, неможете.
222
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лош човек
221
0
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
до 278....Това няма да го видиш по нашите теУевизии.