Украинци кръщават децата си на US противотанкови системи

Байдън посети завода, където се изработват оръжията
4 май 2022 22:45, Нели Христова
93
Украинци кръщават децата си на US противотанкови системи
Снимка: БГНЕС

Американският президент Джо Байдън посети в град Троя завода на корпорацията Lockheed Martin в Алабама, където, наред с други неща, се произвеждат и противотанковите системи "Джавелин"(Javelin), които се доставят на Киев от американските власти в рамките на двустранни споразумения от пролетта на 2018 г. Тогава Украйна получи 37 такива системи и над 200 ракети за тях.

"Тези оръжия, които сте изработили с ръцете си, отиват в ръцете на украински герои и са от значение. Това е нещо, с което можете и трябва да се гордеете всеки ден", заяви президентът и благодари на събралите се работници, цитирн от Франс прес.

Байдън позира пред фоторепортерите, как с интерес изучава самия процес на сглобяване на "Джавелините", с които украинските бойци откъсват куполите на руските танкове Т-72.

След началото на войната млади украински семейства кръщават бебета си на американското противотанково страшилище. Две новородени са кръстени на ракетните системи.

За това съобщи украинското издание Strana.ua, позовавайки се на Министерството на правосъдието. В информацията до медиите пише, че в столицата Киев и в областния град Виница новородени момче и момиче съответно получават имената Ян Джевелин и Джевелина. „Доскоро украинците наричаха децата с други необичайни имена: Одед, Ерений, Кай, Михаил-Мир, Акилина, Ругай и Шашана", пише още изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 46 - С такива като теб ще се разправяме после като си отидат гостите !
35
0
 
2
 
! Отговори
ccc преди 2 години
До SSПардон грешка еднакви са като лесна опутреба (обърках с РПГ тата) и двете са лесни и във военни условия от носене на рамо в поход за 5 секудни са готови за стрелба с автоматично насочване ....
34
1
 
2
 
! Отговори
ccc преди 2 години
До SSС Джавелина може да стреля всеки с 5 минутен инструктаж всичко и е автоматично при NLAW трябват поне няколко дена тренировки за същия резултат.
33
1
 
9
 
! Отговори
Кропто Крал преди 2 години
Здравейте аз съм биткойн-милярдер ,но ми трябва българска банкова сметка да и прехвърля 5 милярда $ и да ви дам 10% за услугата 500 милиона $ ,но трябва да ми изпратите 5000$ за такса превод ,че в Нигерия няма къде да обменя биткойни.Пишете ми на мейл ; зеленхайвер кльомба ало.даге
32
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен Зеления лично ми каза за 12000 унищожени руски танка! После падна в купчината брашно на масата, заспа и се нaaака. (Щом така по ви харесва думичката)
31
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен Зеления лично ми каза за 12000 унищожени руски танка! После падна в купчината брашно на масата, заспа и се ***.
30
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
според не много точни данни от интернет руснаците разполагат с 20000 танка.Украйнците са унищожили около 7 процента от танковете им.Остават само още 19300 танка.Дерзайте момчета! Докато унищожите още 10 процента руснаците ще са стигнали Полша.Тва при положение че не ги зачешат с атомни ракетиНа какви глупости се радват тези идиoтi... Ръкопляскат на собствената си смърт.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще кажа на мама.
28
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, те и нашите роми си кръстиха децата версачИ и подобни, явно нивото си е ниво. Значи от 2018 г. е тръгнал замисъла за сегашното положение. Прекараха ни през ковид19 от лабораторите им за да намалеем, да се обогатят от ваксини и сега ЕС да обеднее. Нищо случайно няма, това си е сценарий и зеления джуджак си кара по него. Бежанците настанени в хотели, /а не в лагери/ за луксозен престой. Злото иска господство, лъгаха ни с демокрация, свободно движение /за да станем роби на запада/, равнопра
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро няма да има кой да кръщават
26
16
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Хей,45 отивай си в Русия. Тя е добър клозет,да драйфаш там. Не се връщай обратно. И нещо за теб: СЛАВА НА УКРАЙНА. 85% В БЪЛГАРИЯ СМЕ С НЕПОБЕДИМАТА УКРАЙНА.
25
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драйфа ми се като чуя за украинец. Осмърдяха света с неоправданите си претенции.
24
4
 
18
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Чавка им изпила и малкото акъл. Двоумя се дали макетата или укрите са по-зле?!
23
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко трябва да си се бъгнал, за да кръстиш детето си като противотанкова система? Да знаете дрогата прави мозъка на спагети!
22
1
 
9
 
! Отговори
тома преди 2 години
А байдън кога ще посети завода в който се правят ф-ките за България
21
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опасно просташки и нагъл народ.
20
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 9ти май останали 3-4 от безаналоговоте Т90. Има и безаналогов изтребител 1 брой. Безаналоговоят Москва потъна безаналогово, но ще има безаналогови ракети хиперзвукови с крадена технология от НАСА от 60те години, която *** са разгадали безаналогово.
19
6
 
13
 
! Отговори
Хасмералда преди 2 години
Пурдавачка сам на Женския пазар и изкам да кажа, че не на вас, а на нас украинците са ни братски народ, защото по сичко са като нас. И те кату нас обичат на аванта да са, и техните като наште момичета обичат ени други работи и да искарват парички от тях, и те като нас си кращават децата. От наште са.
18
10
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Няма да има танкове на 9 май. Не са останали.
17
0
 
15
 
! Отговори
донецки защитник преди 2 години
благодарим ви за подаръците