10 убити при расистко нападение в САЩ

Стрелбата е в магазин в квартал с предимно цветнокожо население
80
10 убити при расистко нападение в САЩ
Снимка: БГНЕС

18-годишен младеж уби 10 души и рани тежко трима при атака в магазин в Бъфало, щата Ню Йорк, в събота следобед, предаде БНР.

Властите подчертават, че той е пътувал часове наред, за да пристигне в супермаркета в квартал с предимно цветнокожо население, само двама от 13-те жертви са бели.

От полицията казаха, че  въоръжен  бял мъж в бронежилетка и в облекло с военен стил е открил стрелба по хора от супермаркет, намиращ се в  район  населен предимно с афроамериканци. Случващото се той е излъчвал директно с камера, поставена върху каската на главата му.

Властите описват нападението като "насилствен, расово мотивиран екстремизъм".

Нападателят най-напред убива 3-ма души и ранява един извън сградата. Вътре охранител на магазина, който е пенсиониран бивш полицай  от Бъфало, е стрелял по него няколко пъти, но куршумите попадат в бронежилетката и не го засягат, а след това въоръженият младеж застрелва охранителя.

Видеозаписът показва как стрелецът влиза и прострелва още няколко човека .

11 от жертвите са афроамериканци, а двама са бели.

Стрелецът  се е предал на полицията и е идентифициран като Пейтън Гендрон от Конклин,  щата Ню Йорк,  селище намиращо се на около 320 километра югоизточно от Бъфало. Часове по-късно в съда Гендрон бе обвинен в убийство първа степен и задържан под стража.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: стрелбаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
32
 
! Отговори
SS преди 1 година
Такива неща са нормални за USA . Живота в Ню Йорк е много динамичен. Тече на бързи обороти ! След седмица всичко ще е забравено ! До следващия случай !
6
7
 
44
 
! Отговори
българина преди 1 година
същите безценности като на азов, зад които колективния запад е единен
5
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ пращат оръжия на нацистите от Азов и са го вдъхновили така американеца да избива цветнокожи.Ако продължават да подкрепят нацистите в Украйна по цял свят ще се възроди нацизма.А след нацизма е комунизма ...най-добре хич да не се връща този нацизъм.
4
61
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един превъртял психопат. Щото в Кремъл го има същия расист, сметнал че Украинците са черни и изтребил десетки хиляди плюс съсипал имущество за трилиони. И нашенските му памперси му ръкопляскат. За разлика от американското правосъдие, дето ще го остави жив затворник, на Путин такова щастие няма да се случи
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма проблем всичко е точно по план, депопулация , по един или друг начин
2
47
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ехххх а можеше да мине през руското посолство.... Или квартал
1
7
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ай стига бе там нали е идилия между расите,обратните.Всички се държат за ръце и пеят песни.Пример за целия свят!