САЩ иска Русия завинаги да бъде лишена от участието си в световната икономика

Джо Байдън е напълно решен на това
24 май 2022 21:28, Нели Христова
339
САЩ иска Русия завинаги да бъде лишена от участието си в световната икономика
Снимка: БГНЕС

Администрацията във Вашингтон смята, че Русия трябва да бъде лишена завинаги от предимствата на участието в световната икономика, няма да има бърза отмяна на наложените на Русия експортни ограничения. Министърът на търговията на САЩ Джина Реймондо заяви това днес, говорейки пред Световния икономически форум в Давос.

"Ще кажа следното и знам, че президентът [на САЩ Джо] Байдън е напълно решен на това. В дългосрочен план Русия трябва да плати сериозна цена", смята тя. Раймондо отговори утвърдително на въпроса дали смята, че е необходимо Русия да плати някакъв вид "обезщетение" във връзка с войната, която води в Украйна. "Да, но дори и отвъд това <...> те трябва да бъдат лишени за дълго време от ползите на световната икономика, на световния икономически ред. Тези ограничения за износ няма да отпаднат скоро", добави министърът.

Раймондо смята, че е твърде рано да се обсъжда каквато и да е възможност за нормализиране на отношенията между Москва и Вашингтон.

"Не можем дори да започнем да обсъждаме това точно сега", отговори тя на въпрос за възможността за нормализиране на отношенията между страните. "Рано е дори да се мисли за това", добави министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
14
 
7
 
! Отговори
опетков преди 1 година
До Продължавайте да , В момента в който "западът" спре да купува от Китай и той ще се срине като кула от карти. Китай никога няма да дръзне датръгне срещу ръката, която го храни.
214
5
 
17
 
! Отговори
Сатер преди 1 година
Това момче май не знае какво пазарува света от Русия!!! Да се гушнат с простото кире и да се образоват.
213
4
 
3
 
! Отговори
Николай Стефанов преди 1 година
До Най-големия: всъщност има истински долар. Представлява сребърна монета с тегло една унция и чистота 99,9%. Струва колкото 21 от хартиените ;-)
212
37
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Това е най-малкото което могат да направят на Русия! Докато руския народ не осъзнае, че го управляват военно-престъпници, тази държава няма да тръгне напред! Щом ти вкарва 100 хилядна наборна армия за пушечно месо и целият Лужники ръкопляска, този народ си заслужава съдбата! В Щатите един да загине , и цялата държава ще разбере! В Украйна *** като на война, но го чака от 5 до 15 години затвор всеки, който дръзне да каже истината за войната!
211
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Снощи едно американче е убило 19 деца и 2 възрастни. Гейове, убийци, насилници - това е западната "демокрация" - изродени политици и луд народ. И още има хора, които си мислят, че това е еталонът? Върхът на заблудата.
210
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Световният фашист отново си мисли за света. Болни от мегаломания.
209
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баба Меца треба да бъде нае-ана .
208
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Делото на Рейгън да продължи! ДрОгарите го ругаеха, но той свърши добра работа за онова време!
207
6
 
22
 
! Отговори
Бигот преди 1 година
Ами добре, действайте. Мисля че самата Русия няма да има против, справя се доста добре временно "лишена" от участие, няма да е зле това "наказание" да стане вечно.
206
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък искам САЩ и Великобритания да бъдат завинаги изолирани.
205
29
 
7
 
! Отговори
Ще стане преди 1 година
Празни "квадратчета" в световната икономика няма или не остават.дълго.Като те избутат от пазара, после трудно се връщаш на. Даже е невъзможно в предишните рамки. Светът в момента се върти на шиш, както се казва, заради грешката с енергийна зависимост от Просия.Това повече няма да се повтори.И не само енергоизточници, онзи ден Индия се е отказала от договор за руски военни хеликоптери. Вовочка такива бели направи на собствената си страна, каквито никой друг не можеше. Луд *** от и т ъпи крепостни
204
7
 
38
 
! Отговори
Скоро преди 1 година
САЩ са Содом и Гомор и ще свърши като тях....
203
30
 
7
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Qsefak 260 Хубаво , но Русея не иска да живее , а да воюва и убива.Де що има военни конфликти по света те са там , да не изпуснат парче от баницата.Генетична заложба.
202
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука се надцениха сериозно США и ще паднат от високо, вижда се че вече не възприемат реалността.
201
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера паксасе стреляли в училище има двама убити и 18 ранени
200
2
 
13
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
И Путин иска същото и ще го постигне.Работи усилена па въпроса.
199
0
 
2
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Разрешавам.ха-ха-ха!
198
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изкуфял старец - кукла на конци
197
26
 
12
 
! Отговори
Размисъл преди 1 година
Дори и за Копейкин е ясно,че има война,че руските танкове са в Украйна,че те стрелят и убиват,а самолетите им не хвърлят бонбони. С една дума има агресор и има един човек виновен за това.... Отделен въпрос е как 20 г. на власт може да те докара до състояние да заплашваш света с ядрена война. Слава на Украйна,която се бори и за нашия мир. Позор за Путин и неговите бг клакьори. Бог ще ви накаже и погнусата от вашите действия ще тегне над децата ви. Амин.
196
8
 
11
 
! Отговори
Ахмед преди 1 година
Много искат ама няма.