Доналд Тръмп: Аз не съм ужасяващ човек

Той се възмути, че авторитарни лидери имат достъп до социални мрежи
11 юли 2022 20:50, Нели Христова
39
Доналд Тръмп: Аз не съм ужасяващ човек
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се нахвърля срещу ръководителите на Twitter и Facebook в интервю, направено малко след като и двата сайта му забраниха да публикува в резултат на предизвиканата от него атака срещу Капитолия.

Акаунтът на Тръмп в Twitter беше каналът за комуникация, който той използваше най-често преди и по време на бурното си президентство. Той редовно го използва, за да обявява назначавания и уволнения, да намеква въвеждането на нови политики и да кара милионите си последователи да тормозят критици и врагове, реални или мними.

Всичко това приключи, след като тълпа негови поддръжници, които той беше призовал да атакуват Капитолия в публикация в Twitter, обещаваща "див" протест на 6 януари 2021 г. – денят, в който Конгресът трябваше да удостовери загубата му от Джо Байдън.

На следващия ден Facebook забрани акаунта му заради подбуждане към насилие. Twitter последва примера два дни по-късно. Като цяло той остава персона нон грата в повечето социални медии, въпреки че Facebook заяви, че ще преразгледа забраната му през 2023 г.

В интервю с документалиста Алекс Холдър Тръмп казва, че е "срамно", че двете най-популярни социални мрежи са го изхвърлили и изрази съжаление, че лидери от авторитарни държави, които не злоупотребяват със социалните медии по същия начин, имат достъп до тях. Интервюто е едно от трите, проведени от Холдър за документална поредица Unprecedented, която е пусната по Discovery+ в неделя.

"Те това правят, тези хора са главорези", казва Тръмп за хората, които решават да му забранят достъпа до Twitter и Facebook.

"Те позволяват на други хора да участват, които са ужасни хора. Аз не съм ужасяващ човек", продължава той, добавяйки, че "има силен глас... който накара стотици милиони хора да го слушат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 26 - Фейсбук продаваше данни на техни военни (уж без да знае), на вражески държаваи ... ахаахаха! И нямаше проблеми.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лидерите на други места не ги барат, защото ще им секнат рекламките и ще им се закучи кучето. Ама Тръмо, ао беше наредил да се закрият FB и Twitter, щяха да го изадат с парцалите, защото као не помните, баш тогава FB почти беше стигнал трилион долара оценка.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТРЪМПИ ГОТИН СИ, АЛА КАТО СЕ КАЧИШ НА КОНЯ ОГЛУПЯВЯШ !!!
29
2
 
0
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Не, Тръмп не е ужасяващ човек, той само е безкрайно необективен антиполитик за днешното време - не само няма да провокира истинските политически таланти в САЩ да се включат активно в политиката, но още повече ще ги отблъсне от нея със своите клоунски решения и поведения, според мен..Хората търсят път по който да тръгнат, а Тръмп им предлага разкаляни селски пътеки..Тръмп не е осъзнал своята несъстоятелност като политик..Неговите изкуствено изсмукани от пръстите решения не носят вдъхновение..
28
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти си позор за американската нация. Ти и цялото ти семселе.
27
2
 
2
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
Не, изобщо не си ужасяващ човек!!!
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По време на управлението на Доналд Тръмп се подписа Договор за Приятелство между България и РСМ. Веднага след като Байдън дойде на власт, подкокороса властта в Скопие да се откаже от него и да почне да се звери и дърли...
25
5
 
5
 
! Отговори
най простия и тъп преди 1 година
пРезидент на САЩ е дончУ белината.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички Президенти на САЩ са задължени да са националисти от конституцията на САЩ..............другата заблуда е че Путин работел за СССР,Маркс и прочие което дефако значи да го арестуват и осъдят за предателство към Русия и законната и конституция
23
10
 
7
 
! Отговори
Съдба преди 1 година
Политическата кариера на руския шпионин Доналд Тръмп ще завърши на електрическия стол.
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американската демокрация се разпространява по въздушно- ракетен път...
21
5
 
22
 
! Отговори
Само припомням преди 1 година
Тръмп спря войните на Буш, Клинтънови и Обама, а Байдън ги почна наново...
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На фона на Байдън си е много мина читаф... ;)
19
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп накара Бойко да му плати милиарди за да легитимира корупционното си управление, и беше готов да продаде цяла Източна Европа на Путин, защото путин го държи със компромати със пикаещи *** в русия. Затова Тръмп е любимец на всички селски русофили.
18
9
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Тръмп е следващия президент на САЩ.Той ще бъде последния президент.
17
8
 
21
 
! Отговори
Kokorcho преди 1 година
Не съм му почитател, но се надявам да е следващия президент на САЩ. Дано в близките 30 години демократ да не стане президент, че само каши забъркват.
16
2
 
12
 
! Отговори
Bond преди 1 година
Либерастката мисирка *** Ристюва (бивша свиpkaджийka на Прокопко, пропита с неговото мляко) сега заработва жалки грантове с жълти бъълвочи, преведени с гугъл транслейт.
15
4
 
22
 
! Отговори
истина е преди 1 година
Ако Тръмп беше президент , нямаше да има война ,защото е тарикат , а бай-издън е едно старче с деменция , поставено от милиардери !!!
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В сравнение с Байдън е добре, не че е некакъв красавец, даже е противен :))) След Кенеди немат читав президент янките, но Кенеди го убиха :))
13
3
 
16
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Тръмпи е пич.