Тръмп: САЩ се превърнаха в страна от третия свят

Икономиката била в застой, веригите за доставки нарушени
80
Тръмп: САЩ се превърнаха в страна от третия свят
Снимка: БГНЕС

Съединените щати потънаха до нивото на страните от третия свят в много отношения. Това мнение изрази в събота бившият президент на САЩ Доналд Тръмп на Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC) в Тексас.

"Ние сме в много отношения страна от третия свят. Ние сме страна, чиято икономика е в застой, чиито вериги за доставки са нарушени, магазините не са пълни, чиито пакети не достигат до получателите и чиято образователна система е в дъното на всеки списък. Но може би най-важното е, че ние сме страна, която вече не е уважавана или слушана в света”.

Тръмп твърди, че преди две години, когато той беше президент, ситуацията е била коренно различна и каза, че републиканците трябва да започнат да коригират сегашното състояние още през ноември тази година, когато ще се проведат междинните избори за Конгреса на САЩ. На тези избори през ноември ще изберат всичките 435 членове на Камарата на представителите (долната камара) и 34 сенатори. Демократите държат мнозинството в долната камара, в горната камара е установен паритет: всяка от двете партии има 50 места. По-рано Тръмп изрази мнение, че Републиканската партия на изборите през 2022 г. ще може да получи контрол над Камарата на представителите, а демократите, включително Байдън, ще бъдат изправени пред политически колапс. /БГНЕС/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: САЩТръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
6
 
! Отговори
ОПГ на Гешев терор преди 1 година
Терористите на Бойко Борисов и Гешев преследват и изтезават Българи из целият Европейски Съюз, Швейцария,Норвегия и Сърбия!Следят жертвите с GPS или Биометрични данни!Извращенията са нечовешки!Терористите са Двуметрови Пернишки мутри и ултраси от агитки- МВР и ДАНС им слугуват!
24
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп ще натика Русия у кюшето, ако се върне.
23
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По скоро в комунистическа.Навремето правихме вноски за съветските коли.Чакаше се с години.Същата е ситуациятамсъс Сащ,правим вноска за 8 самолета,ще дойдат след няколко години.В САЩ се е наложил социализъм.
22
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПомнимТръмп подобри отношенията на Сащ със Северна Корея.Американците трябва да го изберета отново за президент през 2024. Ще е добре даже да има предсрочни избори.
21
4
 
21
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
Неудобните винаги са наричани ологофффренни.
20
2
 
2
 
! Отговори
Смях преди 1 година
До Анонимен 24 Ти явно си от тези дето вярвата че земята е плоска и че слънцето се върти около нея, вярвате в глупотевините си!
19
28
 
4
 
! Отговори
Помним преди 1 година
Тръмп: По време на моето управление САЩ се превърнаха в страна от третия свят. Аз лягах в краката на Путин и изпълнявах заповедите му, аз казах че Ким Чен Ун е велик вожд, аз досущ като в бананова република организирах преврат с цел авторитарно управление.
18
15
 
11
 
! Отговори
Вин преди 1 година
Брутен вътрешен продукт на САЩ за 2021 - 17 трилиона $, на Руzzия - 1.6 !Айде, продължавайте да "погребвате" Америка и "краварите", нещастници:)
17
12
 
5
 
! Отговори
Вин преди 1 година
Има общо с Тиквун, колкото по ***, толкова по напорист да дава акъл и да драпа да се връща на власт! Те селото не го пущат, той на кмета на гости ще ходи:)
16
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако САЩ са третия свят тогава Русия и Китай са десетия.
15
1
 
25
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Прав е..
14
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Света вече има нови управници и това са Русия и Китай. САЩ усетиха, те вече са наравно с Ангола и Уругвай в геополитиката.
13
4
 
11
 
! Отговори
? преди 1 година
В началото на Римската империя е било спартански начин на живот. Сутрин гимнастика и т.н. В края на империята само хедонизъм разруха и смърт.
12
4
 
19
 
! Отговори
Определено преди 1 година
Американците усетиха опасността, че Русия, Китай и С. Корея ще се подкрепят и ще ги разгромят в Украйна и не се знае, къде ще се спрат. Отива се към трета световна и вече може да не са победители.
11
17
 
7
 
! Отговори
Брус Ли преди 1 година
Ако Путин беше честен като бате Доналд щеше да каже: Россия е вече четвърти свят. Яжте си ботушите че друго няма. Ще дадем източна Россия на Китай че те и без това са ни купили с парцалите. Вчера се опитахме да метнем ядрена бомба по Ню Йорк обаче не уцелихме и бомбата падна в Тихия океан без да избухне.
10
7
 
7
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
от анти натовски тениски почвам да минавам на антио-американски ,сдържах се досега не искам да мразя колективно цяла държава не исках да си го изкарвам дори и на тях ,но ме принудиха ,Америка има нужда от ритник малко да се опомни !Гордо с анти американски тениски и слогани из Пловдив и тва е FCK USA гледайте ме аз https://youtu.be/R7ipzQyAwaQ
9
6
 
23
 
! Отговори
Резултат преди 1 година
Щом и тоя се включи, мирише на опасност от тотално поражение и време да си платят държавния дълг. Русия напредва в Украйна. Китай и Северна Корея вече открито ги подкрепят и подгряват около Тайван, а може би Южна Корея. Ирак нахлуха в американското посолство, Афганистан е свободен. Израел и Палестина се бият яката. Турция е с единия крак вън от НАТО и хич не ги слуша. Европа зимата ще се завре в бъргогите.
8
3
 
25
 
! Отговори
Гуна преди 1 година
Целият свят става трети свят. Нали искахте равенство? Сега ще сме равни в бедността. Всяко следващо поколение е по-бедно от предходното но политиците не искат да говорят за това.
7
8
 
12
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Карай бе!Важното е че имате ДрагКиинс и 978 пола ;))
6
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глобалистите неолиберали разсипаха не само Европа и САЩ, ами и подпалиха целия свят!