Превърна ли се Байдън в "котва" за демократите?

Политиците, които водят кампании в САЩ, дори не споменават името му
22 авг 2022 21:30, Нели Христова
72
Превърна ли се Байдън в "котва" за демократите?
Снимка: БГНЕС

Представители на Демократическата партия, които водят кампании в САЩ, в доста от случаите не канят президента на САЩ Джо Байдън да говори в тяхна подкрепа или го избягват. Това съобщи "Вашингтон пост", позовавайки се на данни от анкета, проведена сред повече от 60 участници в кампании за губернаторски пост и в надпревари за политическо представителство на различни нива.

Както отбелязва изданието, името на Байдън почти не се споменава на уебсайтовете на кампаниите на демократите и в техните акаунти в социалните мрежи. За много политици американският лидер се е превърнал в своеобразна "котва", пише вестникът.

"Кандидатите в ключови надпревари в противоречиви щати или не го молят да дойде, или активно го избягват, когато той идва. Малко кандидати са заявили, че искат Байдън да води кампания за тях в техния щат или район, а много от тях изобщо не отговарят на въпроса", пише вестникът.

Президентът на САЩ започва в четвъртък кампанията си в подкрепа на демократични кандидати за Камарата на представителите и Сената на САЩ на междинните избори. Участниците в политическите кампании на Демократическата партия се надяват Байдън да "зададе тон", да изтъкне своите постижения и да помогне за набирането на средства. Въпреки това рейтингът на много кандидати е много по-висок от този на самия Байдън, така че те не се нуждаят непременно от неговата помощ.

Седрик Ричмънд, високопоставен говорител на Националния комитет на Демократическата партия, отрече информацията на вестника, че кандидатите искат да се "дистанцират" от президента. Той спомена няколко събития в подкрепа на демократите, в които Байдън вече е участвал тази година.

"Ако получавахме по един долар за всеки път, когато някой подценяваше или отписваше Джо Байдън, можехме да изплатим държавния дълг", каза Ричмънд.

Избори през ноември

Междинните избори за Конгреса на САЩ ще се проведат през ноември. Те ще изберат всички 435 членове на Камарата на представителите и 34 сенатори. Понастоящем демократите имат мнозинство в долната камара на Конгреса, а в Сената двете партии имат по 50 места. Тръмп изразява мнение, че Републиканската партия ще успее да поеме контрола над Камарата на представителите на изборите през 2022 г., докато демократите, включително настоящият президент на САЩ Джо Байдън, ще бъдат изправени пред политически крах.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
той е независим ,защото нищо не зависи от него , дядката само диша и едва ли знае кой е
40
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
приятели...САЩ имат способността да излъчват лидери в критични моменти,ВСВ...след това...желязната завеса...г-н Байдън е един от тях и ще остане в Историята на САЩ и Света ни като...Лидер,кото добър Човек,кгб с минусите не променят историята,фактите са важни не клюките на лелките от левски Г,от пАсолството-иZраждане или от конаците на пашите и магазините на любовниците им в барселона...фактите не офшорните ви...скоро и тях!
39
1
 
2
 
! Отговори
Балканджия преди 1 година
Не котва,той се превърна в гробокопач на мира в света!
38
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видях го в Ютюб как души главите на момиченца, когато са среща с избиратели ... стори ми се доста перверзно!
37
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-пробления човек в момента, от както е на власт сме в рецесия, но явно това е задачата му.
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като го видя и се сещам за " зомби ". Ужас
35
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалък дядо с приключил живот. Дали се замисля какво ще остави след себе си и какво ще отнесе на оня свят? Синчето му е крекаджия, а той е едно оръжие за задкулисно унищожение на човешки животи.
34
1
 
33
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Байдън е кукла на дълбоката държава и е опасен за света.
33
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън е само маша.
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
57, да не те изпуснаха от 4ти км? Обясни по-точно как сенилната оттреппчица е повлияла на каквото и да било в света. Путин си прави КАКВОТО ПОИСКА по време на демоН-Ратско управление - справка обонго(Крим) и тоалетната чиния, инсталирана в Белия Дом сега (Украйна).
31
2
 
26
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Първо, не е котва а бетонен блок на краката на САЩ в морето на пеманентната световна криза. И второ, не той горкия е виновен а гробалистите точно с тази цел го монтираха там чрез верните си слуги "демократите". Байдън не знае къде е дори и какво става!
30
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо му няма, точно такъв им трябва на пapaзититe. Да покаже истинското лице, пардон, *** на америка. И да постои повечко, ако може.
29
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън е мекошав. На САЩ, че и на Европа им трябва някой като Буш в момента. Много се съмнявам, че руснаците или китайците биха го разигравали така. В момента, в който руснаците почнаха да струпват войска по границата, американците трябваше да започнат военни учения в самата Украйна от другата страна на границата. Да видим дали щеше да му стиска на Путин да нападне. Същата работа е и с китайците. Истината е, че всеки го е страх от тоягата. Оставиш ли го да те разиграва, ти се качва на главата.
28
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
80 годишен дядо на който от тук на сетне всеки ден е подарен. Дали му пука какво ще е след него, той неговото си го е взел. Трябв им само за управляемо ***.
27
4
 
34
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Даже северно атлантическите под*логи в сайта имат мижав интерес към "новината" за Байдън. Беше ясно, че с държавния преврат, който извършиха Демократите, подкрепени от евреите и други цинични ложи, ще разпалват войни и ще се опитат да узурпират света. Ама се взеха прекалено на сериозно! Путин не е Кадафи, Саддам, иранеца или дори храбрия Асад. Русия дочака момента, в който ще спаси света за пореден път. Нормалните хора и Бог сме с нея, а като гледам и все по-голяма част от света...
26
3
 
30
 
! Отговори
Кангасейро преди 1 година
Демократично ориентиранят американски общественик Леон Ваинщаин преди месеци каза, че се съмнява, че Байдън знае че е президент
25
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изперкал дядка
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При управляващите няма ли пенсионна възраст. Все едни държи лемури или другата смешка някакви супер млади дето още не могат да осъзнаят къде са и какво трябва да правят.
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не "котва", ами направо камък на шията на пуснат в морето удавник е той.
22
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До кога ще се излагат с този дядо. Всички виждат, че е възрастен и не е за там, явно някой друг дърпа конците.