Лавров: Регионите, където се провеждат референдуми са под защитата на Русия

Руският външен министър каза това пред ООН
25 сеп 2022 07:30, Петя Славова
195
Лавров: Регионите, където се провеждат референдуми са под защитата на Русия
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров заяви на пресконференция в Ню Йорк, че регионите на Украйна, където се провеждат референдуми за присъединяване към Руската федерация, ще бъдат под "пълна защита" на Русия, ако бъдат анексирани, съобщи Ройтерс.

Лавров направи тези изявления след словото си пред Общото събрание на ООН.

Още по темата

"След тези референдуми Русия, естествено, ще уважи изразената воля на тези хора, които от много години страдат от тормоза на неонацисткия режим", каза руският външен министър, цитиран от БТА.

На въпрос дали Русия би имала основания да използва ядрено оръжие за защита на анексирани региони на Украйна, Лавров отговори, че руската територия, включително територията, „допълнително вписана“ в руската конституция в бъдеще, „е под пълната защита на държавата“.

"Всички закони, доктрини, концепции и стратегии на Руската федерация са в сила за цялата й територия", каза той, като спомена конкретно доктрината на Русия за използването на ядрени оръжия.

В четвъртък бившият руски президент Дмитрий Медведев, съюзник на президента Владимир Путин, предупреди, че всички оръжия в арсенала на Москва, включително стратегически ядрени оръжия, могат да бъдат използвани за защита на териториите, присъединени към Русия.

В коментар на изявлението на Лавров и на по-ранното изказване на руския президент Владимир Путин, че не блъфира за използването на ядрено оръжие, украинският външен министър Дмитро Кулеба определи думите им като "безотговорни" и "напълно неприемливи".

"Украйна няма да се предаде. Ние призоваваме всички ядрени сили да реагират веднага и да покажат ясно на Русия, че подобна реторика поставя света в опасност и няма да бъде толерирана", написа Кулеба в Twitter.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинска територия неможе да бъде под защита на Русия. ООН обяви военните престъпления извършени от реските войници, на украинска територия.
14
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Арестувайте го като Навални. Какво прави там? Издирват ли го в Хага, или ни лъжат?
13
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах и друго видео от "референдума... Чукат ти на вратата двама с калашници и една жена с лист хартия ти дава да "гласуваш"... Голяма "свобода" и "демокрация"...
12
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не арестуват този военен престъпник? Нали го издирват от Хага? В Хага да се обяснява. В ръцете им е. Дават му призовката като на резервистите, няма не искам, няма недей. Действайте по руски.
11
12
 
23
 
! Отговори
Ха! преди 1 година
Голям референдум правите, няма що! Войници с оръжие разнасят кашони по домовете и карат хората да гласуват с отворени бюлетини. Е, това е демокрация по руски!
10
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе изпшеркалото джу-дже - няма ли да дойде да ни освободи и нас - и да ни спретне един референдум за присъединяване към империйката му ?Или може със дригия ку-ку-мицин Ердо - да ни спретнат два референдума .
9
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минималната заплата в РФ е 12000 рубли... Около 200 долара... Минималната заплата в САЩ е 3600 долара... На седмица в РФ получават по 50 долара... А в САЩ по 900 долара... Усещате ли разликата?... С 12000 рубли в Москва едно четриричленно семейство може да отиде на кино 4 пъти в месеца... Ако всеки човек си купи пуканки и безалкохолно... Отиват 3000 рубли... И край със заплатата... И вместо в най-богатата на ресурси страна в света заплатите да са едни от най-високите какво? 200 долара на месец..
8
10
 
3
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Аз съм гей и се гордея с това :)))
7
9
 
26
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
Да не дава Господ Русия да ни защитава.
6
8
 
27
 
! Отговори
Кремълски цинизъм преди 1 година
Че нали Този твърдеше,че Русия не била нахлувала в Украйна? Първо ще ви смажем, и ще изравним цели градове със земята, пък после ще ви "пазим"/от самите нас/! Кремълският цинизъм е безпределен!
5
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
BLIC.=us полковник: Украинските загуби достигнаха ужасяващи размери, а Москва изобщо не бързаРусия вече контролира територия, която произвежда 95 процента от украинския БВП, а предстоящата зима ще промени политическия пейзаж в Европа, коментира Дъглас Макгрегър
4
14
 
32
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Този конь защо го допускат да говори пред ООН? Да го мобилизират за лошадная каманда, ще го яздят някакви буряти.
3
35
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е че много украинци биха присъединили цялата държава към Русия ако имаше такъв референдум.
2
11
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ТРО ЛАВРОВ: ЗАГРАБИХМЕ И ТАЯ ТЕРИТОРИЯ НО САМО ДОКАТО СМЕ ЖИВИ АЗ И ОСТАНАЛИТЕ ОТ ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ В КОМУНДЕЛИСТАН!
1
16
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Където защитавате вие има само бедност, изнасилени деца и възрастни и екзекутирани цивилни.