41% от богатите американци нямат план какво да правят с парите си

Те притежават общо 84 трлн. щатски долара лично богатство
29 окт 2022 22:07, Нели Христова
46
41% от богатите американци нямат план какво да правят с парите си
Снимка: Pixabay

41% от богатите американци, които притежават общо 84 трлн. щатски долара лично богатство нямат план какво да правят с парите си и как да ги завещаят на наследниците си. Това показва анкета, цитирана в доклад на банка UBS.

Въпреки че 4500-те инвеститори от 14-те региона, всеки от които има активи на стойност над 1 млн. долара, може да обмислят как да разпределят своите пари и инвестиции, в много от случаите те нямат конкретен план.

„Дори след суровата реалност на пандемията, много инвеститори просто не предприемат стъпките, необходими за успешно предаване на богатството“, посочват експертите в своя доклад.

Това обаче не означава, че инвеститорите не мислят в перспектива: 76% са мислели дали няма да възникват проблеми при предаването на активите, 71% планират да намалят данъците на наследството, което ще оставят, а 70% са поставили под въпрос доколко бъдещите поколения ще използват тези суми разумно.

Половината от анкетираните не са провеждали и разговори за това колко богати са наистина, как инвестират и как ще бъдат разделени активите им.

Причините за това са различни – 66% са казали, че имат опасения за справедливостта. Не всички планират да разпределят богатството си поравно, става ясно още от проучването.

Според Икбал Кхан, президент на отдела за управление на богатството в UBS, смята, че липсата на разговори по темата може да доведе до по-дългосрочни проблеми.

„Въпреки че инвеститорите желаят процеса по наследяване да премине гладко, неадекватното планиране може да излезе скъпо и може да доведе до неразрешени семейни конфликти“, коментира Кхан.
40% от наследилите активи изпитват съжаление, че не са провели предварително разговори със семейството си по темата, а една трета споделят за проблеми с роднини, предизвикани от разделението на богатството.

Въпреки това решение има – според проучването както инвеститорите, така и тези, които предстои да наследят богатството, искат да се провеждат разговори и да се създаде план как инвестициите ще се прехвърлят от едно поколение на друго.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горките, и ние имаме над 1 млн долара, ама ич не си мислим за богати! Всяка трета къща в полите на Витоша струва над 1 млн долара
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
41% от богатите американци нямат план какво да правят с парите си. . . . Ние нямаме пари и затова също нямаме план! Каква е разликата? Равни сме! Простотията тука наистина е безкрайна!
11
5
 
3
 
! Отговори
Емииии… преди 1 година
Да си сварят супичка. От хартийки и после да пратят фийдбак бива ли я. Ако имат други идеи, моля да заповядат.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 10 асъл ли давал? Ти си много зле, ве!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо им е олан, след като има пари???? Duuuuuuh!!!
8
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези вай-много желаят войната, да са проклети те и цялото им поколение. Всички видяхме, че е опасно когато парите се концентрират в шепа хора, гнусния капитализъм се самозабрави и ще се самоунищожи.
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямат план,понеже парите нямат покритие и това все повече лъсва. Затова хвърлят толкова усилия да пламне световна война.
6
2
 
10
 
! Отговори
До 9 преди 1 година
Научил фонд и етф и даваш асъл. Нали разбираш, че щом имат милиони, са много по-умни, богати и успели от теб и знаят къде да инвестират?
5
3
 
4
 
! Отговори
AZ DA IM KAJA преди 1 година
Да инвестират във фонда на Уорън Бъфет и той ще се погрижи - BRK-B. Може да инвестират и в ЕТF - сребро - AGQ или в крипто - UNI, DOGE, ETH, MATIC и т.н.
4
3
 
5
 
! Отговори
Таня преди 1 година
В центъра на Ню Йорк всеки трети е милионер. Страна на неограничени възможности.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една малка част от тях разиграха симулация на пандемия. Интересно е развитието на историята, както и какъв ще бъде краят им.
2
3
 
5
 
! Отговори
Братовчед ми е преди 1 година
адвокат. Но много търсен. Занимава се с данъчни дела. Защитавал някакво търговско дружество за някакви данъчни нередности. Шефът му платил 60 хиляди лева хонорар, за да ги отърве. Спасил си ги е.
1
3
 
8
 
! Отговори
И 100% преди 1 година
от бедните българи, също...