Основополагащи за вота в САЩ са инфлацията и абортите

Другите теми са престъпността, оръжията и имиграцията
9 ное 2022 12:51, Йоана Цонева
23
Основополагащи за вота в САЩ са инфлацията и абортите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Инфлацията (31%) и правото на аборт (27%) са основните въпроси, които определят вота на американските гласоподаватели на междинните избори за Конгрес на 8 ноември, съобщи NBC.

Веднага след това се нареждат проблемите с престъпността - 11%, контрола над оръжията - 11%, имиграцията - 10%.

Припомняме, че справянето с рекордно високата инфлация е една от точките, по които републиканците атакуват администрацията на Джо Байдън.

Що се отнася до абортите, темата е основна в кампанията на демократите от юни насам, когато Върховният съд взе историческо решение и разреши на щатите да забраняват абортите, отменяйки знаковото решение от 1973 г. по делото "Роу срещу Уейд".

Още по темата
Според данните, представени от NBC, 60% от гласоподавателите, определили правото на аборт за основна тема, смятат, че абортите трябва да бъдат законни. На другия полюс са 37% от имащите право на глас, отбелязали, че това е въпросът, който определя вота им.

76 на сто от тези избиратели казват, че ще гласуват за демократите в долната камара, а 23% от тях ще подкрепят републиканците.

53% смятат, че вярват най-вече на демократите да решат въпроса, а 42% - на републиканците.

Относно Аризона - един от оспорваните щати, от които все още не е излъчен сенатор, 62% от гласоподавателите смятат, че абортите трябва да са легални, а 35% - че е нужно да са незаконни.

В момента в този щат Марк Кели от Демократическата партия води с 53,1% пред Блейк Мастърс от Републиканската, който има 44,7% при 64% преброени гласове. Сенаторските места се оспорват още в Уисконсин, Невада, Джорджия (там може да се стигне даже до втори тур през декември).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Троoooл, стига драскал, отдъхни малко и не ги мисли щатите.
13
6
 
8
 
! Отговори
Помагай Боже преди 1 година
Господи помогни ни да се преборим със сатанистката действителност, в която са ни навряли насила. Оргии, войни, безчовечност и безпътен материализъм, една безкрайна вакханалия и панаир на суетата и сатанизма. Моля се за успеха на Русия и П-у-т-ин. Източните империи са единственоте които що годе са се запазили с всичкия си.
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Траверсите напират! Завладяват всякакви постове, всичко. Морално падение, хаос и разруха. А на фона на това тия изсипаха 60 милиарда за Украйна за да увеличат максимално загубата на човешки животи там.
11
4
 
4
 
! Отговори
Содом е САЩ преди 1 година
Вакханалията ФАЩ! Покрита с глазура от високопарни красиви речи и обещания, а под повърхността гнил плод. Безпътица, разруха, разврат царува!
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълен хаос зацарява там! Кражби убийства, милиони наркозависими под мостовете. Бездомници завити в кожи, като животни подскачат в тъмнината. Страхотия е настанала.
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До кой век мислят да размахват тия кръстове....
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изборите не променят нищо в Сащ..Америка си остава страна от третият свят с атомно оръжие.
7
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дзивко имаш таратанци в Чикаго.
6
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимката: бели религиозни фанатици.Заради тази им глупост републиканците следва да загубят много гласове.
5
2
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
а за воината сащ русия нито дума ето ви пример на свобода на словото яденетои абортите са важни теми но има по важни тази инфлация кои я помпикакво ще става със свръхпечалбите на впк на сащ нямам доверие и на едните ина другите всички са еднакви в интересите си бизнес и печалби
4
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете оръжието за нацисткия режим в Киев и всичко ще се оправи
3
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Toва е вярно, а изобщо никакво значение не се отдава на външната политика и подкрепата за Украйна, която според нашите русофлясници щяла да спре ако републиканците спечелели... Нищо че те никога не са казвали нищо подобно и реално по този аспект нямат никакви противоречия с демократите...
2
6
 
5
 
! Отговори
От снимката е видно преди 1 година
Какви мaймyняци са доверилите се на разума у нас ... !
1
3
 
6
 
! Отговори
Снимката изобразява преди 1 година
Доверилите се на разума у нас какви *** са !