Джо Байдън ожени своя внучка в Белия дом

28-годишната Наоми Байдън е адвокат във Вашингтон
20 ное 2022 09:48, Елка Василева
73
Джо Байдън ожени своя внучка в Белия дом
Кадър: YouTube

Президентът на САЩ Джо Байдън ожени в събота своя внучка - 19-ата сватба в историята на Белия дом, предаде АП.

Наоми Байдън и годеникът й Питър Нийл се врекоха във вечна вярност на кратка церемония в късната сутрин, когато температурата във Вашингтон беше не много над нулата. Това бе първата сватба на Южната морава и първата в Белия дом, при която булката е внучка на президента.

Десетки бели сгъваеми столове изпълниха част от Южната морава. Гостите започнаха да пристигат часове преди началото на церемонията, като някои жени бяха с отворени обувки въпреки мразовитото време.

След официалното сключване на брака присъстващите бяха поканени на обяд в Белия дом.

Малко подробности за церемонията станаха публично достояние.

На сватбата присъстваха около 250 гости, посочва Ройтерс.

"Гледахме с радост как Наоми расте, открива коя е и изгражда такъв невероятен живот", казаха Джо и Джил Байдън в съвместно изявление, публикувано след церемонията. "Сега сме изпълнени с гордост да видим, че тя избира Питър за свой съпруг, и за нас е чест да го приветстваме в нашето семейство. Пожелаваме им дни, изпълнени със смях, и все по-дълбока любов с всяка изминала година", добавиха президентът и първата дама на САЩ.

28-годишната Наоми Байдън е адвокат във Вашингтон, припомня АП. Тя е дъщеря от първия брак на Хънтър Байдън - син на американския президент и на първата му съпруга Нейлия.

Наоми е кръстена на първата дъщеря на Джо Байдън, която загива още като бебе през 1972 г. при автомобилна злополука заедно с майка си Нейлия, отбелязва АФП. Американски медии твърдят, че тя има силно влияние в частния кръг и го е убедила да се кандидатира на президентските избори през 2020 г.

Съпругът на Наоми е с три години по-млад от нея, посочва АП. Питър Нийл, който е родом от щата Уайоминг, в северната част на Средния запад на САЩ, е завършил наскоро Юридическия факултет на Университета на Пенсилвания.

Двойката живее в Белия дом. Наоми Байдън и Питър Нийл били запознати в Ню Йорк от общ приятел преди четири години и оттогава са заедно.

Сватбата се състоя в навечерието на рождения ден на американския президент, който навършва в неделя 80 години. Джо Байдън ще отпразнува своя юбилей в компанията на семейството си.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бащиния му е.
29
1
 
4
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Тържеството се е провело в столовата на Белия Дом . Оркестърът на "СикретСървиз" и балет "ЦРУ" се грижили за доброто настроение на младоженците ..... Щастливия дядо не спирал да се здрависва с присъстващите и НЕприсъстващи гости ... А внучката му щастливо гледала булката Питър който ронел сълзи че се бил омъжил за избраника си Наоми ..... Абе , голям купон станал .
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наоми не се ожени , а се омъжи драги мои журналистчета
27
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Свежо !..-"Хиър комс дъ брайт"...Мен ме развеселяват и още две неща:..-Първо:-бай Дън бил ОЖЕНИЛ внучката си..?!?!./ако беше внука му ,може би щеше него да го ОМЪЖИ?..Но в случая израза НЕ е негов../...И друго:-Дали изобщо е осъзнал,че въпросната булка му е внучка ?.../симпатяга е тоя беловлас клоун !/..
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"адвокатка във Вашингтон". Аз пък незнам защо все си мислех, че е чистачка в "Walmart" в Харлем.
25
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брей тая Наоми голяма тупалка, евала на бай Дън, а самодържеца на сволочите крие дори законородените си дъщери.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакаме правнука, първата му дума, първото ходене прав, неговия брак и т.н. Ииииидилия
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама напишете мирисал ли е косата й, целувал ли я е по устните, пипал ли я е по гърдите, къпал ли се е с нея.
22
0
 
3
 
! Отговори
Скай нюз преди 1 година
Внучката на Байдън викнала: "дядо.!.!" Той отвърнал: "какъв дядо бе жена !?! Момиче не те познавам, ама да знаеш аз съм млад човек и недей така да ми викаш повече". Внучката му останала втрещена, след като Байдън помолил Сикрът Сървис да изгонят натрапницата, тоест нея.
21
1
 
3
 
! Отговори
Байдън преди 1 година
казал: "я какви мили хора. Приятно ми е да се запознаем".
20
0
 
3
 
! Отговори
Българин. преди 1 година
Точно"ожени" а тоя Питър Нил жена ли е, щом като внучката на Байдън се оженила за него. Всичко в точно стария кухляр е ЛГБТ пропагандатор, така че внучката му явно.се е оженила.
19
0
 
6
 
! Отговори
Само питам... преди 1 година
Това същата внучка ли е дето Байдън не си спомняше как се казва ? А Байдън спомня ли си все още на коя страна е президент или ако не го пише в листчето с инструкциите значи такъв въпрос не трябва да му се задава за да не стане отново "лапсус" като тоя преди седмица ... Колумбия ... Камбоджа ... няма кой знае каква разлика ...
18
1
 
6
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
До АнонименИначе и Байдън и Путин са горе долу на една възраст...... Ахахахаха ДЕСЕТ ГОДИНИ е разликата ...... На това ако му викаш "горе долу на една възраст" значи И ТИ като тия двамата не су у ред с главата ...
17
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иначе и Байдън и Путин са горе долу на една възраст. И Путин не е у ред с главата, защото го виждаме какво прави.
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубавото на демокрацията е това, че всеки може да каже каквото си иска (стига самом да не нарушава закона), и затова виждаме какви коментари има. Ако бяхме в руски сайт, и се коментираше новина за Путин, нямаше да може никой да плюе по Путин. Защото в путинска Русия няма демокрация.
15
0
 
1
 
! Отговори
Бай Дан преди 1 година
Защо булката днеска е без яките баници бицепси колкото главата ми? Вчера беше по-хубав, сега е безличен, никой няма да му пусне.
14
0
 
2
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Сега остава да доведе хънтърчо и зеленето човече с техните "момичета" там и да заформят поредната оргия.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама той "своят внучка" е мъж май.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жена да се ожени? Толкова ли свършиха мъжете в Хмерика?
11
0
 
1
 
! Отговори
Скръндза преди 1 година
Само 250 гости. Тук в маалата сватбите са поне от 1000 гости. А за децибелите и продължителността на музиката да не говорим.