Ковид ограниченията по границата на САЩ и Мексико остават

Американските власти могат бързо да експулсират мигранти
28 дек 2022 10:31, Елка Василева
18
Ковид ограниченията по границата на САЩ и Мексико остават
Снимка: архив, БГНЕС

Върховният съд на САЩ остави в сила разпореждане от времето на ковид пандемията, което позволява на американските власти бързо да експулсират мигранти, заловени на южната граница.

Съдът уважи искане на главните прокурори на няколко републикански щати да се произнесе дали могат да се намесят в спор по отношение на извънредното разпореждане и да оспорят решение на по-долна съдебна инстанция, което слага край на тази процедура.

Щатите с републиканско управление изтъкваха, че отмяната на това разпореждане ще доведе до увеличаване на и без това вече рекордния брой мигранти, прекосяващи границата между Мексико и САЩ.

Върховните съдии планират да изслушат устни аргументи през февруари, което би позволило на съда да излезе със становище преди края на месец юни, посочва ДПА.

Ако върховните съдии се произнесат, че отделните щати може да се присъединят към делото, това може да доведе до допълнителни битки в по-долни съдебни инстанции относно законността на граничните разпоредби.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер каза, че администрацията на президента Джо Байдън, разбира се, ще се съобрази с постановеното от Върховния съд. Той се произнесе само два дни преди датата, когато трябваше да бъде прекратено действието на миграционната разпоредба.

Жан-Пиер посочи, че тази програма е била въведена за защита на здравето на гражданите на САЩ и не е мярка за миграционен контрол, затова не трябва да продължава извън определения срок. Тя призова Конгреса да одобри мерки за провеждане на всеобхватна имиграционна реформа, както и поисканите по-рано от президентската администрация средства за обезпечаване на безопасността по границата.
(БТА)
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какви ковид ограничения иде реч, та нали байдън обяви край на ковид пандемията?
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Т. е. , всички пари , от всички държави , трябва да отиват в щатите !
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А границите на Мексико , там ли са , или по средата на САЩ ?
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Това е най-смешната "новина" която съм чул от много дълго време. Който следи положението на тази (несъществуваща) граница знае." ------- ами няма как, пропагандната агенция на демократите трябва да се разпише с нещо.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Ах тоя ковид, колко удобен за прокарване на всички ограничения за раята! Една неистина ще ограничи всички права и свободи на хората, а с тях и на човеците!" ---- дуай бе! Има си начини за преминаване на граница и влизане в друга държава! Като решиш да не ги спазваш ПРАВА НЯМАШ и ще си носиш последствията!
9
0
 
5
 
! Отговори
За информация на тро преди 1 година
Демократите по всякакъв начин се опитват да вкарат възможно най-голям брой нелегални ого-бонговци, които след някоя друга година да гласуват за тях. Републиканците пък се опитват да спрат инвазията и в случая се хващат за тази административна процедура, която им дава право да ги хващат и връщат обратно. Ако я намаше, щяха да бъдат задължени да ги оставят на територията на сащ. За никакъв кромид не иде реч, а за борба срещу анти обикновения човек политики на демократите! Над 15к нелегални на ден!
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ах тоя ковид, колко удобен за прокарване на всички ограничения за раята! Една неистина ще ограничи всички права и свободи на хората, а с тях и на човеците!
7
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има и друга интересна ситуация - там на границата в Тихуана чакат рамо до рамо да влязат в САЩ украинци и руснаци Америка приема всички бягащи от войната украинци но не и руснаците От мексиканска страна в палатки изчакват украинци и руснаци бягащи от войната на Путин Проклет да е путинския режим
6
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте в ютюб- '' Через Мехико в США = как много руснаци бягат в САЩ през Мексико Летят до Мексико , отиват в Тихуана , купуват стара кола , натъпкват се вътре и чакат с нея да минат границата Опитват се да заблудят американския полицай с личната си карта и ако полицаят не види добре в тъмното , в дъжда от коя страна са , като минат заветната линия , излизат от колата и викат =Ай вант политикъл асайлум Американците нямат право вече да ги върнат в Мексико и после чакат решение
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това се оказа една гнусна американска пландемия. Жалко е как и останалите държави ги вкараха в програмата.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е най-смешната "новина" която съм чул от много дълго време. Който следи положението на тази (несъществуваща) граница знае.
3
0
 
8
 
! Отговори
изпуснахме коня преди 1 година
отиде в ряката и ще е късно след 30 г както и в европа когато се задръсти с пролетарии от все страни дошли да борят капитализма
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май не е преписана цялата статия. Що ли четох изобщо..
1
4
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 година
А какво ни интересува това нас нормалните гейове:)))