Доналд Тръмп: САЩ трябва да преговарят за мир между Русия и Украйна

Той се обяви против военната помощ
3 фев 2023 09:07, Нели Христова
113
Доналд Тръмп: САЩ трябва да преговарят за мир между Русия и Украйна
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че Вашингтон трябва да преговаря за мирно разрешаване на конфликта между Русия и Украйна. Тръмп също така подчерта значението на по-рационалния подход към доставките на оръжие за Киев, но посочи, че Европа трябва да увеличи доставките. Той изрази това мнение в интервю за американския радиоводещ Хю Хюит, чийто текст е публикуван на неговия уебсайт.

"Мисля, че САЩ трябва да преговарят за мир между двете страни и не мисля, че Вашингтон трябва да предоставя твърде много военна помощ. Трябва да се проведат мирни преговори", заяви Тръмп.

Коментирайки подкрепата на европейските страни за Киев, 45-ият президент на САЩ заяви, че те "трябва да правят много повече", защото в момента, каза Тръмп, Европа прави само малка част от това, което правят Съединените щати.

Според Ройтерс САЩ подготвят нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 2,2 млрд. долара, който се очаква да включва за първи път ракети с далечен обсег. САЩ могат да доставят ракети GLSDB (Ground Launched Small Diameter Bomb) с обсег на действие 150 км (в момента на Украйна се доставят ракети с обсег на действие 70 км). За последен път Вашингтон обяви допълнителни доставки за Киев на 20 януари. Като цяло САЩ са отпуснали над 27,4 млрд. долара за подпомагане на сигурността в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
До Фен на Вики Джъстис 18 Пенсионер съм и то от тези умните, дето оценяват справедливостта.Не съм госпожа.
25
6
 
26
 
! Отговори
Долу сащ преди 1 година
нека го кажа по просто, светът е 8 млрд и 199 държави Колективния запад е 42 държави и 800 млн души. Колко време си мислят, че светът ще се съобразява с тях? кой е макрон да иска нещо от Иран, че и плаши!!!
24
3
 
32
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
27,5 милярда за Украйна Хахахахахахахахаха После войната бира между Украйна и Русия.И бебетата вече знаят какво търсят Щатите от другият край на света на границата с Русия.Всичк отова ще приключи пагубно за украинският народ пренесен в жертва от един комедиант и щатските им "приятели".Дааам тъжно но факт.
23
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Този има акъл, доказал го е.
22
13
 
6
 
! Отговори
Деди преди 1 година
Този клоун и Кирчо са като еднояйчни близнаци.
21
4
 
14
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
До Да допълня... Съгласен съм. По обявени войни и въвличане на други в чужди войни са не номер едно, а направо рекордьори на Гинес. Съмнявам се някой да иска да ги настига по този показател.
20
4
 
14
 
! Отговори
El Bulgaro преди 1 година
До Калеко АлекоНа книжовен български език се пиша "Узаконят" вместо "озаконят". Научи си граматиката, преди да си изливаш диарията по форумите!
19
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да гледаш бедни хора как се радват че умират други бедни хора, докато богатите им продават оръжие и стават по-богати. И чак си мислят че може да победят... Тъжна работа.
18
15
 
7
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Фен на Вики Джъстис То и руснаците не могат да се сравняват с американците.Все едно да сравняваш магаре с кон.
17
9
 
13
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
До Така е .. уважаеми господине/госпожо, в случая Украйна е проблема, а не Русия.
16
8
 
42
 
! Отговори
ХХХ преди 1 година
Явно Тръмп не беше в интерес на САЩ ...не разпали нито една война ....файда са нямали от него ! Тоест единствения Президент на САЩ който не разпали нито една война !
15
27
 
13
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Мирни преговори между русия и Украйна са напълно възможни само след прогонване на руснаците от окупираните територии или доброволното им напускане, което на практика,според путин, е невъзможно. В тези преговори задължително трябва да бъдат включени и милиардите репарации,които русия трябва да изплати за възстановяването на Украйна,а всички военни извършили престъпления трябва да бъдат съдени от МНС в Хага и всеки да си получи "заслуженото".Всичко друго,противно на това,ще е дълбоко несправедливо
14
9
 
20
 
! Отговори
Ст.Чилингиров-младши преди 1 година
Ами това е положението, няма как да победиш ядрена държава. Преговори му е майката, колкото това да не е по вкуса на нашите новоизлюпени евроатлантически ястреби, чиито татковци и дядовци навремето ни гонеха, че слушаме западна музика.
13
15
 
14
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Така е Тръмп. Но първо изтегляне от цяла Украйна ,подписване на капитулация и репарации.С преговори няма да стане. Сталин не е преговарял с Хитлер каква част от Русия да му отстъпи, а е избил нашествениците.
12
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След ВСВ великата супер сила САЩ загуби всичките си войни.Защо мислите, че ще спечелят и тази , в която даже не искат да участват директно.Просто това е една провалена държава по думите и на Тръмп и на Байдън.Държава фалшифицирала нагло последните си избори за президент, чак шефа на РП в Конгреса да заяви, че е така, ама признавали Байдън да нямало граждфанска война.Просто това не е онова поколение на Америка от преди ВСВ.Някакви *** .Никаква експертиза, продажни, лъжливи.
11
7
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
празни приказки впк на сащ може да го отсвири както направи с кенеди
10
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп да го назначават за съветник в Кремъл.
9
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахахаха.. абе каквото и да става, все европа ще е от страната на булката! И да напомня, че докато европата ПОДАРЯВА, то краваристан ПРОДАВА! Тоест НИЕ ПЛАЩАМЕ оръжията пращани от нас, както и тези пращани от краварите! Сега започвате ли да зацепвате кой има изгода всичко да се проточи максимално дълго???
8
11
 
14
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
До United 24 Защо трябва да го разпорежда, след като с помощ или без помощ, Русия така или иначе ще спечели. Колкото си спомням историята от втората световна, след някоя година може да се появи "АНТИ БАЙДЪНСКА КОАЛИЦИЯ". С нея или без нея все тая. Зеленски не може да се сравнява с руснаците.
7
20
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Да се проговаря за Мир с путинова раша при нейните условия означава да се озаконят престъпленията на путин и да му се даде възможност за нови изяви ... Тръмпич за пореден път доказва че е един луд клоун неадекватен към случващото се, подобно на тукашните русофили и путинофили ... !!!