Трифонов: България е най-корумпирана, без нито един осъден политик

Бърза и безапелационна съдебна реформа иска той
11 фев 2023 19:15, Анисия Иванова
166
Трифонов: България е най-корумпирана, без нито един осъден политик
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ИТН Слави Трифонов коментира новите обвиняеми от САЩ по закона "Магнитски".

"За пореден път американските институции ни показаха как трябва да работят българските. Много е тъжно, но е факт. За българите, санкционирани вчера по закона “Магнитски”, беше ясно отдавна, че има съмнения за мащабни корупционни схеми", написа в личния си профил в социалната мрежа Трифонов.

"За американските власти обаче няма съмнения - те са категорични, че бившият министър на финансите Владислав Горанов е използвал поста си, “за да подпомогне подкупването на български държавни лица и лиши българската държава от данъчни постъпления в полза на български олигарси”. Американското разследване посочва и колко точно са пропуснатите данъчни постъпления - 600 млн.лв.

Още по темата

Днес партията на Горанов се отрече от него. Т.е. Владислав Горанов няма нищо общо с ГЕРБ, въпреки че в по-голямата част (над 5 години) от 10-годишното управление на ГЕРБ точно той получаваше доверието на партията за най-важното министерство - това, което управлява парите на цялата държава. Колко па да няма общо? Но така, де - след като преди Горанов остана без дом, днес остана и без партия.

За американските власти няма съмнения и за другото голямо име в санкционираните - “Румен Овчаров многократно е участвал в корупционни договори в сферата на енергетиката”, “получавайки подкупи и други облаги” и е “получил повече от 5 милиона евро в сметки в офшорни банки”.

У нас обаче срещу Румен Овчаров бяха прекратени дела заради изтекла давност, а условната му присъда по делото “Мини Бобов дол” този месец беше отменена. Между другото, след 16-годишен съдебен процес по източването на милиони от “Топлофикация-София”, тези дни беше оправдан и Вальо Топлото, който навремето написа прословутото писмо за помощ именно до “Р. Овч.”

2023 г. България продължава да е най-корумпираната държава в ЕС, но без нито един осъден политик за корупция.

И българските институции, и българската прокуратура отдавна трябваше да открият истината за санкционираните по “Магнитски” (и не само). Сега този скандал ни излага и пред света, и пред собствените ни възприятия за държавност. Трябва бързо и безапелационно да се реализира съдебна реформа и най-после да се свърши с тази липса на справедливост и с този срам", пише още Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
1
 
! Отговори
Мето преди 1 година
Понеже в България пазарна икономика няма, Славчо си намери генерален спонсор от БГ мафията начело с Пеевски, Борисов и Доган! За 1 милион долара Славчо е готов да оближе на Пеевски ануса!
135
0
 
1
 
! Отговори
Пешев преди 1 година
След съдебната реформа Славуцата ще е първи в пандиза! Целувал е срещу заплащане задниците на СИК, ВИС, ДПС, КГБ, ГЕРБ, БСП и други престъпни организации!
134
0
 
1
 
! Отговори
намери преди 1 година
начин да се ИЗВИНИШ НА ХОРАТА,КОЙТО ИЗЛЪГА-ТИ СИ ЛЪЖЕЦ
133
1
 
4
 
! Отговори
Соня преди 1 година
Стига си ревнал за баницата на народа бе! Малки ли са залците на 7/ 8 ,та ламтите за големи залци от баницата на народа..Много сте нагли и безсрамни.Отврат сте
132
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние и без тебе си го знаеме !
131
0
 
10
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Едно си баба бар , едно си баба знае! Когато аз съм работил ти сигурно си бил в училище! Така че защитавай си шарлатаните и мошениците и не се меси!
130
1
 
8
 
! Отговори
155 преди 1 година
Горанов откъде е изключен бе, пт офисът на Божков ли ??
129
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя па с белото по носа тръгнал да критикува . Смешвн
128
2
 
8
 
! Отговори
Йордан преди 1 година
И Горанов, и Цветанов, и други бяха изключени от партия ГЕРБ и от парламентарната група на ГЕРБ, и от постовете, които заемат... За разлика от Петков, който беше осъден, че е погазил Българската Конституция, но остана начело на ПП, в парламентарната група на ПП и на поста си. Ама нали Слави и Киро са си дружки...
127
0
 
4
 
! Отговори
четете BAY GANYO преди 1 година
До opis
126
1
 
13
 
! Отговори
opis преди 1 година
Бате, Славе! Бива ви само за евтини квартални смешки по телевизора! от години сте на хранилката при Сокола! четете Бай *** и ще се видите там, вие и целият ти екип! Народът повече няма да ти повярва!
125
1
 
10
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Слави откри топлата вода даже и кирчо и кокорчо ще се разминатБас дьржа
124
3
 
7
 
! Отговори
Така преди 1 година
е според доносите на Прокопиев
123
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави, не е чудно с такива клоуни като теб които се награбиха през 80-те. Ти си цял живот на държавна хранилка. Стар комунист.
122
4
 
19
 
! Отговори
Славун играе пиеса преди 1 година
Когато имаше достатъчно депутати да съставиш правителство и да оправиш нещата се ослушваше! Сега си гледай телевизийката и не се меси там където вече се провали!Явно това е била целта на мероприятието - избори до дупка и бутане в посока президентска република, но го видяхме президента що за стока е! В момента той управлява с н-ти кабинет поред!
121
5
 
8
 
! Отговори
Божееее преди 1 година
хаха кой верва на славчУ,обслужващият и създаден от мафията и дс...обслужващият персонал дпс-гроб!кои са "феновете" на славчУ,децата на дс като дилов,р.мите харесващи простотията,опростачваща ги още повече,нелеп и...ако този ви е фактора насаждан от дс и кгб-мафията на путин...бОГ ДА ВИ Е НА ПОМОЩ!!!
120
1
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Буратино му праща много здраве от небето,все пак наближават избори,и някой трябва да му срине рейтинга на Славчо.
119
1
 
1
 
! Отговори
Ген.МИ ХОВ преди 1 година
Обявявам ВП-фключи серенити и двата танка да идфат на паветатъ..
118
6
 
10
 
! Отговори
Кой верва на черепи? преди 1 година
Само Чашков, Кирче и Кокорче
117
3
 
16
 
! Отговори
абре Славчо преди 1 година
що ревеш.. Народа ти даде пълна власт... ти що не използва това доверие а сега ревеш като незадоволена стара мома.