Краят дойде: Джо Байдън обяви извънредното положение заради COVID-19 за приключило

Администрацията на Байдън вече работи по ваксина от следващо поколение
11 апр 2023 07:35, Нели Христова
72
Краят дойде: Джо Байдън обяви извънредното положение заради COVID-19 за приключило
Снимка: БГНЕС

Президентът Джо Байдън официално сложи край на извънредното положение с COVID-19, което в продължение на повече от три години беше в основата на извънредните усилия за осигуряване на грижи за страната, в която повече от един милион души починаха от болестта, предаде АФП.

Белият дом съобщи, че Байдън е подписал закон, приет по-рано от Конгреса, "с който се прекратява националното извънредно положение, свързано с пандемията COVID-19".

С това се прекратяват щедрите финансови потоци за тестове за COVID, безплатни ваксини и други спешни мерки, които бяха предприети - от януари 2020 г. - за да се опитат да освободят най-голямата икономика в света от хватката на глобалната пандемия.

По-малко ясно е въздействието, което краят на извънредната ситуация ще окаже върху и без това напрегнатата южна граница с Мексико, където американските власти отдавна се борят да управляват потока от нелегални имигранти и голям брой търсещи убежище.

Въпреки че САЩ вече официално обръщат гръб на световната пандемия, администрацията на Байдън вече работи по ваксина от следващо поколение и други мерки за борба с всеки бъдещ вариант на вируса, заявиха от Белия дом.

"Проектът NextGen ще ускори и рационализира бързото разработване на следващо поколение ваксини и методи за лечение чрез публично-частно сътрудничество", заяви високопоставен служител на администрацията пред АФП.

Наличен е фонд от поне 5 млрд. долара, който да "помогне за катализиране на научния напредък" и "да изпревари бързо развиващия се вирус, който причинява COVID-19".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
5
 
4
 
! Отговори
Цезар преди 1 година
Да благодарим на бог, че има такава мощна и силна държава като САЩ, верен съюзник на европейска България, но ние българите или по скоро част от българите не оценяваме тази помощ и подкрепа от САЩ. Докато има партии като Възраждане и БСП, ДС пречещи на нормалното развитие и благоденствие на българите ще страдат и останалите читави и невинни българи.
49
3
 
4
 
! Отговори
Кики преди 1 година
Груба грешка да отменя извънредното положение, но той и без това няма да помни утре така че маските, ваксините и те тва е
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ си е САЩ, а сега какво ще прави ЕС с толкова ваксини.
47
1
 
3
 
! Отговори
Ваксинела преди 1 година
я да видим кой е номер 1
46
2
 
6
 
! Отговори
ха-ха-хи...Деменция! преди 1 година
Най накрая се сети...да отмени извънредното положение!
45
1
 
4
 
! Отговори
Бате Сечко преди 1 година
До 50 Анонимен. А, именно, защото сте с бустер го карате толкова тежко....Така е при всеки втори с Pfizer сироп...!!! Отровиха ви, и ви го нач...ха жестоко.... Господ да ви пази!
44
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз миналата седмица го карах за 3ти път с два бустера съм и пак се кара тежко
43
3
 
15
 
! Отговори
ХАХА преди 1 година
Водевилът приключи с фиаско начи))
42
4
 
10
 
! Отговори
БРАВАЙГО преди 1 година
Десетки трилиони долари печалби за мафиотите провеждащи наглата показна диверсия с рекламни дигитално холограмни убииства.Големия успех е гарантиран след заповеди за безмилостен рекламен терор вкл с показни убииства на лекари и медицински работници.Досега провеждащи ТЕРОРА С ГРИП ежегодно ПАЗЕХА ЛЕКАРИТЕ ВНИМАТЕЛНО>> Поразяваха Рекламно ДЕЦА Предимно.
41
3
 
11
 
! Отговори
Генчо преди 1 година
....тоест, бяха изтровени и избити!!!
40
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кики - Видимо си глупав и елементарен човек, та само ще ти подскажа - "антиваксъри си бодели някакви течности от неизвестни вещества с цел да неутрализират ваксината" АМА АНТИВАЦЪРИТЕ НЕ СА СЕ ИНЖЕКТИРАЛИ С "ВАЦИНАТА" бре? Какво ще си неутрализират? Това са плоскоглавите ваксизависими, които са се излъгали с експерименталните отрови, явно сега се опитват с други отрови да се спасят от SADS... Тъжна история.
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А сега идва Воденов ден за всички, които ни стресираха и малтретираха. Алоууу! Нали светът никога нямале да св върне към "нормалното"?!? Ккава е разлоката с 2019/2020-а?
38
2
 
13
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Този комик на 100 години на колко стимуланти е, че да му дойде толкова енергия да се хили като "*****". То При янките всички в управлението са такива.
37
8
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
България изпусна златен шанс да настигне останалите страни в ЕС по време на пандемията. Ако бяхме приели у нас шведския модел на борба с коронавируса, сега Румъния, Хърватия и още един куп страни от ЕС щяха да са зад нас. Но като гласувате за Винету сега си берете Винетутковския милиционерски акъл с КПП-та между градовете, декларации, маски, шлемове и глоби по пет хиляди ако седнеш в парка. в Бургас дори бяха събрали пейките от морската градина. Гласуваш за Винету получаваш Винетутковска държава
36
1
 
17
 
! Отговори
А... преди 1 година
...скоро тоалетната хартия щатски долар ще става само за огрев. И не само ИУ валутата също тъй като зад нея не стоят НИКАКВИ суровини и производство. В САЩ и ИУ започва много тежък процес по реиндустриализация, за която няма да има никакъв пазар.
35
17
 
4
 
! Отговори
Кики преди 1 година
Някъде чотох че антиваксъри си бодели някакви течности от неизвестни вещества с цел да неутрализират ваксината - що плиткоумие е това - не щеш ДОКАЗАНА и изучена ваксина, а си слагаш някакви шарлатански вещества и на всичкото отгоре някои пиели урина, тъй като ги излъгали че и тя ги пазела от ваксините с които ги пръскали
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кимчито ще ви оправи вас! Една междуконтинентална, ядрена конфета 60мегатона в задния ви двор- Йелоустоун-парк. ВАКСИНИРАЙ СЕ ПРОТИВ ТОВА!
33
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БайДжо официално сложи край на извънредното положение с COVID-19. Българското правителство кога ще последва примера му? Акушерката кога ще спре да ни рекетира с ваксини?
32
20
 
2
 
! Отговори
Кики преди 1 година
Да въведат също така и задължително образование относно това що е ваксина, що е маска, що е вирус и ДНК/РНК, понеже изглежда липсват основни понятия в неособено интелефентните хора против ваксини, маски и вируси
31
2
 
18
 
! Отговори
Антинатовец преди 1 година
На ваксинираните с по 3 дози честито да си чакат призовката от инсулти и тромби в организма в следствие на същите тези ваксини отрови убийци. Примерите за хора с ивсулти са милиони по света заради боцкането .