Байдън официално се кандидатира за втори мандат: Знам, че можем

Той се позовава на идеалите на нацията, особено с призрака на завръщането на Тръмп
Обновена: 25 апр 2023 14:07 | 25 апр 2023 13:35, Нели Христова
165
Байдън официално се кандидатира за втори мандат: Знам, че можем
Снимка: БГНЕС

Президентът Джо Байдън официално обяви кандидатурата си за преизбиране днес, като постави началото на борбата си да убеди народа на САЩ, че заслужава още четири години в Белия дом и възрастта му няма да попречи на способността му да управлява.

Още по темата
Във видео, публикувано рано във вторник, Байдън очертава състезанието през следващата година като борба срещу републиканския екстремизъм, имплицитно твърдейки, че се нуждае от повече време, за да изпълни напълно обещанието си да възстанови характера на нацията.

"Когато се кандидатирах за президент преди четири години, казах, че сме в битка за душата на Америка. И все още сме", каза той във видеото, което започна с изображения на активисти за въстанието и правата на абортите от 6 януари 2021 г., протестиращи пред Върховния съд на САЩ.

"Въпросът, пред който сме изправени, е дали през следващите години ще имаме повече или по-малко свобода. Повече права или по-малко", казва Байдън. "Знам какъв искам да бъде отговорът и мисля, че и вие го знаете. Това не е време за самодоволство. Ето защо се кандидатирам за преизбиране."

Официалната декларация на Байдън слага край на всички останали съмнения относно намеренията му и поставя началото на състезание, което може да се превърне в реванш с неговия съперник през 2020 г., бившия президент Доналд Тръмп. Той влиза в надпреварата със значителен законодателен рекорд, но с нисък рейтинг на одобрение - главоблъсканица, която неговите съветници досега не са успели да разрешат.

А като най-възрастният президент в историята, Байдън също се сблъсква с продължаващи въпроси относно възрастта си.

Официалното обяваване на кампанията за преизбиране идва точно четири години след деня, в който Байдън официално обяви кандидатурата си за 2020 г. Това състезание се превърна в мисия за възстановяване на характера на страната и предотвратяване на Тръмп да постигне втори мандат.

Четвъртата и последна президентска кампания на Байдън ще почива на подобни теми. Точно както направи през 2020 г., Байдън се позовава на идеалите на нацията, особено с призрака на завръщането на Тръмп.

Неговият анонсиращ видеоклип предупреждава срещу "MAGA екстремистите", които според него "диктуват какви решения в здравеопазването могат да вземат жените, забраняват книги и казват на хората кого могат да обичат".

"Всяко поколение американци е било изправено пред момент, когато е трябвало да защитава демокрацията. Отстояваме личните си свободи. Отстоявайте правото на глас и нашите граждански права", казва той. "А това е нашият момент."

Но кампанията на Байдън също ще се основава на популяризирането на постигнатото през първите две години от неговото президентство – и аргумента, че се нуждае от повече време, за да "довърши работата".

"Знам, че можем", казва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя превърна длъжността "президент на САЩ" в синоним на неориентиран клоун.
129
0
 
5
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До 137. Той изобщо не осъзнава, че се излага. Той не знае къде се намира, привиждат му се хора, с които се здрависва, пълна деменция. Ама и краварите са по-*** отколкото си мислех, щом избират това деде да им ръководи държавата. Съблрали са уж елита на света там, а не се немери един свестен на нормална възраст да стане президент. Малууумна нация,която не може себе си да оправи, а тръгнали в света ред да налагат.
128
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А той знае ли, че се е кандидатирал?
127
0
 
6
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Е какво да се прави!Болните мозъци отдавна управляват Америка!
126
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя е дементен като баща ми,а това означава 100% инвалид с ограничена дееспособност поради заболяване на мозъка.
125
0
 
15
 
! Отговори
баба Тошо преди 1 година
Ами браво. Цял свят се надява Бай Дън да загроби окончателно САЩ. И да ги изпрати в историята с всичките им амбиции за световно господство. Така че "Вива Бай Дън и целият му *** екип!"
124
0
 
14
 
! Отговори
Бай Пън преди 1 година
Бай Дън е един хамерикански Пън.Тоя бая гинко билоба трябва да пие, че изобщо да помни дали е ходил до тоалетна или пак трябва да ходи.Сигурно е с памперс ***.
123
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер! Баце Джо ще кърти руски зъбки още един мандат.
122
0
 
13
 
! Отговори
Пинокио преди 1 година
В предвид твърденията на някои от пишещите тук как Байдън щял да спечели войната в Украйна и това щяло да му донесе втори мандат ме кара да мисля, че тази негова деменция май е заразна.
121
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо го мъчат тоя човек бе? И той няма ли достойнство? Как не го е срам да се излага така на стари години?
120
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хехе танцуващия с духове не знае на кой свят, а знаел че може.
119
0
 
15
 
! Отговори
от село преди 1 година
Не знам точно колко милиона население имат американците ,но явно са го закъсали щом този дядка с деменция и полу сбъркания Тръмп се кандидатират .Същото е и при нас ,тикви ,кокорчовци ,гномчета ,мажоретки и т.н.докато господ ги прибере .
118
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разумните хора сами поставят граници на възможностите си, този човек плаши.
117
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън макар и в напреднала възраст има доста добри шансове за втори мандат, въпреки че тук в русофилските медии постоянно се пише как 70% са срещу него. Достатъчно е Украйна да спечели войната срещу Русия до началото на предизборната кампания започваща през лятото на 2024. Ако Украйна разгроми Русия което е много вероятно, Байдън ще бъде победител във войната, а победителите във войни с лекота печелят изборите. Същото се отнася и за президента Зеленски който догодина също ще се яви на избори.
116
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това нещо може да спечели единствено ако използва правораздавателната система *** краволанд за да отстрани опонентите си....ау сори той го прави.
115
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стана президент защото открадна изборите на Тръмп. Сега си прави същите сметки/ако помни с неговата деменция/. Ама няма да стане
114
0
 
7
 
! Отговори
До 125 преди 1 година
Ако си извадиш поне за минута дилдо, ще разбереш третополовата си логика
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами те пак ще го изберат и като го удари деменцията и забрави че се е кандидатирал ще му дойде като двойна изненада:)
112
0
 
18
 
! Отговори
Бай Дън преди 1 година
Знам, че можем.... да съсипем окончателно Щатите ! ..А защо не и целия свят !?!
111
0
 
13
 
! Отговори
Тони преди 1 година
Тоя вампир докога ще трови наоколо?