Турция модернизира изтребителте си F-16

Проектът ще бъде приложен и към самолетите Block-40 и Block-50
20 май 2023 22:45, Анисия Иванова
36
Турция модернизира изтребителте си F-16
Снимка: БГНЕС

Първите модернизирани в самата Турция изтребители F-16 бяха предоставени на националната армия. Това съобщи ръководителят на отбранителната индустрия (SSB) Исмаил Демир.

"Доставихме първите F-16, "освободени" от нашата отбранителна индустрия с местни и национални системи", каза Демир визирайки проекта, наречен Özgür или "Свободен". "Отсега нататък нашите F-16 ще продължат да служат на нашите сили с много по-съвременни възможности и по модернизиран начин", добави той.

Проектът за структурно усъвършенстване включва увеличаване на продължителността на живота на самолетите F-16 Block-30 от 8000 часа на 12 000 часа. "Освен това в нашите самолети са интегрирани авиотехнически възможности, разработени с национални и местни средства", се казва в изявлението на Демир.

Националните боеприпаси и ракети ще бъдат директно интегрирани в F-16, благодарение на "националните компютри", инсталирани в самолетите, се казва още в съобщението на началника на отбранителната индустрия (SSB).

Проектът ще бъде приложен и към самолетите Block-40 и Block-50, като по този начин ще се даде възможност за ефективно им използване до 2040 г./ БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: ТурцияF-16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
6
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
Е имам нужда ! Иначе с какво ще бомбардирам южните части на милата си родина ?
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Зозенцето. Защо не са си взели като руснаците от перални, а се охарчват с производство ?
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Зозенцето. Е па що се нервозваш. И без друго тия чипове ТИ няма да ги ползуваш. Използуват се в безмислена военна техника, която само ВЗЕМА и никога не ДАВА.
9
8
 
21
 
! Отговори
До Зозенцето преди 1 година
Чоджуум, как да си видял турски компютър, като не можеш да си позволиш да си купиш турска военна технология. Компютрите, използвани във военната технология не са като този, дето го ползваш да ръсиш българскии проЗстоотии по форумите. Всички процесори и чипове, ползвани в турските дронове, самальоти, кораби, подводници, ракети и пр. са 100% турско производство. Процесорите се произвеждат от АСЕЛСАН, БИЛГЕМ И АБ НАНО МИКРО, а чиповете пак от АСЕЛСАН и ЙИТАЛ. Ах тази злоба безкрайна българска ...
8
7
 
14
 
! Отговори
Костов преди 1 година
Нашата авиация ще я модернизира Костов,който наряза и разпродаде за без пари заводите.....
7
2
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Не виждам защо се обиждате, тенденцията е очевидна.
6
15
 
20
 
! Отговори
До зозо преди 1 година
Турция има промишленост мило ***, ама краварите явно не ви образоват...
5
21
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Всичко в Турция ще се развие по познатите правила на жанра - милитаристки напъни, икономическо изоставане, националистически мантри, накрая крах. Щом са стигнали да фетишизират един самолет от старо поколение, ще станах като Иран, с Ф-14 от 60-те години.
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До " Тонката"! Престани с този Измислен "ник" " Зозо"! От години бродите със " СТРАНДЖАТА" в този сайт! -:) Не ви ли омръзна вече бе човек???-:((((((((
3
32
 
24
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
........ Националните боеприпаси и ракети ще бъдат директно интегрирани в F-16, благодарение на "националните компютри"......... Хахахааааааа, до сега някой турски компютър виждал ли е? Хубава работа, ама турска. Бетер руска :))))))))))))))))))))))))))
2
35
 
16
 
! Отговори
някой си преди 1 година
Аз лично мисля,че Ердоган си беше и ще си остане диктатор! Но какво дефакто направи Ердоган? Мразя Турция,поради 500 годишното РОБСТВО на България по принцип! Но отчитам Принципно и Успехите му! Той си има Думата с Путин! Купи ракети от Русия,а Не от САЩ! Вече НЕ СЕ НАТИСКА Турция,да бъде "гол член" в ЕС. Защо ли?-:)) Вие си отговорете на този въпрос! В Турция,колкото и да пада "лирата",има капацитета,сама да си произведе Военен истребитл! Къде сме Ние ***???-:(((Какво имаме?? Нищо!-:(( Е?
1
18
 
24
 
! Отговори
ВЕЧЕ 18 ГОДИНИ преди 1 година
В НАТО АРМИЯТА НИ НЕ Е ПОЛУЧИЛА НИТО ЕДНО МОДЕРНО ВЪОРЪЖЕНИЕ !