Спортни обувки, по-къси стъпала: Как Байдън се опитва да спре... да се спъва

Той е най-възрастният президент на САЩ
21 юли 2023 18:00, Нели Христова
56
Спортни обувки, по-къси стъпала: Как Байдън се опитва да спре... да се спъва
Снимка: БГНЕС

Всеки се спъва, докато се изкачва по стълбите, пада от велосипеда си и забравя какво прави от време на време, но когато си Джо Байдън, целият свят го вижда.

Наистина, когато си президент и си на 80 години, всички го виждат и се чудят на глас дали си годен да продължиш да вършиш една от най-взискателните професии в света.

Без да го признава публично, Белият дом направи някои фини промени в рутината на Байдън, за да се съобрази с факта, че той е най-възрастният човек, който някога е заемал Овалния кабинет, пишат от The Times. Персоналът се надява, че това ще помогне за още по-интензивния му график, тъй като предизборната кампания догодина наближава.

От седмици насам Байдън използва по-къс набор от стъпки, за да влезе в Air Force One, след като миналата година се спъна, докато се качваше на борда на самолета. Сега стъпалата го отвеждат в корема на самолета и извън полезрението на камерите и светкавиците.

"Има редица фактори, които влизат в логистичното решение за това, включително времето, на какъв тип летище кацаме и дали има планиран официален поздрав на асфалта, където очакваме, че пресата ще иска официална снимка в долната част на високото стълбище", казва служител на Белия дом пред Politico. "Няма едно твърдо и бързо правило – това е решение, взето въз основа на различни фактори в широк диапазон от подготовки и обстоятелства."

На въпроса на пътуващия прескорпус за промените Карин Жан-Пиер, прессекретарят на Белия дом, каза: "Нямам никакъв процес на вземане на решения, през който да премина. Сигурен съм, че има протокол, който се използва за... за Air Force One. Просто нямам такъв."

По време на обиколката си из Европа този месец, когато се срещна с крал Чарлз и участва в срещата на върха на НАТО в Литва, той използва по-късата стъпала и в може би още един пример за официалните опити да се запази енергията му, той пропусна вечерята на лидерите във Вилнюс, третият път, когато пропуска вечеря или си тръгва по-рано през последната година.

Байдън е старомоден политик и вярва, че елегантното обличане е от съществено значение за президента, но през последните месеци понякога оставя официалните си обувки си вкъщи. Говори се, че той все още изпитва болка, след като счупи кост в крака си, докато играеше с кучетата си преди няколко години, и често е бил виждан да носи маратонки Skechers за 90 долара, понякога без чорапи, докато пътува.

Последният му медицински преглед заключава, че походката му се е втвърдила, нещо, което е очевидно за всеки, който вижда президента редовно, което също може да е причината да е приел по-щадящи обувки.

Последните доклади предполагат, че Байдън е президент със силна воля, който редовно крещи и ругае персонала, който не му харесва, но е вярно, че на 80 години той е по-малко физически здрав, отколкото беше преди. Ако спечели втори мандат догодина, ще бъде на 86 години, когато напусне поста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
оставете го човека да ходи при господаря си от подземния свят ве, достатъчно злини извърши в не краткия си живот...
43
0
 
0
 
! Отговори
Кифти преди 8 месеца
Майна гроздето е кисело
42
0
 
0
 
! Отговори
Представям преди 8 месеца
Си там кво е чудо
41
0
 
0
 
! Отговори
Тоя преди 8 месеца
Полицай кво си позволява и корумпиран даже
40
0
 
2
 
! Отговори
Само питам... преди 8 месеца
А дано с тия спортни обувки да спре да се спъва . А как ще се реши проблема със поздравяването на духове ... многократно споменавания "братски ирански народ" ... загубата на ориентация .. късата,твърде къса памет ... неадекватните изказвания .. и нуждата постоянно някой да му казва къде да ходи,какво да каже, кога да ръкопляска , КЪДЕ СЕ НАМИРА ... Или то , ай сега първо спъването да оправим, че като спре да пада и да си удря главата , може от самосебеси и другите проблеми да изчезнат.
39
0
 
2
 
! Отговори
Жуков преди 9 месеца
По времето на социализма не се говореше толкова често за Леонид Брежнев като за тоя ветропоказател Джо Байдън!!!
38
1
 
4
 
! Отговори
Много ясно преди 9 месеца
Човека е на възраст, какво се подигравате. Въпроса е по-скоро кой го нарочи за президент?
37
1
 
21
 
! Отговори
Владо преди 9 месеца
Белия дом - най-добрия старчески приют
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Все още не сте написали нито ред за открития кокаин в Белия дом.
35
1
 
14
 
! Отговори
Европеец преди 9 месеца
Смешен дъртак...
34
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ва...те...нките пак лаят. Докато Байдън може да отиде навсякъде, джуджето Путин пълни памперса в бункера.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 35 Шшшшшш.... Нашите няма да пуснат нищо за Хънтърчо и историите с подкупи от китайците до последния момент. Все пак посолството дърпа уши иначе. Иначе на мен до вчера ми беше любимо видеото, дето сам си го е пуснал в мрежата, как кара с 175мили(281 км/ч) по пътя към Вегас, докато пуши крек. Тъй де, за президентското синче няма закони. Но от вчера са ми по-любими снимките му как прави с...с с пр...ки. Даже в Сената ревяха как така се показвало по.рно пред медиите.....
32
1
 
14
 
! Отговори
хахаха преди 9 месеца
И всеки заспива по време на разговор с премиера на Израел, почва да бълва несвързани фрази, принц Чарлз се налага да го води като кученце на повод.... Байдън напоследък има куп видеа как заспива рязко по време на срещи или изяви, спъва се, не е ориентиран, говори несвързано и т.н. Защо просто не признаят, че са го ударили старчески проблеми? Какво лошо има на 80+ да имаш Алцхаймер?
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щоту е удобен на корпорациите,за това го мъчат.
30
19
 
2
 
! Отговори
Бункерния дедо преди 9 месеца
Аз нямам проблем със спъването, защото по цял ден лежа в бункера и се крия от украинските дронове. По срещи пращам един от двата си двойника. А като бях по-млад ми водеха момченца...
29
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А няма ли да напишете нещо за педофилските му истории и че в момента тече разследване за данъчни измами и корупция срещу сина му, което може да доведе до импийчмънт на дядо Джо?! или чакате да ви подадат и да ви кажат какво да пишете?! Кой го интересува новата стълбичка в самолета?!? Жалка гилдия сте вие!!!
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
сенилен управник на света
27
0
 
13
 
! Отговори
Пиян залян преди 9 месеца
Жалък склери
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 28 Че не са кухи не са, защото добре осъзнават, че пряк сблъсък с Русия значи ядрена война и там определено по-губещи ще са те.
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
28, не са кухи и добре разбират, че е невъзможно да победят Русия на бойното поле. Ще наблягат на цветна революция, на майдан. Показателен е опитът на росионските елити за въоръжен метеж преди месец.