Американският войник иска убежище в КНДР, разочарован от САЩ

Таял ненавист към нечовешкото малтретиране в армията на САЩ
16 авг 2023 08:03, Елка Василева
66
Американският войник иска убежище в КНДР, разочарован от САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Северна Корея заяви днес, че американският войник, който влезе миналия месец на нейна територия през строго охраняваната граница с Южна Корея, го е направил, след като се е почувствал разочарован от неравенството в американското общество, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Редник Травис Кинг влезе в Северна Корея по време на туристическа обиколка в корейско гранично село. Той е първият американец, задържан в Севера за последните почти пет години.

По информация на Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА) Кинг е казал на следователите, че е решил да влезе в Северна Корея, защото "е таял ненавист към нечовешкото малтретиране и расовата дискриминация в армията на САЩ". В съобщението също така се казва, че Кинг е изразил готовност да поиска убежище в Северна Корея или в трета страна, като е казал, че е "разочарован от неравенството в американското общество".

Това е първият официален коментар от севернокорейска страна след задържането на Кинг.

Пентагонът каза, че не може да установи автентичността на предполагаемите коментари, направени от Травис Кинг, предаде Ройтерс.

"Оставаме фокусирани върху благополучното му завръщане. Приоритет на министерството е да върне редник Кинг у дома и именно за това работим по всички налични канали", допълни Пентагонът.

Анализатори казаха по-рано, че Пхенян може да използва Кинг, за да получи отстъпки от Вашингтон, например да обвърже освобождаването му с ограничаване на съвместните военни дейности между САЩ и Южна Корея. Кинг пресече границата в момент на изострена враждебност на Корейския полуостров. Северна Корея извърши над 100 оръжейни теста от началото на годината. Това накара Вашингтон да разшири военните си учения със Сеул. Северна Корея смята ученията между тези две страни за подготовка за нахлуване на нейна територия.
(БТА, Любомир Мартинов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
1
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 9 месеца
Най вероятно са го разстреляли и сега спекулират, че уж избягал в с. корейския комунистически рай.
38
3
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 9 месеца
Голяма глупост е направил...
37
6
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 9 месеца
Родителите и близките на това момченце нито ще го видят повече , нито ще чуят нещо за него. Да го пишат умрял, загубил се в Ада.
36
2
 
4
 
! Отговори
Американопапагалчета преди 9 месеца
как така се случи?
35
1
 
4
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 9 месеца
Сега беглеца ще прати селфита и Северна Корея ще бъде принудена да въведе томбула със зелени карти та да озапти наплива желаещи!
34
0
 
5
 
! Отговори
Другари преди 9 месеца
А вие?Кога? пак ви изпревариха краварите
33
2
 
5
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 9 месеца
две неща - ПЪРВО: Вече има някой който е искал да избяга в Северна Корея! ВТОРО: Той е американец! Нашите американофилчета как са? ха ха ха!
32
4
 
7
 
! Отговори
Киро парцала преди 9 месеца
Хахаа... Щом и Америкосите започнаха да бягат натам си мисля нашите фурнаджийска лопатета от градската Десница, какво още чакат? Нека да им покажем на янките малко повече солидарност и стягане куфари те и старите снимки от гардероба. Да не си забравите знамето на мира с цветовете на свободният свят и Кекс, там много ще ви оценят.
31
4
 
5
 
! Отговори
бай Иван преди 9 месеца
Сега ще разбере, за" равенството "при комунизма.
30
11
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
ЖАЛ-КИТЕ ПУТИНУФИЛИ ФАНАХА ТАЯ НОВИНА КАТО МНОГО ЗНАЧИМА :D ПРЕСТЪПНИК БЯГА В СЕВЕРНА КОРЕЯ СЛЕД КАТО Е ИЗГОНЕН ОТ ЮЖНА КОРЕЯ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И Е ОТИВАЛ НА СЪД В ФАЩ! КАТО НЕ ТИ ХАРЕСВА АРМИЯТА НАПУСКАШ ИЛИ ПОДАВАШ ЖАЛБА А НЕ БЯГАШ В СЕВЕРНА КОРЕЯ :D ТОВА НЯМА ДА СПАСИ НИТО ПУТИНОВИЯ РЕЖИМ НИТО РЕЖИМА НА КИМОВЕТЕ , ЗАЩОТО И ДВАТА РЕЖИМА СА ВЕЧЕ НЕСПАСЯЕМИ!
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега ще прати СМС: "Не ми сервират телешки стек, имат само ориз, и то твърде малко"!
28
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
ИСКА , ЗАЩОТО Е ВЪРШИЛ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В ЮЖНА КОРЕЯ И ТРЯБВА ДА ЛЕЖИ ДОСТА В ЗАТВОРА И ЗАТОВА ИСКА УБЕЖИЩЕ! А ОСТАНАЛОТО СА ИЗМИСЛИЦИ ЗА ДА СТАНЕ ПО БЛАГ НА РЕЖИМА И ДА НЕ ГО ДЕПОРТИРАТ В ФАЩ КЪДЕТО ЩЕ ГО СЪДЯТ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА МУ В ЮЖНА КОРЕЯ! НЕ СЛУЧАЙНО БЯГА В СЕВЕРНА КОРЕЯ! АРМИЯТА МОЖЕ ДА Я НАПУСНЕ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ АКО НЕ МУ ХАРЕСВА :)
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гостуването на Денис Родмън на ком.партията на КНДР започва да дава резултати!
26
5
 
6
 
! Отговори
Вин преди 9 месеца
Ей сега, ще се "очарова", но доживотно, бастуна:) Но иначе е прав, който му харесват военизирани диктатури да отива при тях, не да ги прави при нормалните хора, Русия, С.Корея, Куба, Венецуела чакат:)
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чуло момчето, че белите американци бягат от САЩ, решило и то да се пробва, ама къде му е излязъл късмета!
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ЕДНО ВРЕМЕ КОРЕЙЦИТЕ БЯГАХА В САЩ, СЕГА АМЕРИКАНЦИТЕ БЯГАТ В СЕВЕРНА КОРЕЯ
23
2
 
7
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 9 месеца
"Таял ненавист към нечовешкото малтретиране в армията на САЩ"...ами в армията на КНДР ще го третират много по добре...
22
0
 
6
 
! Отговори
АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК преди 9 месеца
Винаги ще го подозират. В очите на ония диктатор ще бъде враг. Ще го използват за пропаганда. След това бог да смили над него.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В САЩ не е приказка, особено ако е не гър, но в Северна Корещ няма да го гледат по различно жълтите, даже като решат, че вече не им е нужен за пропагандата ще го изхвърлят на буни щето :)))
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще бъде интересно ако по някое време реши да напусне новата си родина, да види близките си примерно. Пак ще гледаме рев и сълзи на отчаяни роднини и разкайващ се по корейската телевизия лагерист.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe