Тръмп сам предложи да заеме мустото на Кевин Маккарти

Обвиненията в криминални престъпления обаче не му позволяват
6 окт 2023 13:20, Нели Христова
17
Тръмп сам предложи да заеме мустото на Кевин Маккарти
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп предложи временно да заеме поста на председател на Камарата на представителите, съобщиха американските медии.

Тази седмица републиканецът Кевин Маккарти беше отстранен от поста председател на парламента в брутален, исторически бунт на крайно десни членове на собствената му партия, които го обвиниха в поредица от неизпълнени обещания и бяха ядосани от сътрудничеството му с демократите.

"Бях помолен да говоря като обединител, защото имам толкова много приятели в Конгреса", заяви Тръмп пред "Фокс нюз". "Ако не получат гласове, те ме попитаха дали бих обмислил да поема поста председател, докато не намерят някой за по-дълъг период от време, защото аз се кандидатирам за президент."

Но бившата конгресменка от Републиканската партия Барбара Комсток заяви пред Си Ен Ен, че Тръмп няма да може да се кандидатира за тази роля, защото е обвинен в криминални престъпления.

"За съжаление той не познава правилата на Камарата на представителите, според които, ако ти е повдигнато обвинение, не можеш да бъдеш в ръководството на Камарата", каза Комсток.

Тръмп, който е фаворит за президентската номинация на републиканците през 2024 г., трябва да се изправи пред съда във Вашингтон през март следващата година за предполагаем заговор за подкопаване на резултатите от изборите през ноември 2020 г., спечелени от демократа Джо Байдън.

Други наказателни дела срещу Тръмп включват обвинения в рекет в Джорджия за предполагаем заговор за подмяна на резултатите от изборите в южния щат и съдебен процес във Флорида през май 2024 г. по обвинения в неправилно боравене със строго секретни правителствени документи.

В момента Тръмп и двамата му най-големи синове са изправени и пред граждански процес за измама в Ню Йорк за завишаване на стойността на недвижимите им активи, за да получат по-изгодни банкови заеми и застрахователни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Божееее преди 6 месеца
хаха,САЩ не са изживявали подобен позор!мафиот,елементарен измамник,унизил и застрашил животите на гражданите на САЩ,ограбващ ги,продал САЩ на комунистите и путин,обесете ***!!!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Мустото" е важен пост. Който само Тръмп би могъл да заеме.
11
2
 
2
 
! Отговори
Ами... преди 6 месеца
...да става шеф на долната камара и да спира парите на цялата държава, докато не изплати щатскиятбдълг в размер на двеста трилиона долара! В момента дори всяко новородено бебе, заедно със съгражданите си, дължи на света минимум сто хиляди долара!
10
0
 
7
 
! Отговори
То преди 6 месеца
вярно, че в БДС стандарта У е над Я на клавиатурата и лесно можеш да чукнеш грешно, ама пък нищо не пречи поне заглавието си да погледнеш, преди публикация.
9
0
 
11
 
! Отговори
Ъ? преди 6 месеца
"...да заеме мустото..." Нелче, при вас не провеждат ли опреснителни курсове по български?
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе тоя милиардер, много странно все за държавна работа се натиска.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мустото муууу.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Що измуча бре? Мустото?
5
0
 
8
 
! Отговори
мУстото??? преди 6 месеца
Хеееей, знаете ли някъде да има вакантно мУсто на Председател на Парламент? Искам да го заема!
4
3
 
1
 
! Отговори
ПУТИН ПЛАЩА... преди 6 месеца
КОРУПЦИЯ В САЩ....... САМО ЕВРОПА СИ ОСТАНА ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ....
3
0
 
10
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 6 месеца
Дайте нп ИИ да ви пише статиите щом сте толкова неграмотни - освободите мустото!
2
0
 
8
 
! Отговори
Нелче,миличка, преди 6 месеца
що е тАвА "мустото"?!?Да не е густото?!?
1
0
 
13
 
! Отговори
заглавие трепач преди 6 месеца
*** не спира да се изявява :)