Екзекутираха мъж от Тексас за убийството на 5-годишно дете

Той отвлякъл момиченцето, удушил го и запалил тялото му
17 ное 2023 08:20, Елка Василева
17
Екзекутираха мъж от Тексас за убийството на 5-годишно дете
Снимка: архив, БГНЕС

Екзекутиран беше мъж от Тексас, осъден за отвличането и удушаването на 5-годишно момиченце, което отвлякъл от магазин "Уолмарт", докато семейството му пазарувало за Коледа през 2001 г., предаде Асошиейтед прес.

53-годишният Дейвид Рентерия е обявен за мъртъв в 19:11 ч. по Гринуич след химическа инжекция в щатския затвор в Хънтсвил. Той се молил, пял и помолил за прошка, преди присъдата да бъде изпълнена.

"Съжалявам за всички злини, които съм извършил. И за тези, които призоваха за моята смърт, които са на път да ме убият, аз ви прощавам", каза той в заключителното си изявление.

Прокурорите твърдят, че Александра Флорес, най-малката от осем деца, е била със семейството си на шопинг в магазина в Ел Пасо на 18 ноември 2001 г., когато Рентерия я извежда от магазина, удушава я и запалва тялото ѝ. Останките на детето са намерени на следващия ден на около 25 км от мястото на отвличането.
(БТА, Пламен Йотински)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 месеца
Едно нещо е правилно в сащ - за изчадията има правосъдие! В България е най-либерално..за да лежиш' истински 20-30 години трябва да извършиш масов канибализъм??!
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Бил, о.... говорил ли си скоро с българи :) Повярвай тук ограничеността никак не отстъпва на американците :)
10
2
 
13
 
! Отговори
Бил преди 5 месеца
съм на доста места в САЩ, и съм потресен от ограничеността и феноменалната липса на обща култура на тази, хм...нация! Момичета завършили колеж, не бяха и чували за Френска Канада. За това казват, че човек който говори два езика е двуезичен, три - триезичен и т.н. А говорещ един единствен език - американец!
9
22
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 5 месеца
В Тексас живеят само реднеци с карирани ризи, каубойски ботуши и шапки и карат пикапи на 50 години. Повечето са неграмотни и без образование и гласуват за Тръпанаря. Не се учудвам на изродскoтo деяние извършено от този
8
1
 
13
 
! Отговори
Предлагам, преди 5 месеца
Дай Боже скоро и в България.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До наблюдател, основната функция на мозъка е да подсигури собственото си оцеляване. Представи си какво минава през главата на един смъртник докато чака да бъде екзекутиран. Вярваш или не това е най-тежкото наказание. Ако може да го превъртят 5- пъти през това преживяване... и другите, които планират подобни неща да го изживеят преди да извършат деяние... ще е много респектиращо!
6
7
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 5 месеца
Строг тъмничен затвор ми се вижда по-тежка присъда от смъртната. Прекалено леко се отървава с една инжекция. Остави го да се мъчи докато е жив много по-добре.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Откога думата "глава" в умалително се цензурира в тоя фалшив сайт?,
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Една добра новина днес....помните ли онази фелдшерка дето беше удряла новороденото с бутилка по ***...истинската сатана..заслужава същото като тоя от тексас
3
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Американци! Забавляват се
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този вярно не е добре с главата,
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
двама се карат, третия печели :)))