Кремъл: Обстановката в Близкия изток е взривоопасна

Специалната военна операция ще продължи, докато постигне целите си
14 фев 2024 21:33, Анисия Иванова
37
Кремъл: Обстановката в Близкия изток е взривоопасна
Снимка: БГНЕС

Москва вижда опасността от разширяване на конфликта в Близкия изток и оценява ситуацията там като взривоопасна, заяви днес пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Ситуацията е взривоопасна. Все още съществува заплахата от разширяване на този конфликт - географски и политически. Това носи риск от голям взрив в региона. Ето защо е много важно сега да се проявява политическа воля, която ще позволи да се избягва излишно изостряне на напрежението", подчерта Песков.

"В град Рафах са се събрали твърде много (хора), твърде много палестинци. И нанасянето на удари по Рафах може да донесе многократно увеличаване на жертвите. За нас това е въпрос, будещ особена загриженост. Внимателно следим новините, които идват оттам", добави говорителят на Кремъл.

Западът, ръководен от САЩ, вече е пряко въвлечен в конфликта в Украйна и това може да забави "специалната военна операция", но няма да промени нейния ход, каза още Песков.

"Специалната военна операция ще бъде продължена до този момент, когато бъдат постигнати всички поставени задачи", добави говорителят на Кремъл.

По думите му така наречената специална военна операция се е превърнала във война срещу Запада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Юлиян-3 преди 2 месеца
Главният виновник за ставащото в момента,ще ви изненадам е не САЩ,не Русия,а Великобритания."Бомбата"е заложена още при разпадането на Близкоизточната империя на британците.Те съставят нарочно такава карта на двете държави-Израел и Палестина,че кървавите конфликти са неминуеми.Целта е ясна-да бъдат вечно зависими от Короната.Истороята на вечните,почти неспиращи въоръжени конфликти го доказва.
21
0
 
1
 
! Отговори
Юлиян-2 преди 2 месеца
...реална опасност да се разрасне и даде началото на една мащабна Близкоизточна война.Това като минимум ще доведе до цялостно нарушаване на търговските маршрути между Изтока и Запада и ще предизвика осезателно поскъпване на горивата и всички други суровини, от които Запада се нуждае.Ще засегне глобалната търговия и икономика.Нас естествено също.
20
0
 
1
 
! Отговори
Юлиян преди 2 месеца
Защо обстановката е наистина взривоопасна.Почвам отпред назад.Защото Израел е решил да атакува Рафах,а там са струпани толкова много бежанци,че жертвите ще бъдат огромни.Нормално бежанците ще нахлуят през близката граница в Египет,а Египет нито ги иска,нито може да ги изхрани и подслони.За"фараоните"ножът е опрял до кокала" и щат не щат,също ще започнат военни действия срещу Израел.Това вече,като прибавиш останалите съседни арабски държави,заплашва да се превърне в огромен конфликт,който има ...
19
2
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 2 месеца
Лу-ди хора. Какво да коментираме. Руснаците заложеха взрива , а сега било взривоопасно.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Западът, ръководен от Пиндостан, е пряко въвлечен в конфликта и тази негова позиция не оставя възможности за мирно регулиране в Украйна.
17
4
 
2
 
! Отговори
Юлиян преди 2 месеца
Да,руския флот понася големи загуби.А украинския флот къде е?Сега е момента да тръгне в атака.А-а-а, няма го!Е тя каква излезе?Руския флот търпял загуби,а украинския вече го няма,!А сега де!Е,украинците сега няма вече какво да "търпят".Те просто нямат вече флот за "търпене".Сега тъкмо няма да се "тревожат".
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Заигравката на Русия с Хамас не даде очакваните плодове на отвличане вниманието и ресурсите на запада към Израел за да си поотдъхне Русия от тежкия побой нанесен и от Украйна. Затова Русия обмисля някаква нова мръcотия и гадоcт в Близкия изток.
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Правилно казва товарищ Песков, целта на СВО е да затрие Русия и тя ще бъде постигната.
14
4
 
7
 
! Отговори
до Браво преди 2 месеца
Едно е да знаеш истината, друго е да я приемеш!!! За две години са потопени около 20 кораба на ЧФ на ВМС на РФ. Ето ти го краткия списък. РК Москва СК Адмирал Макаров три МРК (Великий Устюг, Аскольд, Самум) четыре БДК (Минск, Новочеркасск, Саратов, Оленегорский горняк) ДКА (проекты 1176, 11770) и РКА (проект 12411) Нижний ряд: СБ Спасатель Василий Бех, подлодка Б-237 Ростов-на-Дону, патрульные катера проекта 03160.
13
3
 
2
 
! Отговори
Браво преди 2 месеца
До Рендету.... Абе Ренде , не си много умен.Даже си си твърде НЕумен или по скоро направо ***.
12
2
 
6
 
! Отговори
Рендету преди 2 месеца
Тоя хабер си нема кво става в Черно море с поредният потопен Десантен Кораб БДК "Цезар Куников", тръгнал да "бистри" политиката у Бл. Изток!!!! Пфу, вземи съ обръсни, бе, "уплашен патриот"!
11
1
 
1
 
! Отговори
Истината преди 2 месеца
Там взимат пример от Русия.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Загниващия Запад иска да унищожи красивата и развита, мирна и уникална Русия.
9
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Песков, а как е ситуацията в нападнатата от вас Украйна? Там е тишина, мир и спокойствие, а? А при вас как е? Яйца и пилешко вече има ли на пазара?
8
4
 
12
 
! Отговори
Gorskio преди 2 месеца
Питаха го какво става с десантния кораб Ц. Куников днес, вика ааа т'ва е в ресора на министерството на нападението, аз нищо не знам, питайте тях... Иначе знае всичко за Близкия Изток и есвеото...
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия пък кой ги пита за мнението им? Пропаднала държава без никакви международни позиции и влияние. Все едно и някой от Еритрея да си каже мнението.
6
6
 
8
 
! Отговори
пу.тььо преди 2 месеца
До 1. Ха-ха-ха, какво мачка просията, като не е мръднала от 5 месеца от селцето Авдиевка. А щяхте да стигате до Лисабон.
5
7
 
11
 
! Отговори
смях преди 2 месеца
И колко?100 години? Той и комунизЪмът щеше да продължава, докато завладее целия свят, но остана само в Северна Корея и Венецуела.
4
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как е обстановката в Украйна, кофти е да останеш само с 4 кораба в Черно море.
3
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Муахахахаа, тея лунатици в кремлин още бълнуват че воювали с нато. То какво излиза, че НАТО воюва със Северна Корея и Иран.