Българин, присъствал на стрелбата в Канзас: Помислих изстрелите за фойерверки

Един е загина по време на мащабните чествания на "Супербоул"
15 фев 2024 20:45, Нели Христова
14
Българин, присъствал на стрелбата в Канзас:  Помислих изстрелите за фойерверки
Снимка: БГНЕС

Българин е бил сред посетителите на мащабните чествания на "Супербоул" в Канзас Сити. Спортният журналист Иво Иванов, който живее в Америка повече от 30 години, е станал свидетел на нападението, заради което живота си загуби един човек. Други 21 бяха ранени, а някои от тях са с опасност за живота. Има трима задържани.

"Очаквах това събитие цяла година, както и целият град. За огромно съжаление, след няколко прекрасно прекарани часа и буквално секунди, след като завърши този парад, стрелбата започна. В този момент вървях към колата си, бях паркирал много далеч. Суматохата и хаосът започнаха, докато вървях към автомобила си. Помислих изстрелите за фойерверки", спомня си Иванов.

Иво обяснява, че по време на парада е имал усещане заради засиленото полицейско присъствие. Индивидуална проверка на всеки посетител обаче не е била възможна. "Парадът не беше около небостъргачите, а близо до жп гарата, където има огромен хълм, огромна тревна площ, която няма как да бъде изолирана с метални врати и вход", посочва журналистът пред NOVA.

"На мястото бяха над 800 служители на правоохранителните органи на Канзас Сити и на други агенции, за да осигурят безопасността на всички. Заради лоши хора, които бяха много малко, тази трагедия се случи, дори в присъствието на униформени служители на реда", каза тогава началникът на полицията в града Стейси Грейвс.

Властите все още не уточняват дали става въпрос за терористичен акт. На този фон американският президент Джо Байдън отправи призив към Конгреса за забрана на нападателните оръжия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На американците им дай оръжие и сами че се изтрепят ,дано Тръмп стане президент
11
2
 
4
 
! Отговори
### преди 2 месеца
До Анонимен _ Канада се превърна в фашистка държава под "управлението" на младия Кастро!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отделните щати се опитват да ограничат носенето на оръжие по всякакви начини. Но винаги някой обжалва в съда и съдът отменя закона като противоконституционен - "втората поправка", според която правото на американците да притежават и носят оръжие е гаринтирано и "неотменимо". Резултата го виждате. А ако някой америконец пробва да внесе в Канада оръжие, мислейки, че и там може: веднага арест, съд, пет години затвор ефективно, депортиране от Канада и доживот забрана за влшизане след това!
9
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Иво да хваща самолета за София.30 год. стигат.
8
0
 
5
 
! Отговори
мдаа преди 2 месеца
ако всеки от присъстващите имаше оръжия щеше да извадят и да изпозастрелят бандитите, затова никакви забарни направо да се раздават безплатно оръжията в САЩ, дедко трън ще го направи възможно
7
0
 
1
 
! Отговори
До цървула преди 2 месеца
А те щото другите са много убави!
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И тоя се прави на американец.Надутите му интервюта са много дразнещи.Цяла година бил чакал този миг и взел,че се оказал в окото на бурята/стрелбата/.Да си стои там и да си преживява каквото му се случва.
5
1
 
14
 
! Отговори
Тео преди 2 месеца
Абе, Иво - то там така си се забавлявате, бе!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И те така те! Ако се прибереш с чужда булка - всички видели. За такива случаи - никой нищо не знае... МЪКАААААА!
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Доста смислена статия. Някой бил някъде далече, но чул нещо и като цяло присъствал на събитието, но нищо не може да каже.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз пък се зачудих защо не са се стреляли още... Ама успяха да насмогнат... Нали са си исзвратеняци...
1
0
 
14
 
! Отговори
Kansas City Chiefs преди 2 месеца
Са тоя следващия път като има фоерверки ще се мета по земята , ще мисли че некоя откачалка пуца с M16 от ebay.