Глобиха Тръмп с 355 млн. долара и му забраниха да има бизнес в Ню Йорк

Синовете на Тръмп също бяха осъдени
17 фев 2024 07:37, Нели Христова
45
Глобиха Тръмп с 355 млн. долара и му забраниха да има бизнес в Ню Йорк
Снимка: БГНЕС

Американски съд осъди Доналд Тръмп да плати близо 355 млн. долара, след като го призна за виновен за измама и му забрани да управлява бизнес в щата Ню Йорк за 3 години.

Тръмп, който почти сигурно ще бъде републиканският кандидат за президент през ноември, беше признат за отговорен за незаконно раздуване на богатството си и манипулиране на стойността на имоти, за да получи изгодни банкови заеми или застрахователни условия, предаде АФП.

Адвокатът на Тръмп Алина Хабба нарече решението "явна несправедливост" и обеща да го обжалва.

Тъй като делото е гражданско, а не наказателно, няма заплаха от лишаване от свобода. Но преди решението Тръмп заяви, че забраната за извършване на стопанска дейност в щата Ню Йорк ще прилича на "корпоративно смъртно наказание".

Тръмп, срещу когото са повдигнати 91 наказателни обвинения по други дела, се възползва от правните си проблеми, за да разпали привържениците си. Той също така обвини вероятния си опонент президента Джо Байдън, като заяви, че съдебните дела са "просто начин да ми навредят на изборите".

Въпреки това съдия Артър Енгорон заяви, че финансово съкрушителните санкции са оправдани спрямо поведението на републиканския кандидат.

Синовете на Тръмп, Ерик и Доналд Тръмп-младши, също бяха признати за отговорни по делото и им беше наредено да платят по 4 013 024 долара.

Именно като строителен предприемач и бизнесмен в Ню Йорк Тръмп изгражда публичния си профил, който използва като трамплин към развлекателната индустрия и в крайна сметка към президентството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Деди преди 2 месеца
До Теди ... Когато хората са незаинтересовани къде отиват собствените им пари ,които дават като данъци и търпят някой да им ги краде ... Държавата Е БЕДНА и хората страдат. Хората отговорни за изразходването на държавни пари трябва да подлежат на ежедневни проверки и ТРОЙНИ наказания при злоупотреба а не да имат имунитети.
40
0
 
4
 
! Отговори
Трумп Президент преди 2 месеца
Като стане пак президент на САЩ тия дето са го осъдили ЛИЧНО ще му дойдат на крака в Белия Дом да му се извинят .
39
0
 
1
 
! Отговори
Теди преди 2 месеца
ЩОМ СА ГО ОСЪДИЛИ БАЙЧОТО ДА ПЛАЩА
38
1
 
0
 
! Отговори
Теди преди 2 месеца
КАК МОЖЕ ДА СМЕ ТОЛКОВА БЕДНИ НЕ Е ЧЕСТНО НЯКАК СИ
37
1
 
0
 
! Отговори
Теди преди 2 месеца
ВЪРВИ НИ КАТО НА БЯСНО КУЧЕ БОЯ ОБЩО ВЗЕТО
36
1
 
0
 
! Отговори
Теди преди 2 месеца
ТОЙ ИМА ДА ПЛАТИ 355 МИЛИОНА ДОЛАРА ГЛОБА И СИНОВЕТЕ МУ ОБАЧЕ И ТУК СА МНОГО БЕДНИ МАСОВО СА ЗАТЪНАЛИ В КРЕДИТИ И СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ГИ ПЛАТЯТ ПОВЕЧЕТО ОТ НАСЕЛЕНИЕТО АЗ СЪЩО СЪМ НА ЗАГУБА И ХИЧ НЕ МИ ХАРЕСВА И ЦЯЛА НИВА ИЗТЪРВАХ МНОГО СЪМ ЯДОСАНА ОТИДЕ МИ НИВАТА ЕЙ ПОБЕСНЯВАМ КАТО СЕ СЕТЯ МНОГО МЕ Е ЯД
35
1
 
0
 
! Отговори
Теди преди 2 месеца
БЪЛГАРИЯ Е БЕДНА ДЪРЖАВА И МНОГО БЕДНИ ХОРА ИМА ПО ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЗАЩО ТАКА СЕ ДОПУСКА ТОВА МНОГО Е ЛОШО
34
1
 
0
 
! Отговори
Теди преди 2 месеца
ЛОШОТО Е ЧЕ ИМА МНОГО БЕДНИ ХОРА НА ТОЗИ СВЯТ ТОВА Е ПРОБЛЕМА ЗАЩО СЕ ДОПУСКА ТОВА
33
1
 
0
 
! Отговори
Теди преди 2 месеца
ВЪПРОСЪТ Е ЗАЩО МНОГО ХОРА СА КРАЙНО БЕДНИ ТОВА Е ПОТРЕСАВАЩА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ ЗАЩО СЕ ДОПУСКА ТОВА И ТО ПО ЦЕЛИЯТ СВЯТ
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Обясняваше на предните избори как ще спасява света от корпорациите, как ще дава пари на бедните и алабала." - Кога е твърдял Тръмп, че ще раздава пари на бедните?
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 32 - По-скоро запали, отколкото да остави, да я вземат.
30
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тръмп тауър ще се национализира от общината и ще се превърне в жилищен блок за бездомни наркомани.
29
2
 
0
 
! Отговори
Zеленски V преди 2 месеца
Всички прословути и баснословни с екзотични имена на каъни, табели и разни цветове са си чиста проба престъпнициь, нищо ново. Но и тези които им подръжават с идейна подръжка са същите празнословци и въздухари с едната идея самооблажение. Пример - Паси, Лорерчо и много други по цялият зацапан свят..
28
2
 
1
 
! Отговори
п-р Божидар Димитров преди 2 месеца
каза: - Тези, които непосредствено след 9-ти септември 1944 г. избиха без съд и присъда цвета на българската интелигенция бяха юдеите в България.
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 27 Благодарение на тази демокрация, която плюеш... днес пишеш тук и си изказваш тъппотоята. Нищо , че е лъжа и глупост, но все пак имаш трибуна да я покажеш . В русия щеше да си доста по тих : ))) или щеше да чукашш камъни в съседната колония 4 , докато шайката ядат хайвер и думкат 20нгодишни балерини. Клоун
26
1
 
3
 
! Отговори
Кънчо преди 2 месеца
До Щерю - При т.н. "социализъм" юдо-комунистите вършеха същото!
25
4
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 2 месеца
При т.н. "демокрация" юдео-ционистите се забавляват - крадат, господаруват и убиват, за сметка на другите...
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя крадец и мошеник. Обясняваше на предните избори как ще спасява света от корпорациите, как ще дава пари на бедните и алабала. Явно е имал предвид, че спасява света от себе си : ))) Обикновен ояден мошеник клоун
23
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Един от бившите адвокати на Тръмп който за да отърве затвора се съгласи да свидетелства срещу Тръмп по многобройните обвинения срещу него 19 на брой, каза през 2020 година че Тръмп е толкова влюбен във властта че никога няма да я напусне. Излезе прав Тръмп устрои пуч на 6 януари 2021.
22
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докато има приятел като Путин "бизнесмена" Тръмп никога повече няма да фалира. Русия след 5 фалита 5 пъти е спасявала "бизнеса" на Тръмп купувайки от него никому ненужни дрънкулки и стъкларийки на баснословни цени. Какъв е проблема да го спаси още 5 пъти?