Ѕлинкен приова за примирие между »зраел и Ћиван

Ќай-доброто решение е прекрат€ване на огън€
12 юни 2024 17:52, »нна јнгелова
6
Ѕлинкен приова за примирие между »зраел и Ћиван
—нимка: ≈ѕј/Ѕ√Ќ≈—

јнтъни Ѕлинкен, държавен секретар на —јў, поднови приивите си за дипломатическо решение между Ћиван и »зраел. “ой за€ви, че споразумението за прекрат€ване на огън€ в √аза би имало огромен ефект за намал€ване на напрежението между двете страни, предаде ј‘ѕ.

"“ова, което чух от всички заинтересовани страни", каза Ѕлинкен пред репортери в ƒоха, "е, че силно се предпочита дипломатическо решение." "Ќе се съмн€вам, че най-добри€т начин да се даде възможност за дипломатическо решение на север - в Ћиван - е разрешаването на конфликта в √аза и постигането на прекрат€ване на огън€. “ова ще свали огромното напрежение от системата", допълни той.

 оментарът на Ѕлинкен идва в кра€ на обиколната му, по време на ко€то той се срещна с израелски€ министър-председател Ѕен€мин Ќетан€ху, който говори твърдо срещу ’избула.

ѕодкреп€ните от »ран бойци изстрел€ха ракети по —еверен »зраел, след като при израелски удар беше убит високопоставен командир. Ѕлинкен за€ви, че вс€ка резолюци€ тр€бва да гарантира, че хората могат да се върнат по домовете си както в —еверен »зраел, така и в ёжен Ћиван.

ƒържавни€т секретар на —јў е на обиколка в региона, за да прокара предложението за прекрат€ване на огън€ между »зраел и ’амас, изложено от президента ƒжо Ѕайдън.

’амас отговори с предложени€ за изменени€, които според Ѕлинкен —јў ще се опитат да уред€т.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


6
ќще по темата: хамасизраелЅлинкен
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
6
0
 
1
 
! ќтговори
Ќ€ма мир с исл€мисти преди 4 седмици
¬ойната в Ѕлизки€т изток ще спре само когато спрат исл€мските престъплени€ срещу човечеството,истината мира и Ѕог и Ќегови€ избран св€т народ »зраел, като исл€мската нелегална окупаци€, посто€нен терор, сексуални извращени€, неонацистки геноцид, фалшива пропаганда, военни престъплени€ милиони ќќЌ подкупи на исл€мски арабски терор.групи обединени в престъпната джихадистка организаци€ ѕалестинска автономи€, т.е след унищожение на терор. групи, и експулсиране на исл€мски окупатори в ћека само
5
0
 
1
 
! ќтговори
Ќ€ма мир с терористи преди 4 седмици
»змамни€т "мир" на исл€мските терористи и на подкупените от и като т€х ќќЌ про-терористи като администраци€та на Ѕайдън са само лъжливи обещани€ за мир, за да ограб€т чужди земи, да могат »сл€мски терор. групи като ќќѕ ’амас ƒжихад »ƒ»Ћ ’избола да продължат узаконени финансирани въоръжавани от ќќЌ ≈— да вършат престъплени€ срещу »зраел, да окупират, тероризират анексират зем€та и народа на »зраел и то без ќќЌ да изискат заложниците, а само пускане на исл€мски терористи с доказана вина и присъди
4
3
 
7
 
! ќтговори
–”—— »… ќ  ”ѕјЌ“ преди 1 месец
¬ойната в Ѕлизки€т »зток тепърва започва и н€ма да спре през следващите 20 години. ј израел без подкрепата на —јў е загубен за броени седмици. “.е. —јў, искат-не искат ще трабва да наливат пари в »зраел и то с повишаващо се темпо. ўе тр€бва да дават и на ”крайна, а около “айван се започва до една година. ј тези колосални военни разходи ще бъдат за сметка на социален бюджет, здравуеопазване и т.н. «апада е повече от обречен !
3
2
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ј за примирие между ”крайна и –уси€ кога? Ќе само да иска ор”жие да се праща, та и такива, дето да го ползват.
2
3
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
иран изчезва
1
3
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
“ози клоун само обикал€ и размива лидерите по света, пълен ***.