Жълт код за бурен вятър за почти цялата страна

Ще има валежи, на места ще превали и сняг
7 апр 2021 07:50, Петя Славова
4

Предупреждение за бурен вятър е в сила за почти цялата страна днес. Очаква се поривите на места да достигнат до 19-24 м/с. Жълт код е в сила за 24 области на страната с изключение на Благоевград, Кюстендил, Перник и Смолян.

В някои райони силният вятър ще бъде съпроводен с валежи от дъжд, на места ще превали и сняг.

Днес минималните температури са от минус 3 до 9 градуса. Ще превалява в западните и централни райони. Следобед ще вали в Южна и Източна България. В Предбалкана ще вали мокър сняг. Вятърът ще бъде слаб от запад със скорости до 20 км/ч. Дневните температури ще достигат 9 до 12 градуса, в района на Сандански до 14.

Над планините ще бъде облачно. Вятърът по високите части, над 2200м, ще бъде умерен от югозапад до 60 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина около минус 8 градуса, а на 1500м до 3.

Дъждове и силни ветрове ще има над западните части от континента и се придвижват на изток. Валежните зони ще обхванат централно-европейските страни, съобщава синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

У нас в четвъртък ще превалява дъжд в западните и северните райони, в Западна Стара планина и по високите полета дъждът ще премине в сняг. От петък започва периода на по-сухо и слънчево време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
;) преди 3 години
До Хубаво, но ...А бе гледай Александрина! ;)
2
1
 
2
 
! Отговори
Червен ДС вятър преди 3 години
в очите прах,на електората !
1
4
 
6
 
! Отговори
Хубаво, но ... преди 3 години
В съобщението е посочено, 19-24 м/с.И така, колко от нас образованите хора са в състояние моментално да преведат тези 19-24 м/с в km/h ?Когато аз пътувам с колата или с влак, аз съм наясно какво е 50 или 80 км/ч, но си нямам представа за скоростта от порядъка на 3-4 или 20-60 м/с.Между другото, тази мерна единици се споменава и в нормативни документи!