Полша: Всички санкции трябва да са на масата, стига егоизъм!

150 000 бежанци са напуснали Украйна за малко повече от две денонощия
Обновена: 26 фев 2022 22:28 | 26 фев 2022 18:37, Веселина Йорданова
251
Полша: Всички санкции трябва да са на масата, стига егоизъм!
Снимка: БГНЕС

Полският премиер Матеуш Моравецки критикува западните страни като Германия за това, че са показали "краен егоизъм" по отношение на руското настъпление в Украйна.

Според него са необходими "смазващи санкции".

Още по темата
„Днес няма време за този непреклонен егоизъм, който виждаме в някои западни страни, включително и тук, в Германия“, каза Моравецки в Берлин преди срещата с германския канцлер Олаф Шолц.

Всички санкции срещу Русия трябва да са на масата, включително спирането на газопроводите "Северен поток" и изключването на Русия от системата Суифт, заяви Моравецки, цитиран от Ройтерс.

"Пристигнах в Берлин, за да разтърся съвестта на Германия, така че те накрая да вземат решение за наистина сурови санкции, които да повлияят на решенията на Кремъл", каза Моравецки в момент, когато в околностите на  украинската столица Киев се водят тежки боеве.

Моравецки определи днес руската инвазия в Украйна като "варварство", "което трябва да получи твърд отпор от целия свободен свят".

Полша, която е страна членка на НАТО има 535-километрова граница с Украйна, посочва АФП.

150 000 бежанци са напуснали Украйна за малко повече от две денонощия, откакто започна руското нападение, съобщи Върховният комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди.

115 000 души са преминали границата на Украйна с Полша от четвъртък до днес, от тях 15 000 само в ранния следобед, съобщиха полските власти.

Те откриха 9 приемателни центъра за бежанците и подготвиха специално оборудван влак за извозване на ранените от украинска територия, при необходимост, както и хиляди болнични легла в самата Полша, предаде БНР.

По-малък, но също значителен, поток от хора, се е насочил към Словакия. Над 10 000 души са минали на словашка територия за 24 часа до ранния следобед днес. Преди конфликта украинско-словашката граница преминаваха 1 500 души средно на ден, съобщава Ройтерс.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още по темата: украйнаРусияПолша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
0
 
! Отговори
Marin J. Ruseborn преди 2 години
До Джони InglishНе се е минало! Споко!
190
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полша е единствената нормална държава в ЕС
189
3
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 2 години
Дано Бог да накаже всички фашисто-либерали с катаклизми и да очисти земята от тях. Молете се хора, за да се отървем от сатанистите които лъжат и ни управляват!!!
188
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея поляци май никъде не ги харесват, ни в Англия, ни в Германия.
187
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откачалката *** има намерение да взриви чернобил. това е заплаха за европейския съюз. Това е повод за незабавно спиране на взривяването на чернобил от спец части.
186
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С какво е известна Полша? С полякините за 1 долар.
185
19
 
13
 
! Отговори
Полска омраза преди 2 години
Почти 9 години украинските нацисти убиваха невинни хора - изгоряха над 80 човека в Одеса (между тях и българи!), около 15000 в Донбас - ни вопъл, ни стон! Бомбардиран беше Белград с обеднен уран, паднаха бомби в Горна Баня и пак - пълно мълчание..
184
6
 
12
 
! Отговори
. преди 2 години
Санкциите трябва да бъдат не само за *** и шайката му.Санкциите трябва да бъдат за всички руснаци.Те са си го избрали и те да му сърбат попарата.Да си пият водката и да си карат ладите.ВСИЧКИ РУСНАЦИ - ВЪН ОТ ЕВРОПА !
183
19
 
9
 
! Отговори
Джони Инглиш преди 2 години
Защо Путин, вместо да изпраща войски, просто не им врътна кранчето за доставка на газ, петрол, жито и метали. И без това в момента повечето държави са я закъсали икономически. След 1 година сами щяха да му идват на крака и да му се молят.
182
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 203 ТЕ И В СИРИЯ ИЗПРАЩАХА АМА КАКВО СТАНА.
181
1
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
Най точното изказване е на Анджей Дуда ,право в десятката,на някой обаче няма да му хареса
180
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полските .. Леки .. жени ... Най ми харесват техните изказвания ...
179
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Покана изпратил ли е или телеграма ? Кмета на Киив се е наврял в *** г....и не му е до покани и телеграми .
178
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея поляци са таквъз страхливци че, неам думи. Германия им подари територии, СССР им подари територии и те пак вият като кучета.
177
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен И на две маси да слагат, кел файда РУСКИ ДЕСАНТ В ЛВОВСКА ОБЛАСТ!
176
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кметът на Киев е поканил Путин на 2 минутна среща на 4 очи и обещал след това руския президент да гледа на ситуацията с други... очи
175
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен А а ! Познаваме ги поляците . Хиените на Европа ,лешоядите .
174
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В речта си поляка се е ползвал от псувни и обиди по адрес на европейските лидери и малодушието им, включително германските домакини. Нарекъл е германските си съседи "брутални егоисти". Речта му е подействала като студен душ за ЕС и НАТО. Браво Полша ...
173
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошата и непослушна Полша е единствената страна от ЕС която започна да изпраща оръжие и боеприпаси на изнемогващата Украйна. Полския премиер е обвинил либерална Европа в страхливост и малодушие директно в реч пред германския бундестаг. Няколко конвоя с въоръжение от Полша вече са пристигнали в Украйна. В резултат страните от ЕС са започнали да пращат още оръжие и боеприпаси, гориво и оборудване. Поляците осигуряват коридори към Украйна. САЩ започват доставка на въоръжение за 300 млн. $ още от утре сутринта. В речта си поляка се е ползвал от псувни и обиди по адрес на европейските лидери и мало
172
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поляк не е народност, а диагноза! Обаче чакат на "гюме", че да захлебят - разпадне ли се окраина, веднага ще гушнат Галичина и Лвов. Нищо, че ще продължат с пещерната си русофобия.