Полша: Всички санкции трябва да са на масата, стига егоизъм!

150 000 бежанци са напуснали Украйна за малко повече от две денонощия
Обновена: 26 фев 2022 22:28 | 26 фев 2022 18:37, Веселина Йорданова
251
Полша: Всички санкции трябва да са на масата, стига егоизъм!
Снимка: БГНЕС

Полският премиер Матеуш Моравецки критикува западните страни като Германия за това, че са показали "краен егоизъм" по отношение на руското настъпление в Украйна.

Според него са необходими "смазващи санкции".

Още по темата
„Днес няма време за този непреклонен егоизъм, който виждаме в някои западни страни, включително и тук, в Германия“, каза Моравецки в Берлин преди срещата с германския канцлер Олаф Шолц.

Всички санкции срещу Русия трябва да са на масата, включително спирането на газопроводите "Северен поток" и изключването на Русия от системата Суифт, заяви Моравецки, цитиран от Ройтерс.

"Пристигнах в Берлин, за да разтърся съвестта на Германия, така че те накрая да вземат решение за наистина сурови санкции, които да повлияят на решенията на Кремъл", каза Моравецки в момент, когато в околностите на  украинската столица Киев се водят тежки боеве.

Моравецки определи днес руската инвазия в Украйна като "варварство", "което трябва да получи твърд отпор от целия свободен свят".

Полша, която е страна членка на НАТО има 535-километрова граница с Украйна, посочва АФП.

150 000 бежанци са напуснали Украйна за малко повече от две денонощия, откакто започна руското нападение, съобщи Върховният комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди.

115 000 души са преминали границата на Украйна с Полша от четвъртък до днес, от тях 15 000 само в ранния следобед, съобщиха полските власти.

Те откриха 9 приемателни центъра за бежанците и подготвиха специално оборудван влак за извозване на ранените от украинска територия, при необходимост, както и хиляди болнични легла в самата Полша, предаде БНР.

По-малък, но също значителен, поток от хора, се е насочил към Словакия. Над 10 000 души са минали на словашка територия за 24 часа до ранния следобед днес. Преди конфликта украинско-словашката граница преминаваха 1 500 души средно на ден, съобщава Ройтерс.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още по темата: украйнаРусияполша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А колко бяха бежанците при държавния преврат в Киев през 2014-та ? Май минаха милион. Ама соррррррросоидите какво да ги правиш , бързо забравят . За тях нямаше по 100000000 статии на ден
150
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама защо санкции .Доброволно се откажет от руския газ . САщ все ще намерят някоя кофа по 10 евро и за ЕВропа . Като свърши - на тъмно , спрени производство , студено , гладно . Не знам какво чакат цивилизованите европейски страни и не предпримат тази стъпка . Откажете се и от другите руските суровини. Абе нищо руско не купувайте - да мирясате най-накрая . Защо трябва да чакате на Германия и на санкциите . Полша да дава пример
149
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поляците заслужават уважение. Преживяли са много и това не е ги пречупило. Сега посрещат бежанците
148
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шматки абсолютни поляците.Давайте влезете в Украйна ...след 3 секунди .. сатан 2 и приключваме.Има 3 сили в света който не дават отчет на шматките, за *** това са...Русия, САЩ и Китай.
147
2
 
10
 
! Отговори
Heat преди 2 години
Поляците явно доста бързо забравиха Волинското клане. Няма да казвам кой го е извършил.
146
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 173 Даже и така което не е, но печелим Добруджа от Русия. Добруджа е по-добре от нула както 1913 г. когато губим и Македония и Добруджа. А от НАТО какво спечелихме/
145
6
 
11
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
България, Полша и Чехия са малки държави и наложиха санкции на Русия, докато западните държави дето са големи си мълчат и не налагат санкции на Русия. САЩ също си мълчат, както и НАТО. Бъдещето е в малките държави като България. Западняците ще изчезнат от картата съвсем скоро, колкото и да са големи и велики.
144
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 172 Ако ще и китайци да ги взимат все ни е тая. Ама да са нормални хора които утре няма да твърдят,че всичко е тяхно и ще си го присъединят към тяхната държава.
143
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Привет, щегаджии! Вие за кои сте? - Русия или Украйна? Да гласуваме!
142
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 169 Русия винаги е била на страната на Сърбия. И под нейн натист комунистите в България си траят когато сърбите избиват десетки хиляди българи в Македония. Даже инструктират нашите тик.ви *** да нямаме никакви претенции към тези земи. Тъй *** когато печели Русия печели Сърбия. Ние само губим
141
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 171 За какво ги продавате на руснаци. Продажник продава на НАТО а вие продавате на Русия и после Путин виновен.
140
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имало много руснаци и в Молдова. И тях ли ще освобождава джуджето след Украйна. Ако е така започвам да се притеснявам,че много апартаменти се продадоха на руснаци по морето. Да не тръгне и тях да освобождава,че ще останем без Слънчака.
139
1
 
4
 
! Отговори
До 144 преди 2 години
Защото пък поляците не виждат долари. Всичко е пари и бизнес.
138
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Русия ни връща Добруджа. Македония е загубена 1919 г. и Русия е победена. Когато Русия бие, България побеждава,
137
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли кой да го свитне най-накрая това джудже?
136
8
 
13
 
! Отговори
ЕЛИ преди 2 години
КЪДЕ БЕШЕ ПОЛША ПРЕЗ ТЕЗИ 8 ГОДИНИ, ОСЕМ ГОДИНИ УКРАЙНА НЕ ИЗПЪЛНИ МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ---ПОДПИСАНИ И ОТ ФРАНЦИЯ И ГЕРМАНИЯ---- АКО БЯХА ДАЛИ АВТОНОМИЯ НА РУСНАЦИТЕ ОТ ДОНЕЦК---НЯМАШЕ ДА Я ИМА ТАЗИ ВОЙНА
135
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние и поляците като бивши държави от Източния блок, знаем много добре колко твърдо трябва да се подходи към комунистите. Половинчати мерки няма да ги стреснат. Даже сини каски трябва да пратим в Украйна да пазят украинските градове от руснаците.
134
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как сме другари. Днес какво ще крадем в името на диктатора ***.
133
0
 
3
 
! Отговори
хгф преди 2 години
От кога Германия има кенер за канцлер?
132
3
 
0
 
! Отговори
Россия преди 2 години
Ще отмъстим за Мадона