Русия подновила настъплението в Украйна, нямало преговори

Москва очаквала санкциите на Запада, предприела мерки срещу тях
Обновена: 26 фев 2022 16:24 | 26 фев 2022 16:20, Веселина Йорданова
329
Русия подновила настъплението в Украйна, нямало преговори
Снимка: БГНЕС

Руските войски са подновили настъплението си в Украйна, след като вчера президентът Владимир Путин е спрял офанзивата в очакване на преговори с Киев, които така и не са се състояли, заяви Кремъл, цитиран от Ройтерс.

Както Путин, така и украинският му колега Володимир Зеленски говориха за възможни преговори вчера, но Украйна заяви, че сблъсъците с нахлуващите руски войски са продължили и снощи, и днес.

Още по темата
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че след заповедта на Путин руските войски са влизали в сблъсъци само с "групи националисти" и не са се сражавали с редовните украински сили.

"Вчера през деня, очаквайки преговори, руският президент нареди спиране на настъплението на силите" на Москва. "Тъй като украинската страна отказа преговори, настъплението на руските сили бе подновено днес", заяви Песков, цитиран от Франс прес.

Днес правителството в Киев заяви, че руските сили атакуват редица украински градове, а в столицата са задържани руски диверсанти.

Тази сутрин руското министерство на отбраната заяви, че руснаците са превзели украинския град Мелитопол.

Песков заяви също така на брифинга си, че Русия е очаквала санкциите, наложени от Запада в отговор на инвазията, и е предприела мерки за свеждане до минимум на въздействието им върху икономиката. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кубинската криза стана защото Куба поиска руски ракети, а американците не допускат подобно нещо да границите си. Русия няма шанс след като бъде обградена от НАТО, и като нищо ще залетят ядрени ракети.
212
5
 
11
 
! Отговори
Имаше една Украйна преди 2 години
Дезинформация от всякъде.Русия няма да смени курса.Ще има още много конфликти след катосе свърши с Укрофашистите.
211
9
 
9
 
! Отговори
Михали преди 2 години
Не знам дали Русия е на страната на цялата истина, но ,че е на страната на правдата ,нямам съмнение.
210
5
 
11
 
! Отговори
Михали преди 2 години
Знаете ли какво е дебют в шаха? Разгръщане на играта с пешките и 2-3 леки фигури. Тежките се включват после. Има някаква лека театралност в гражданската война която се води на територията на Русия, русите използват по-старо въоръжение, по-щадящо и с по-малък коефицент на въздействие и натиск освен може би към военните обекти Отделните атаки и битки са по-скоро предупреждение и анонс и явно личи стремежа за кратък с минимум жертви дебют ,като се дава шанс на преговорите.Ако не ,идва ендшпила.
209
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дъщерята на Абрамович въстана срещу Путин.Написа че руснаците не искат война с Украйна само Путин иска
208
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чечевците са отказали да се бият срещу Украйна след големите руски загуби от първите два дни. Взе да им идва акъла на чеченските диваци.
207
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
80 унищожени танка за 2 дена, това знаете ли колко пари са.
206
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чеченците могат да те освободят от главата ти,ако ти тежи
205
13
 
10
 
! Отговори
izh преди 2 години
Maлей, червените мутрички умора нямат. То дето демонстрират историческа и политическа неграмотност, нейсе . Умствен багаж и семейно възпитание, Злобата и тя като мързела и крадливоста им е генетично заложена, но че не мислят, че утре могат ВСИЧКИ да останат гладни - е това не го проумявам
204
12
 
22
 
! Отговори
svetlio преди 2 години
Дано им остане време да наминат и освободят и нас!
203
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от 244-ТОВА ЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА ГРАНИЦА УКРАЙНА ГО КАЗВА БАН КИ МУН, И СЕ КРИЕ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ УКРИ. ЗАБРАНЕНО Е ДА СЕ КАЗВА ВЪВ УКРИЯ. БИЛО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ АКО НЯКОЙ ГО СПОМЕНЕ. СИГУРНО ЗАТОВА И НАШИТЕ СЕ СПОТАЙВАТ КАТО БЪЛХИ ВЪВ ***.
202
16
 
15
 
! Отговори
Киро брейка преди 2 години
Кадиров ,ще ги оправи тия смотани украинци .
201
13
 
15
 
! Отговори
кубанская столица преди 2 години
Днес русские войска взорвали язовир и вода наконец ще поступи във Крим. Хората ще получат вода и през деня и през нощ. Именно и затова Россия е започнала тази военна операция, за да хора на Крим испият вода.Конец на украинската блокада!
200
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЩО СПОМЕНАВАТ УКРАЙНА СЛЕД КАТО ТЯ НЕ СЪЩЕСТВУВА. ГЕНЕРАЛНИЯ СЕКРЕТАР НА ООН ПРЕЗ АПРИЛ 2014г. КАЗВА ЧЕ ГРАНИЦА УКРАЙНА НЯМА РЕГИСТРИРАНА ОТ 25.12.1991г. СЛЕДОВАТЕЛНО ПУТИН ПОЧНА ДА ЛИКВИДИРА НАЦИСТИТЕ НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ. И ЩЕ ГИ ОЧИСТИ ДО ЕДИН. СЕГА ЩЕ ВЪВЕДАТ И СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ.
199
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
237-ами стига им Киев и да изловят "пиленцата" във него освен ако е истина както вчера и гръцката тв ЕРТ каза че ЗЕЛЕНСКИ е избягал.
198
5
 
12
 
! Отговори
До 240 преди 2 години
Разбира се, че е фалш, а защо вече 4 дена няма един руснак в голям град е истинска загадка.Явно ги посрещат като освободители от тия който те си избраха да ги управляват.
197
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кофти за Путин, да го унищожи един комик.
196
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тези от змийския остров над 80 човека дадоха как слизат от кораб и двама руски вийника мъж и жена дават по бутилка вода и пакет храна. Какви убити какви 5 лева. А във нещо като клуб един от ДНР говореше пак на предали се украинци, даже извади телефон и го даде на един от украинците нещо гледаше на него. Обаче тук фалша за войната е изключителен.
195
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ламята Путин е наясно, че отражението в западните медии няма да има нищо общо с реалността. Че лидерите - кукли на конци ще си повтарят мантрите, а лишените от себестойност ще папагалстват пропагандата на медиите. Но това е фабрикация, Путин не се води по фабрикации, той работи с реалността. Крайните резултати са това, което е определящо. Путин има желязна подкрепа, Русия е по обединета от "обединенти" краварски щати.
194
9
 
20
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
Пропагандната машина работи в извънреден режим.Гьобелс,пасти да яде.Дано им издържът нервите на руснаците.