САЩ отпускат 350 млн. долара военна помощ на Украйна

Блинкен: Пакетът ще включва допълнителна отбранителна помощ
161
САЩ отпускат 350 млн. долара военна помощ на Украйна
Снимка: БГНЕС, архив

САЩ предоставят на Украйна 350 милиона долара допълнителна военна помощ за борба с руската инвазия. Това заяви държавният секретар Антъни Блинкен.

"Този пакет ще включва допълнителна смъртоносна отбранителна помощ, за да помогне на Украйна да се справи с бронираните, въздушните и други заплахи, пред които е изправена", се казва в изявлението на държавния секретар, цитирано от Франс прес.

Белият дом съобщи по-рано, че президентът Джо Байдън е упълномощил Блинкен да отпусне до 350 милиона долара за незабавна подкрепа за сигурността и отбраната на Украйна.

Това изявление идва след 40-минутен разговор между Байдън и украинския президент Володимир Зеленски по-рано, по време на който те обсъдиха "конкретна помощ в отбраната". (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
0
 
! Отговори
СЛАВИ преди 2 години
Плюс онази база, която беше там и вече я няма.
123
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не са 350 милиона долара, а оръжия на стойност $350 милиона. Накърмихме добре Медицинско-промишления омплекс, айде сега и Военно-промишления.
122
2
 
7
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 години
И 350 милиарда да им дадете все тая. Изхода е предрешен. Или някой си мислят че украинците ще подгонят русите чак до Москва хахахаах
121
1
 
8
 
! Отговори
Ще се изкефя когато, преди 2 години
някои от стингърите попадне в ръцете на ал-кайдците и на Хитроу бъде свален пътнически американски самолет. Защото джендофашистите не си дават сметка на кого какво оръжие дават и за какво ще се използва. Сега по КПП е суматоха и никой не проверява какво се изнася от украйна. Може и радиоактивен материял да се изнесе без проблем.
120
1
 
9
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Някой контролира ли как се ползва това оръжие? Че вчера украйнските джендърофашисти раздадоха 25 000 АК-74 и 10 000 000 патрони за тях и малко по късно част тези автомати се появиха в ОЛХ. Всичките мародери се въоръжиха до зъби и започват да мародействат в Киев. Даже и подръжници на Путин са си вземи от пушкалата и малко по късно са нападнали военен камион на украйнските ВСУ. Сутринта с една от джавелинките са стреляли по висок блок в центъра на Киев!
119
3
 
11
 
! Отговори
аноним преди 2 години
санкции на САЩ и 90% от проблемите по света ще изчезнат
118
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
само не знам как тая "помощ" ще стигне до украинската армия ?
117
0
 
17
 
! Отговори
анонимен64264 преди 2 години
докато тези смешни и нагли янки ръчкат по света така ще бъде,ливан ,сирия ,афганистан,либия,бивша югославия,панама и много други,защо не ги обичат в арабския свят или африка или латинска америка,какво да кажем за чернокожото население в САЩ ,но това е америка тя има право,не напразно един ваш съюзник ви шамароса,ердоган не може само вие да сте прави
116
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност са общо 600 милиона долара, от които 350 за военна помощ.
115
16
 
11
 
! Отговори
Аз не вярвам преди 2 години
Путин да се спре само с Украйна- синдромът на Хитлер го е превзел напълно
114
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия не случайно забавиха самолетите ни с няколко години, знаейки колко поръчки ще завалят от страхливите европейци :) Едно им признавам на щатите. Знаят как да създадат конфликти, за да продават оръжията си. И тая помощ за 350 млн ще си я остотерят за по-малко от месец с нови договори от ЕС бaлъци.
113
6
 
24
 
! Отговори
FMC преди 2 години
Тя докато дойде помощта, вече няма да има смисъл от нея :) После кой бил главореза - ясно е, САЩ, след като пращат смъртоносни оръжия, а руските войски дори се обединяват с укранските за охрана на Чернобил. После да не реват соросоидчетата, че имало невинни жертви.
112
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, Сащ си държели на думата...аве в тоя сайт предимно психично болни пишат
111
17
 
7
 
! Отговори
Накъде по-зле преди 2 години
Когато си лаком за пари, като Путин, не ете интересува нищо... Люди, икономики, храни, ток- все пошло нахрень
110
3
 
22
 
! Отговори
българина преди 2 години
Русия да прати оръжие на Мексико и Куба! нато се намесва така нещата щецстанат по зле
109
3
 
26
 
! Отговори
СС преди 2 години
САЩ нападат без предупреждеиние СИРИЯ,ИРАК,ЮГОСЛАВИЯ,ЛИБИЯ,АФГАНИСТАН и други !! Русия показа на САЩ ,че не могат да окупира целият свят !!!
108
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За разлика от кремълския лъжец и пoдлец... САЩ не лъжат, като дърт , (че няма да нападат Украйна) ..., а си държат на думата...
107
17
 
5
 
! Отговори
Да измислят нещо преди 2 години
Писмо на мира ли ще пращат нашите политици, деньги на мира ли, миротворци ли ще пращат, ДА МИСЛЯТ БЪРЗО, защото десетия кръстоносен поход продължава след Украина следва Болгария
106
2
 
15
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Напечата ли ги...А 20 трилиона борчове на ФАЩ кога ше ги връща :)))
105
6
 
16
 
! Отговори
Неразбрал преди 2 години
Тия наистина ще се бият с Русия до последния украински войник?