САЩ отпускат 350 млн. долара военна помощ на Украйна

Блинкен: Пакетът ще включва допълнителна отбранителна помощ
161
САЩ отпускат 350 млн. долара военна помощ на Украйна
Снимка: БГНЕС, архив

САЩ предоставят на Украйна 350 милиона долара допълнителна военна помощ за борба с руската инвазия. Това заяви държавният секретар Антъни Блинкен.

"Този пакет ще включва допълнителна смъртоносна отбранителна помощ, за да помогне на Украйна да се справи с бронираните, въздушните и други заплахи, пред които е изправена", се казва в изявлението на държавния секретар, цитирано от Франс прес.

Белият дом съобщи по-рано, че президентът Джо Байдън е упълномощил Блинкен да отпусне до 350 милиона долара за незабавна подкрепа за сигурността и отбраната на Украйна.

Това изявление идва след 40-минутен разговор между Байдън и украинския президент Володимир Зеленски по-рано, по време на който те обсъдиха "конкретна помощ в отбраната". (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спешно е, защото руснаците скоро ще започнат да натискат с всички средства. Вкарвайте средствата за нощна борба и високоточни оръжия срещу бронирана техника. Руснаците трябва да почнат да изравняват градове, ако не могат да влязат с танковете, а тогава окончателно са се провалили.
3
3
 
4
 
! Отговори
Rrr преди 2 години
Преведи деньги в ВТБ банк, Россия передаст их зеле, если он сыграет на пианино
2
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запалиха огън и сега почват да го подклаждат със "съчки" . Познатият сценарии. Е това са господарите на марионетното ни правителство. Нищо чудно да решат че и ние сме в опастност и да изпратят още военна техника и тук.
1
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нещо за наще чекмеджета нЕма ли? Най-бедни сме, с най-малко US бази. Поне един F16 да ни подарят от онези на чертежите