САЩ отпускат 350 млн. долара военна помощ на Украйна

Блинкен: Пакетът ще включва допълнителна отбранителна помощ
161
САЩ отпускат 350 млн. долара военна помощ на Украйна
Снимка: БГНЕС, архив

САЩ предоставят на Украйна 350 милиона долара допълнителна военна помощ за борба с руската инвазия. Това заяви държавният секретар Антъни Блинкен.

"Този пакет ще включва допълнителна смъртоносна отбранителна помощ, за да помогне на Украйна да се справи с бронираните, въздушните и други заплахи, пред които е изправена", се казва в изявлението на държавния секретар, цитирано от Франс прес.

Белият дом съобщи по-рано, че президентът Джо Байдън е упълномощил Блинкен да отпусне до 350 милиона долара за незабавна подкрепа за сигурността и отбраната на Украйна.

Това изявление идва след 40-минутен разговор между Байдън и украинския президент Володимир Зеленски по-рано, по време на който те обсъдиха "конкретна помощ в отбраната". (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хайдееее кредитите почнаха ----///----- Това не е кредит, а помощ. Пише си в заглавието.
83
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия много лъжат )раздават милиони и милиарди като топъл хляб,мошеници ,лъжци ,вчера каза 6 милиарда ,сега 350 милиона )
82
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как ще я раздадат тази военна помощ
81
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отговорни за тази война са единствено руснаците - 90% са фанатици на путинския фашизъм
80
2
 
18
 
! Отговори
миро преди 2 години
Късно е. Вече никой няма да ви повярва. За всеки е ясно че Украйна е избрана просто за територия на военни действия и никой не се интересува от нея като държава.Снакциите не работят. Оказа се че Путин може да контролира и борсите като избере кога да нахлауе в Украйна. Западните медии сами изнесоха резултаите от тази дейност. Досещам се че руски компании са излекли огормни печалби и въпросът е за сметка на кого, кои са загубили тези средства и кой всъщност е губещ. Америка тотално губи в Украйна
79
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не излезнат верни предсказанията,че Русия щяла да спаси света.Нещо на там отиват нещата...
78
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анонимните казаха че ще пуснат списък със сметките и парите вътре на Руската политическа класа, а там е майката на всички корупции.
77
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей това е най ама най гадната държава на света.Не знам за Русия ,но тези там си отглеждат едни фамилии богаташки които от стотици години дърпат конците на целия свят и честно казано ми се иска да изчезнат от лицето на земята вече.
76
0
 
9
 
! Отговори
тънък момент преди 2 години
Едно е да те карат да скочиш от ръба, друго е да скочиш с оръжия
75
1
 
17
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Страхотна помощ, ето кой направи войната в Украина! Според изказвания на самите американски медии, до сега са дали 3,2 млрд. за въоръжаване на Украина! Добре обаче че се бият заедно рамо до рамо до последният украинец, както им обещаха! Иначе 1сеира1 там е голям и всичките им партньори страшно им съчустват, докато измират укрите! Толкова 1тъпа1 нация не бях виждал! Дано само на света да му се отворят очите за партньорството с тия нови приятели!
74
12
 
4
 
! Отговори
Цъфтящите преди 2 години
Ей значи- Путин помагал на Украйна и ний да не разберем. Да го чакамр тогава на Дунава и да подаваме хляб и сол на войничетата в танковете ли?Доживяхме- Путин спасител
73
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста лоша новина за полуръста.
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Все точна "Очакваше се, чакаме отговор сега па руски" Русия ще финансира с още 350 милиона долара сепаратистите в Донбас и Луганск?
71
5
 
10
 
! Отговори
Costa преди 2 години
Енергийната система на Украйна е в катастрофално състояние. Проектните срокове за експлоатация на АЕЦ вече са приключили, в това число и заради използването на горивни сглобки на компанията Westinghouse вместо "познатите" горивни агрегати със съветски дизайн от Русия. Затова се въвеждат руски войски, за да вземат под контрол всички стратегически обекти на територията на бивша Украйна и да спасят себе си и Европа от атомна катастрофа. Украйна е *** с граната.
70
1
 
10
 
! Отговори
Джет кредит преди 2 години
Земи тоя кредит даси купиш оръжия от нас.С отложена първа вноска
69
1
 
8
 
! Отговори
Така си е преди 2 години
След захарта, сапуна и автоматите, кредитите да 4тата най- търсена стока)))
68
1
 
6
 
! Отговори
ви преди 2 години
хайдееее кредитите почнаха ,няма и 3 дена 0вземи тоя бърз кредит -ахаххахах
67
1
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Еврейските кукловоди изкуствено предизвикаха мор (ковид), сега война, после ще ни ударят земетресения - готвят ни за появата на еврейския фалшив месия (Антихриста)...
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 64 "Американците винаги отпускат милиони за пидклаждане на войни, не за предотвратяването им световни милитаристи!" Значи ... Путин е техен човек, м?
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЕШЕ СИРИЯ,НАИГРАХА СЕ.ДОКАРАХА КОРОНАТА,КЪМ СВОЯ КРАЙ Е.СЕГА ИМ ТРЯБВА НОВА ПРИЧИНА ЗА ДА ИЗЛЕЗНАТ ЕДНИ ПАРИ И ДА СЕ СПУСНАТ В НЕЧИЙ ДЖОБОВЕ.ООН ПОИСКА 1 МИЛИАРД ПОМОЩИ ,ЗАЩОТО ИМ ТРЯБВА НОВА МИСИЯ В КОЯТО ДА СЕ ВКЛЮЧАТ РЕДИЦА КОМПАНИИ И ЧИНОВНИЦИ И ТЕ ТОВА Е БИЗНЕСА ИМ НА ТЕЯ.ОТВРАТИТЕЛНО Е !